Emlak sitelerinde canlı desteğin önemi

Okuma zamanı3 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Günümüzde, emlak acentelerinin güvenilirliği ve marka değeri müşterisinin kalbine giden yoldan geçiyor. Sahibinden ya da Zingat gibi sitelerde ilan geçmek bir yana olsun, profesyonel gayrimenkul danışmanları için web sitesi ve müşteri memnuniyeti bir zaruriyet haline gelmiş vaziyette. Müşteri memnuniyeti ve marka değerini sağlayabilen kurumsallaşma yönünde ilerleyen acentelerin işlerini katlanarak artırdığı da bir gerçek. Biz de bu yazıda size dijital çağda nasıl emlakçılık yapabileceğinizi anlatacağız.

1. İnternet siteniz olmak zorunda!

Marka olma yolunda ilerlerken, karşınıza çıkan en önemli basamak internet sitesidir. İnternet sitenizin kullanılabilir olması ve ziyaretçileriniz için doğru uygulamalar içermesi firmanız açısından oldukça etkilidir. Hedef kitleye direkt ulaşım, marka bilinirliği gibi faktörler, şirketin internet sitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Birçok firma için mühim olan bu durum, emlakçılar için de büyük önem taşır. İlanınızın hedef kitleye doğrudan ulaşması bu anlamda baş faktör olarak görülebilir.

Ülkemizde kullanılan popüler emlak siteleri aracılığı ile her ilanın ön planda olması, hedef kitleye doğrudan ulaşması oldukça zordur. Alıcıların, sıklıkla kullanılan emlak sitelerindeki yüzbinlerce ilan arasından sizinkine doğrudan ulaşma oranı hayli düşüktür. Bunun yanında, emlakçıların ilanlarını yayınlamak için ödedikleri yıllık aidat ücretleri de cabası... Son zamanlarda hem ilan yayınlatmak hem de kitleye ulaşmak için fazladan reklam ücretleri ödemek, emlakçılar için sorun haline gelmiş durumdadır.

Belki hemen ilanlarınıza internet sitesinden ulaşılmayacak, belki hemencecik sitenize çok ziyaretçi de gelmeyecek, ama eğer birisi sizinle iş yapmadan önce sizi Google'da aratırsa, sizin özenle hazırlanmış sitenizi görmeleri çook işinize yarayacak. Yavaş yavaş artacak ziyaretçi sayınız ile bir gün tüm ilanlarınızı kendi sitenizden yayınlamanız yeterli olabilecek.

2. Profesyonel emlak yazılımları kullanın!

Türkiye'nin en gelişmiş emlak & gayrimenkul ve otomobil satış sistemi olan Hazır Emlak Sitesi yazılımı, en güncel teknolojiler kullanılarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla Hazır Emlak Sitesi yazılımı ile marka bilinirliğinizi güçlü bir şekilde sağlayabilir, kurum kimliğinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. Diğer emlak sitelerine oranla daha uygun fiyatlara daha kaliteli ve doğru hizmete hızla ulaşırsınız. Bu sistem ile 3500-4000 kişiyle direkt etkileşime geçersiniz. Sitenize bilgilerini girip sizinle iletişime geçen herkese, daha sonradan ücretsim tanıtım yapabilir ve Hazır Emlak Sitesi yazılımının sunduğu diğer kolaylıklar sayesinde onlara daha bilinen bir marka olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Hazır Emlak Sitesi yazılımı neleri içeriyor?

Hazır Emlak Sitesi yazılımı ile web hosting, alan adı, güvenlik sertifikası ve canlı chat uygulamalarının hepsini bir arada, sınırsız kullanabilirsiniz. Yazılımın SEO uyumlu alt yapısı ile Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında ilanlarınıza çok daha kolay ulaşılır. Sitenize entegre canlı chat uygulaması ile dilerseniz ziyaretçilerinizle 7/24 ücretsiz olarak yazışabilir, dilerseniz de sesli konuşma gerçekleştirebilirsiniz.

Web siteniz masa üstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ve tüm mobil cihazlarla % 100 uyumlu çalışacağı için ziyaretçilerin görsel açıdan sorun yaşama durumunu sıfıra indirirsiniz. İhtiyaçlarınızın farklı olması durumunda sadece size özel ekstra modüller ile sitenizi geliştirebilir ve sitenizin istediğiniz şekilde tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda ekiplerine 7/24 ulaşabilirsiniz.

3. Canlı desteğin önemini unutmayın

Mutlu müşterilerin size olacağı referans işinizi büyütmede her şeyden daha etkilidir. Onlara anında ulaşılabileceğinizin garantisini verip, siteniz üzerinden etkin destek sunmak işlerinizi tahmin etmediğiniz ölçüde büyütecek. Empati yapın! Siz bir hizmet alırken, hizmeti satana anında ulaşabilseniz ve sorunlarınıza hemen çözüm bulabilseniz mutlu olmaz mıydınız! JivoChat canlı destek yazılımı tam da buna yarıyor. Sitenize JivoChat'i ekleyin ve ziyaretçileriniz size yazdığında telefonunuzdaki uygulamamızdan cevaplayın.

JivoChat ile e-ticaret imajınızı geliştirin ve ziyaretçilerinizin sorularını cevaplayın!

Sitenizde görüntüledikleri ilanlardan biriyle ilgili sorularını yanıtlamak için çevrimiçi sohbet platformumuzu kullanarak onlara cevap verin ve satın alma süreci boyunca onlara rehberlik edin. JivoChat, tüm özelliklerinin 14 gün boyunca ÜCRETSİZ test edilmesini sağlar. Buraya tıklayın ve hemen test etmeye başlamak için kaydolun!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.