Yürürlük Tarihi: 25 Ocak 2019

Gizlilik Politikası

Jivosite, Inc. ve bağlı şirketleri ve yan kuruluşları (toplu olarak “Şirket” veya “biz”) kişisel verilerinizin gizliliğini korumaya kendini adamıştır. Bu Gizlilik Politikası (“Politika”), Şirket tarafından sahip olunan ve işletilen web sitelerini ziyaret eden, indirilebilir herhangi bir yazılımı indiren, herhangi bir mobil uygulamayı yükleyen ve/veya jivochat.com, jivochat.com.br, jivochat.es, jivochat.de, jivochat.ng, jivochat.co.ke, jivochat.co.za, jivochat.mx, jivochat.co.id, jivochat.com.co, jivochat.com.ar, jivochat.com.pe, jivochat.cl, jivochat.com.bo, jivochat.com.ve, jivochat.co.in, jivochat.pt, jivochat.tr (topluca “JivoChat Hizmeti”) ile sunulan Şirket ürünlerini ve JivoChat Hizmetlerini kullanan kişiler için geçerlidir. Bu Politikanın amaçları doğrultusunda, kişisel veriler, tanımlanmış veya tanımlanabilir bir gerçek kişi ile ilgili bilgileri ifade eder. Bu, bir isim, kimlik numarası, konum verileri veya çevrimiçi tanımlayıcı gibi bir tanımlayıcıya ya da bunlara özgü faktörlere (fiziksel, genetik, ekonomik veya sosyal kimlikler gibi) atıfta bulunabilir.

Bu Gizlilik Politikası, Şirket’in, JivoChat Hizmeti abonelerinin (Abone(ler)” veya “siz” veya “sizin”) kişisel verilerini nasıl topladığını, kullandığını, paylaştığını ve güvence altına aldığını açıklar. Ayrıca, Abonenin kişisel verilerinin kullanımı, erişimi ve düzeltilmesi ile ilgili seçimlerini de açıklar. Bu Politikada kullanılan ancak burada tanımlanmayan büyük harfle yazılmış terimler, Şirket’in Hüküm ve Koşullarında (jivochat.com.tr/terms) (“Şartlar”) kendilerine verilen aynı anlama sahip olacaktır.

ABONELERİN NESNELERİNE İLİŞKİN BİLDİRİM: Bir Abone, Abone’nin kendi müşterileri veya potansiyel müşterileri (“Abone’nin Nesneleri”) gibi diğer kişilerle etkileşimde bulunmak için JivoChat Hizmetini kullanıyorsa, Abone’nin Nesneleri ile bağlantılı kişisel verilerin toplanması ve/veya işlenmesi ile ilgili tüm geçerli yasalara uyumu sağlamaktan yalnızca Abone sorumludur. Eğer bir Abone’nin Nesnesi iseniz, Şirket'in sizinle hiçbir ilişkisi olmadığını ve Şirket’in tek ilişkisinin, etkileşimde bulunabileceğiniz Abone ile olduğunu unutmayın. Kişisel verilerinizin toplanması veya kişisel verilerinizin değiştirilmesi ile ilgili tüm sorularınız ve diğer tüm nedenler için Abone ile iletişime geçmelisiniz.  

ABONELER İÇİN BİLDİRİM: Abone’nin, Abone’nin Nesnelerine ait kişisel verilerini toplaması ve aşağıdaki iki kriterin karşılanması halinde AB'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) Abone için geçerli olduğunu lütfen unutmayın: (i) kişisel verilerin işlenmesi; işlemin AB içinde yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, AB'de bir kontrolör veya bir işlemci kuruluşun faaliyetleri kapsamında gerçekleştiriliyorsa; veya (ii) AB’de bulunmayan bir kontrolör veya işlemci tarafından AB'de bulunan veri konularının kişisel verilerin işleniyorsa ve işleme faaliyetleri şunlarla ilgili ise: (a) ödeme gerekip gerekmediğini bakılmaksızın AB’deki veri konularına ürün veya hizmet sunmak; veya (b) davranışlarının AB içinde gerçekleştiği ölçüde davranışlarının izlenmesi. Şirket, Abone Nesnelerinin herhangi bir kişisel verisini toplamadığı veya verilerin Abone tarafından nasıl ve ne amaçla toplandığı ve kullanıldığını belirlemediği için, Şirket bir veri denetleyici olarak hareket etmemektedir ve KVKK kapsamındaki veri denetleyicileri ile bağlantılı herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Şirket, herhangi bir Abone Nesnesinin verilerini işlediği ölçüde, sadece KVKK’nın gereklerine tabi olan herhangi bir kişisel veriye ilişkin olarak Abone adına bir işlemci olarak değerlendirilmelidir. KVKK gerekleriyle uyumluluk kapsamında Abone Nesnelerine karşı veri denetleyicisi konumunda olduğunuzu lütfen unutmayın. Kendi gizlilik politikanızı uygularken, JivoChat Hizmetini kullandığınız ve KVKK’ya tabi olduğunuz sürece, KVKK şartlarına uymanız gerektiği konusunda hemfikirsiniz. Yükümlülükleriniz (çalışanlarınız, temsilcileriniz, taşeronlarınız vb., topluca “Personel” iniz), bunlarla sınırlı olmamakla beraber (i) kişisel verileri idare edişinize dair bir yasal bağlayıcı incelemeye tabii olmanız, bir güvenlik açığı sebebi ile veri yapısı bozumu, kaybı, değişimi veya işlenişinde ya da yetkisiz erişim senaryolarında yasadışı çizgide kalmanız durumunda şirkete derhal (72 saatten daha geç olmaması şartı ile) bildirimde bulunmanız gerektiğini ;(ii) kişisel verileri toplamanız ve/veya işlemeniz ile ilgili Şirket tarafından yöneltilen soru ve taleplere derhal ve iyi niyetle cevap vermeyi; (iii) KVKK’ya tabi kişisel verilen toplanması ve/veya işlenmesiyle ilgili kayıtları tutmayı; (iv) kişisel verilerin AB veya Avrupa Ekonomik Alanı dışında KVKK’ya ve Şirket'in önceden yazılı bildirimine uygun olarak transfer edilmesi veya işlenmesini; ve (v) Personelin yukarıda belirtilen yükümlülüklerin farkında olmasını ve bunlara uymasını sağlamayı da kapsar. Şirket Abone’nin yukarıda belirtilenlerle uyumluluğunu izlemekle (ve denetlemekle) mükellef olmamakla birlikte bu hakkı saklı tutar. Abonenin Jivochat Hizmetini kullanmaktan vazgeçmesi durumunda, Abone, Jivochat Hizmeti aracılığıyla toplanan Abone Nesnelerinin kişisel verilerini kalıcı olarak silmelidir. Şirketin, yukarıda belirtilen yükümlülüklerin Abonesi tarafından ihlal edilmesi sonucu herhangi bir zarara uğraması durumunda, Şirket tüm kayıplarını Aboneden karşılayacaktır. Şirket, Abonenin Nesnelerinin kişisel verilerinin içeriğinden veya Abonenin takdiriyle Şirket’in ya da üçüncü taraf tedarikçilerinin sunucularında saklanan başka herhangi bir bilgiden sorumlu değildir. Şirket, Abonenin Nesnelerine karşı herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Bu Politika ve Şartlara ek olarak imzalı bir Veri İşleme Sözleşmesine ihtiyacınız varsa, lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bize ulaşın.

 

VERİ AKTARIMI

Şirket, Amerika Birleşik Devletleri merkezli küresel bir şirkettir. Bu nedenle, ABD dışındaki ülkeler de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından bu tür kişisel bilgileri aktarma ve erişme olanağımız var. Kişisel bilgilerinizi aktarırken, kişisel bilgilerinizi AEA ve İsviçre dışında aktarmak için yasal önlemlere güveneceğiz. JivoChat Hizmeti’ni AEA'dan veya veri toplanması ve kullanımıyla ilgili yasalara sahip diğer bölgelerden ziyaret ediyorsanız, sağladığınız kişisel bilgilerinizin Amerika Birleşik Devletleri'ne ve faaliyet gösterdiğimiz diğer bölgelere aktarılabileceğini lütfen unutmayın.

GİZLİLİK KALKANI UYUMLULUĞU

Şirket, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından AB ve İsviçre'deki kişilerin kişisel bilgilerinin toplanması, kullanılması ve saklanmasıyla ilgili olarak ortaya koyulan AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi (EU–U.S. Privacy Shield) ile uyumludur. Şirket’in, bildirim, seçim, ileriye dönük transfer için hesap verme, güvenlik, veri bütünlüğü, amaç sınırlaması, erişim ve başvuru, icra ve yükümlülük gibi Gizlilik Kalkanı Prensiplerine uyduğu onaylanmıştır. Bu gizlilik politikasındaki şartlar ile Gizlilik Kalkanı Prensipleri arasında herhangi bir çelişki olması durumunda, Gizlilik Kalkanı Prensipleri geçerli olacaktır. Gizlilik Kalkanı programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sertifikamızı görüntülemek için lütfen https://www.privacyshield.gov adresini ziyaret edin. ABD Federal Ticaret Komisyonu, Şirketin Gizlilik Kalkanı'na uygunluğu konusunda yetki sahibidir. Gizlilik Kalkanı Prensiplerine uygun olarak, JivoChat, kişisel bilgilerinizin toplanması veya kullanılmasıyla ilgili şikayetleri çözmeyi taahhüt eder. Gizlilik Kalkanı politikamızla ilgili soru veya şikayetleri olan AB ve İsviçre bireyleri önce privacy@jivochat.com.tr adresinden JivoChat ile iletişime geçmelidir. Jivochat, çözümlenmemiş Gizlilik Kalkanı şikayetlerini, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan alternatif bir uyuşmazlık çözümü sağlayıcısı olan JAMS'e iletmeyi taahhüt etmektedir. Şikayetinizin kabulü konusunda bizden zamanlı bir dönüş almazsanız veya şikayetinizi memnuniyetiniz çerçevesinde değerlendiremezsek, daha fazla bilgi için veya şikayette bulunmak için lütfen https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield/ adresini ziyaret edin. JAMS'in hizmetleri size ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Gizlilik Kalkanı (Privacy Shield) web sitesinde (https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction) daha ayrıntılı olarak açıklanan belirli koşullar altında, bir kişi, diğer anlaşmazlık çözüm prosedürleri tükendiğinde bağlayıcı tahkime başvurabilir ve Şirket, Gizlilik Kalkanı uyarınca, alınan kişisel bilgilerin üçüncü şahıslara yapılan hatalı aktarım işlemlerinden sorumlu bulunabilir.

PRIVACY SHIELD UYGUNLUK

Şirket, Gizlilik Kalkanı çerçevesi kapsamında sertifika almaya başvurmuştur. Bu işlem tamamlandığında, Politikamızın bu bölümüne bir uyum bildirimi sunacağız.

BİLGİLERİN TOPLANMASI VE KULLANIMI

Şirket iki tür bilgi toplar: (1) JivoChat Hizmeti’ne kaydolurken, JivoChat Hizmeti’nden ürün siparişi verirken ya da Şirket’in web sitelerinin belirli alanlarına girdiğinizde gönüllü olarak verdiğiniz kişisel bilgiler ve (2) Jivochat Hizmetini kullanırken otomatik olarak toplanan toplu izleme ve site kullanım bilgileri. Şirketin web sitelerinde edinilen kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri yalnızca şirket içi iş kullanımları ve içerik, ürün ve JivoChat Hizmeti’ni sunmak için kullanmak Şirket politikasıdır. Şirket, kişisel verilerinizi korumak ve güvenle saklamak için çeşitli çevrimiçi güvenlik önlemleri alır ve bu önlemleri sürdürür.

Bize sağladığınız bilgiler

JivoChat Hizmeti’ne (bir “Hesap”) erişmek ya da kullanmak için bir hesap açarak kaydolduğunuzda, adınız ya da şirketiniz, adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz, kredi kartı ya da diğer ödeme yöntemleri ile ilgili bilgileriniz gibi kişisel bilgiler ile, ayrıca JivoChat Hizmeti’ni kullanarak, Abone’nin Nesneleri ile iletişime geçen temsilcilerinizin de adları, telefon numaraları, e-posta adresleri, iş unvanı, iş yeri, fotoğrafı (topluca “Hesap Bilgileri”) gibi kişisel bilgileri isteyebilir ve toplayabiliriz. Bize Hesap Bilgileri sağlayarak, bu tür kişisel verilerin sahibi olduğunuzu veya bize bunları sağlamak için gerekli izne sahip olduğunuzu beyan etmiş olursunuz.

Şirket, "hassas" kişisel bilgileri, yalnızca bu bilgileri bize gönüllü olarak verdiğinizde veya bu bilgilerin yasalara veya mesleki standartlara göre toplanmasının gerekli olduğu veya buna izin verildiği durumlarda toplar. Hassas bilgiler, bir kişinin ırkı, etnik kökeni, politik, felsefi, dini veya benzer inançları, sendika üyeliği, fiziksel veya zihinsel sağlığı, cinsel yaşamı, cinsel yönelimi veya sabıka kaydıyla ilgili kişisel bilgileri içerir. Şirket’e hassas bilgilerinizi verirken lütfen kendi takdirinizi kullanın ve herhangi bir koşulda, Şirket'in bu bilgileri yasal meşru iş amaçları için kullanmasına izin vermedikçe ve Şirket'in bu bilgileri Şirket’in veri tabanına aktarması ve veri tabanında saklanmasına rıza göstermedikçe, Şirkete hassas bilgi vermeyin. Şirket’e hassas bilgilerin sağlanmasının belirli amaçlar için gerekli ya da uygun olup olmadığı konusunda herhangi bir sorunuz varsa, lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bizimle iletişime geçin. 

Üçüncü Taraf Hizmetleri

Facebook, LinkedIn veya Google hesabınızın (her biri bir “Üçüncü Taraf Hizmeti”) kullanımı gibi üçüncü taraflarca sağlanan belirli hizmetler için kullanıcı adınızı ve şifrelerinizi kullanarak Jivosite Hizmeti’ne erişme veya kaydolma seçeneği sunabiliriz. Bir Üçüncü Taraf Hizmetiyle bağlantı kurmamıza izin vererek, Şirket’in Üçüncü Taraf Hizmetinin bize sunduğu bilgilere erişmesine, bu bilgileri saklamasına ve bu Politikaya uygun olarak kullanmasına ve açıklamasına izin vermiş olursunuz. Bu tür Üçüncü Taraf Hizmetlerine ait gizlilik ayarlarınızı kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır (lütfen bize sunulan bilgileri kontrol etmek için, söz konusu Üçüncü Taraf Hizmetlerinin kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını gözden geçirin).

Kişisel bilgilerin otomatik olarak toplanması

Bazı durumlarda, Şirket ve Şirket’in hizmet sağlayıcıları, JivoChat Hizmeti’ni kullandığınızda veya karşılıklı e-posta gönderimleri aracılığıyla, belirli türdeki bilgileri otomatik olarak toplamak için, çerezler, web işaretçileri ve diğer teknolojileri kullanır. Bu bilgilerin toplanması, çevrimiçi deneyiminizi kişiselleştirmemizi; JivoChat Hizmeti’nin performansını, kullanılabilirliğini ve etkinliğini geliştirmemizi; Hizmetlerimizi tanıtmamızı ve pazarlamamızı, pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmemizi ve JivoChat Hizmeti’ni kullanımınızla ilgili istatistikleri oluşturup analiz etmemizi sağlar.

 

IP adresleri

Bir IP adresi, internete her eriştiğinizde bilgisayarınıza veya internet özellikli cihazınıza atanan bir numaradır. Bilgisayarların ve sunucuların birbirlerini tanımalarını ve birbiriyle iletişim kurmalarını sağlar. Ziyaretçilerin kaynak IP adresleri BT güvenliği ve sistem tanılama amaçları için kaydedilebilir. Bu bilgiler ayrıca, JivoChat Hizmeti’ni sürdürmek ve geliştirmek amacıyla ve sunduğumuz JivoChat Hizmeti ve bu hizmeti kullanımınızla ilgili istatistikleri oluşturmak ve analiz etmek için toplu biçimde kullanılabilir.

Çerezler

Çerezler, standart internet günlüğü bilgisi ve ziyaretçi davranışı bilgisi toplamak için bilgisayarınıza yerleştirilen metin dosyalarıdır. Bu bilgiler web sitesini ziyaret edenlerin kullanımını izlemek ve web sitesi etkinliği hakkında istatistiksel raporlar oluşturmak için kullanılır. Sitemizde kullanılan çerezlerin ayrıntılı açıklaması burada bulunabilir: https://jivochat.com.tr/cookies.

 

Tarayıcınızı çerezleri kabul etmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz ve web tarayıcınızın destek sayfasından çerezleri nasıl kaldıracağınızı söyler. Lütfen bazı durumlarda JivoChat Hizmeti özelliklerinin bu nedenle çalışmayabileceğini unutmayın.

JIVOCHAT HİZMETİNE ERİŞEREK YA DA JIVOCHAT HİZMETİNİ KULLANARAK YA DA KAYITLI KULLANICILAR İÇİN AYRILMIŞ ALANLARA ERİŞMEK İÇİN GİRİŞ BİLGİLERİNİZİ GİREREK, BİZ VEYA BİZİM ADIMIZA HAREKET EDEN ÜÇÜNCÜ BİR TARAFIN BU ÇEREZLERİ BİLGİSAYARINIZA VEYA İNTERNET ÖZELLİKLİ CİHAZINIZA YERLEŞTİREBİLECEĞİNİ KABUL EDERSİNİZ.

Kullanım Analizi

Google Analytics de dahil olmak üzere çeşitli üçüncü taraf kullanım analizi araçları kullanıyoruz. Google Analytics'in Şirket tarafından nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Web sitesi ziyaretçilerine, verilerin Google Analytics tarafından nasıl toplandığı konusunda daha fazla seçenek sunmak için Google, Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi geliştirmiştir. Eklenti, web sitesi ziyaretiyle ilgili bilgilerin Google Analytics’e gönderilmemesi gerektiğini belirtmek için Google Analytics JavaScript’iyle (ga.js) iletişim kurar. Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi, bilgilerin Çevrimiçi Hizmetlere veya diğer web analizi hizmetlerine gönderilmesini engellemez.

Web işaretçileri

Web işaretçisi, IP adresi, içeriğin görüntülenme süresi, tarayıcı türü ve aynı sunucu tarafından önceden ayarlanmış çerezlerin varlığı gibi belirli bilgileri bilgisayarınızdan toplamak için kullanılabilecek küçük bir resim dosyasıdır. Web işaretlerini yalnızca geçerli yasalara uygun olarak kullanıyoruz. Şirket veya hizmet sağlayıcıları, bize üçüncü taraf hizmet sağlayan web sitelerinin etkinliğini izlemek için web işaretlerini kullanabilir.

TOPLADIĞIMIZ BİLGİLERİ NASIL KULLANIYORUZ?

İzin Verilen Amaçlar: 

Sizinle ilgili topladığımız bilgileri (kişisel bilgiler dahil olmak üzere, uygulanabilir ölçüde) şunları da içeren çeşitli amaçlar için kullanabiliriz; (a) JivoChat Hizmeti’ni sağlamak, işletmek, sürdürmek, geliştirmek ve tanıtmak; (b) JivoChat Hizmeti’ne erişmenizi ve kullanabilmenizi sağlamak; (c) işlemleri yürütmek ve tamamlamak; (d) müşteri hizmetleri ve desteği sağlamak ve size ilgili bildirimleri göndermek; (e) tanıtım materyalleri göndermek; (f) yarışma veya çekiliş kayıtları ve ödülleri teslim etmek ve sunmak; (g) JivoChat Hizmeti ile bağlantılı pazarlama ve reklam amaçlı eğilimleri, kullanımları ve etkinlikleri izlemek ve analiz etmek; (h) politikalarımıza ve standartlarımıza uyumu izlemek ve değerlendirmek; ve (i) sizin izninizi aldığımız diğer amaçlar. Haber bültenleri, güncellemeler ve diğer genel iletişim ile ilgili bilgileri -yasal olarak gerekli olduğunda- yalnızca siz izin vermişseniz size sağlayacağız. İstediğiniz zaman bu tür iletişimleri almamayı tercih edebilirsiniz.

İşleme için Yasal Dayanak (sadece AEA):

Avrupa Ekonomik Alanı’ndan (AEA) bir birey iseniz, kişisel verilerinizi kullanırız, kişisel verilerinizi aşağıdaki yasal gerekçelerden bir veya daha fazlası üzerinde işleyebiliriz: (i) sizinle sözleşme yapmak için işlem gerekli olması nedeniyle, örneğin JivoChat Hizmetini teslim etmek için; (ii) yasal yükümlülüklerimize uymak için; (iii) meşru menfaatlerimiz veya kişisel verilerinizi alan Üçüncü Taraf Hizmet sağlayıcıların amaçları için işlem yapılması gerektiğinde (işbu menfaatlerin, sizin çıkarlarınız veya temel hak ve özgürlükleriniz tarafından geçersiz kılınmaması şartıyla). Ayrıca, verilerinizi bize açıkça verdiğiniz izinlere dayanarak işleyebiliriz.

TOPLADIĞIMIZ BİLGİLERİ NASIL PAYLAŞIYORUZ?

Kişisel bilgiler de dahil olmak üzere topladığımız bilgileri, JivoChat Hizmetinin barındırılması ve bakımı için kullandığımız üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımızla paylaşıyoruz. Bu üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları, bu hizmetleri bizim için sağlamak amacıyla kişisel bilgilerinize erişebilir veya bunları işleyebilir. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımızın, kendileriyle paylaştığımız kişisel bilgileri pazarlama amaçları için veya bize sundukları hizmetlerden başka bir amaçla kullanmasına izin vermiyoruz.

Kişisel verilerinizi, yasal veya hakkaniyetli bir iddianın oluşturulması, uygulanması veya savunulması için veya gizli bir alternatif uyuşmazlık çözümü süreci için makul surette gerekli olması durumunda mahkemeler, kanun uygulayıcı makamlar, düzenleyiciler veya avukatlar veya diğer taraflarla paylaşabiliriz. Yasadışı faaliyetler, şüpheli sahtecilik, herhangi bir kişinin fiziki güvenliğine yönelik olası tehditler içeren durumlar, şartlar ve koşullarımızın ihlali gibi durumlar hakkında soruşturma, önleme veya eyleme geçme gerekliliğine inanıyorsak ya da kanun gereği bu bilgilerin paylaşılması gerekiyorsa bu bilgileri paylaşabiliriz.

Kişisel verilerinizi, haklarımızı veya yükümlülüklerimizi tahsis ettiğimiz veya yenilediğimiz üçüncü taraflarla, hisselerimizin veya varlıklarımızın tamamını veya büyük bir bölümünü satın alan ya da şirket olarak birleştiğimiz üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.

Ayrıca, hizmet sağlayıcılara, İzin Verilen Amaçlar için Kişisel Verileri yalnızca bizim adımıza ve bizim talimatlarımız doğrultusunda işleme koyma talimatı verebiliriz. Kişisel verilerinizin kontrolünü elimizde tutacağız ve kişisel verilerinizden tamamen sorumlu kalacağız. Bu tür hizmet sağlayıcıları kullanırken kişisel verilerinizin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için geçerli yasaların gerektirdiği uygun önlem ve korumaları kullanacağız.

Web sitemizi ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için web sitesi kullanımını izlemek amacıyla toplu kişisel verileri ve istatistikleri de kullanabiliriz.

Aksi halde, yalnızca bize yön verdiğinizde veya geçerli yasa veya yönetmelikler veya adli veya resmi bir talepte bulunulduğunda veya fiili veya şüpheli hileli veya suç teşkil eden faaliyetleri araştırmak için gerektiğinde, kişisel verilerinizi ifşa edeceğiz.

Web sitemizi ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olması için web sitesi kullanımını izlemek amacıyla toplu kişisel verileri ve istatistikleri de kullanabiliriz.

Aksi taktirde, kişisel verilerinizi yalnızca siz bizi bu şekilde yönlendirdiğinizde veya bize izin verdiğinizde, ya da geçerli yasa veya yönetmelikler gerektirdiğinde, ya da adli veya resmi bir talepte bulunulduğunda, ya da gerçek veya şüpheli bir hileli veya suç teşkil eden faaliyet araştırılması gerektiğinde ifşa edeceğiz.

Kişisel bilgileri işlemeye dair izninize bağlı olduğumuzda, onayınızı istediğiniz zaman geri çekme veya reddetme hakkınız vardır. Lütfen bu durumun, geri çekilmeden önceki izinlere dayalı işlemlerin yasallığını etkilemediğini unutmayın.

Yasal bir zorunluluğa uymak veya sizinle bir sözleşme yapmak için kişisel bilgilerinizi vermenizi rica edersek, bunu ilgili zamanda açık bir şekilde yapacağız ve kişisel bilgilerinizin sağlanmasının zorunlu olup olmadığını (ve kişisel bilgilerinizi sağlamadığınızda karşılaşabileceğiniz sonuçları) size bildireceğiz. Benzer şekilde, kişisel bilgilerinizi bu Bildirimde daha önce tanımlanmayan meşru çıkarlarımıza (veya üçüncü partilerin bu Bildirimde daha önce tanımlanmayan meşru çıkarlarına) dayanarak toplar ve kullanırsak, ilgili zamanda bu meşru çıkarların ne olduğunu size açıklayacağız.

Kişisel bilgilerinizi topladığımız ve kullandığımız yasal dayanak hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız veya sorularınız varsa, lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bizimle iletişime geçin .

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Kişisel bilgilerinizin güvenliği bizim için önemlidir. Hem bilgilerin aktarımı sırasında hem de bilgileri aldıktan sonra bize iletilen kişisel bilgileri korumak için genel kabul görmüş standartları takip ediyoruz. Bir güvenlik sistemi ihlali olduğunu öğrenirsek, sizi ve yetkili makamları yürürlükteki yasalara uygun olarak bilgilendireceğiz.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ NE KADAR SÜREYLE SAKLIYORUZ:

Kişisel bilgilerinizi, yasaların (vergi, muhasebe veya diğer yasal gereklilikler gibi) daha uzun süre tutmayı gerektirmediği ya da buna izin vermediği durumlar dışında, bu Politika'da belirtilen amaçları yerine getirmek için gerekli olduğu sürece saklayacağız. Kişisel bilgilerinizi işlemesi gereken meşru işler artık devam etmediğinde, bu bilgileri sileriz ya da anonimleştiririz ya da bu mümkün değilse (örneğin, kişisel bilgileriniz yedek arşivlerde saklanması nedeniyle) kişisel bilgilerinizi güvenli bir şekilde saklarız ve silme işlemi mümkün olana kadar başka işlemlerden izole ederiz. Abonelerimiz adına işleme koyduğumuz kişisel bilgiler için, söz konusu kişisel bilgileri, geçerli yasalara tabi olmak üzere, kendileriyle yaptığımız anlaşma şartlarına uygun olarak saklayacağız.

GİZLİLİK HAKLARINIZ

Talep ettiğiniz taktirde, kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflar adına tutup tutmadığımız veya herhangi bir işleme koyup koymadığımız hakkında size bilgi vereceğiz. Bu bilgileri istemek için lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bizimle iletişime geçin. Aboneler, Hesap Bilgilerini JivoChat Hizmeti içindeki profillerini düzenleyerek Hesap Bilgilerini güncelleyebilir veya değiştirebilir. Tarafımızdan muhafaza edilen kişisel bilgilerinizin size geri gönderilmesi veya kaldırılması üzerine talepte bulunmak için lütfen privacy@jivochat.com.tr adresine e-posta gönderin. Bilgilerinize erişme, bunları değiştirme veya kaldırma istekleri otuz (30) gün içinde ele alınacaktır; bu talebe rağmen bu bilgiler, JivoChat Hizmeti için bir hesaba sahip olduğunuz sürece veya size JivoChat Hizmetini sağlamak için, yasal yükümlülüklerimize uymak, anlaşmazlıkları çözmek veya sözleşmelerimizi uygulamak için gerekli olduğu sürece korunabilir. Verileri kaldırmamız için Abonelerimizden birinden bir talep geldiğinde, isteklerine otuz (30) gün içinde cevap vereceğiz. Abonelerimize JivoChat Hizmetini sağlamak için gereken süre boyunca Abonelerimiz adına sakladığımız ve işlediğimiz kişisel bilgileri tutacağız. Bu kişisel bilgileri, yasal yükümlülüklerimize uymak, anlaşmazlıkları çözmek ve sözleşmelerimizi uygulamak için gerektiği şekilde saklayacağız ve kullanacağız.

Yukarıdakiler, Abone Nesnelerinin kişisel verileri için geçerli değildir. Bu durumda, bu tür verilerin yönetimi, Abonenin kendi gizlilik politikasına tabidir ve bir Abone Nesnesi, bizim tarafımızdan Abone adına saklanan ya da işlenen kişisel bilgilere erişmek, bu bilgileri değiştirmek, düzeltmek veya silmek için Abone’nin kendisi ile iletişime geçmelidir.

AEA VE BELİRLİ DİĞER BÖLGELER İÇİN İLAVE HAKLAR:

Belirli bölgelerden (AEA gibi) iseniz, aşağıdaki gibi geçerli yasalar kapsamında size sunulan ek haklardan yararlanma hakkınız olabilir:

Konu Erişim İsteği nedir?

Bu, hakkınızda tuttuğumuz bilgilerin bir kopyasını isteme hakkınızdır. Kişisel bilgilerinizin bir kısmını veya tamamını almak isterseniz, lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bizimle iletişime geçin . İsteğinizi aldıktan sonra otuz (30) gün içinde talebinize yanıt vereceğiz.

Kişisel bilgilerinizin doğru ve güncel olduğundan emin olmak istiyoruz. privacy@jivochat.com.tr aracılığıyla hatalı olduğunu düşündüğünüz bilgileri düzeltmemizi veya kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Talebinizi geçerli yasalara uygun olarak ele alacağız. Gizliliğinizi ve güvenliğinizi korumak için, talebe uymadan önce kimliğinizi doğrulamak için adımlar atabiliriz.

 

Kişisel verilerin işlenmesine dair itirazlar

“Özel durumunuzla ilgili gerekçeler”in geçerli olduğunu düşünüyorsanız, kişisel verilerinizin işlenmesine itirazda bulunma hakkınız vardır. Eğer sizin ilginizi, haklarınızı ve özgürlüklerinizi geçersiz kılan işlem için meşru gerekçeleri gösterebilirsek veya işlem, yasal taleplerin oluşturulması, kullanılması veya savunulması içinse talebinizi reddedebiliriz. Bu hakkı talep etmek için lütfen privacy@jivochat.com.tr  adresinden bizimle iletişime geçin. İsteğinizi yürürlükteki yasalara uygun olarak değerlendireceğiz. Gizliliğinizi ve güvenliğinizi korumak için, talebe uymadan önce kimliğinizi doğrulamak için adımlar atabiliriz.

Veri Taşınabilirliği

Ayrıca aşağıdaki durumlarda, bize verdiğiniz kişisel verileri, yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta alma ve bu verileri gecikme olmaksızın mevcut denetleyiciden başka bir denetleyiciye iletme hakkına sahipsiniz:

(a)    İşlem, rıza veya sözleşmeye dayanıyorsa ve

(b)    İşlem otomatik araçlarla gerçekleştiriliyorsa. 

Bu hakkı talep etmek için lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bizimle iletişime geçin. İsteğinizi yürürlükteki yasalara uygun olarak değerlendireceğiz. Gizliliğinizi ve güvenliğinizi korumak için, talebe uymadan önce kimliğinizi doğrulamak için adımlar atabiliriz.

Unutulma Hakkı

Sizin için sakladığımız tüm bilgileri tamamen silmemizi isterseniz, privacy@jivochat.com.tr adresinden bize ulaşın. Ancak, kayıt tutma amacıyla, işlemleri tamamlamak veya yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için belirli bilgileri saklamamız gerekebileceğini lütfen unutmayın.

Ayrıca kişisel bilgilerinizin toplanması ve kullanımı ile ilgili bir veri koruma yetkilisine şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen yerel veri koruma yetkilinize başvurun.

Kişisel verilerinizin KVKK’ya uymayan bir şekilde işlendiğini düşünüyorsanız, ilgili denetleyici otoriteye şikayette bulunma hakkınız vardır. Denetim otoritesi, şikayetinizin ilerleyişini ve sonucunu size bildirecektir.

ÇOCUKLARA AİT KİŞİSEL BİLGİLER

13 yaşın altındaki çocuklardan bilerek herhangi bir kişisel bilgi toplamamaktayız. 13 yaşın altındaysanız, lütfen JivoChat Hizmeti aracılığıyla herhangi bir kişisel bilgi göndermeyin. Ebeveynleri ve yasal velileri, çocuklarının İnternet kullanımını izlemelerini ve bu Politika'nın uygulanmasına yardımcı olmak için, çocuklarına asla izinsiz olarak Jivochat Hizmeti aracılığıyla kişisel bilgi vermemelerini söyleyerek teşvik ediyoruz. 13 yaşın altındaki bir çocuğun web siteleri veya Hizmetler aracılığıyla bize kişisel bilgi sağladığına inanmak için bir nedeniniz varsa, lütfen privacy@jivochat.com.tr adresinden bizimle iletişime geçin ve bu bilgileri silmek için ticari olarak makul çabayı göstereceğiz.

DİĞER WEB SİTELERİ

Web Sitemiz diğer web sitelerine bağlantılar içermektedir. Bu gizlilik politikası sadece bu Web Sitesi için geçerlidir, bu nedenle diğer web sitelerine bağlandığınızda bu sitelerin kendi gizlilik politikalarını okumalısınız.

KALİFORNİYA GİZLİLİK HAKLARI

Herhangi bir Kişisel Verileri, Kaliforniya yasasının yasakladığı ölçüde doğrudan pazarlama amaçları için üçüncü taraflarla paylaşmayacağız. Uygulamalarımız değişirse, geçerli yasalara uygun olarak yapacağız ve sizi önceden bilgilendireceğiz.

BİZİMLE NASIL İLETİŞİME GEÇİLİR

Gizlilik politikamız veya hakkınızda tuttuğumuz bilgiler hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen bizimle iletişime geçin:

E-posta ile: privacy@jivochat.com.tr.

Ya da Jivosite, Inc., Gizlilik Görevlisi, 1103 Center Road, Wilmington, # 403-B, DE 19805 adresinden bize yazın.

POLİTİKA DEĞİŞİKLİKLERİ

Şirket, Politikaya herhangi bir değişiklik veya düzeltme yaparsa, Şirket bu web sitesinde bir bildirim yayınlayacaktır. Jivochat Hizmetini kullanmaya devam etmeniz, tüm bu değişiklik ve düzenlemeleri kabul ettiğiniz anlamına gelir. Kabul etmemeniz durumunda JivoChat Hizmetini kullanmayı bırakmanız gerekir.

Politika veya kişisel veri toplama ve diğer uygulamalarla ilgili sorularınız privacy@jivochat.com.tr adresine yönlendirilmelidir.