Blogunuza bir çevrimiçi sohbet platformu yüklemek için 6 neden

Okuma zamanı3 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Her ne kadar e-ticaret siteleri için çevrimiçi sohbet kullanımı yaygın bir trend olsa da, bu araçların kullanılabileceği tek yer olduğu anlamına gelmez. Çevrimiçi bir sohbet platformuna sahip olmak, örneğin JivoChat'ın WordPress için eklentisini kullanmak, burada bakacağımız bir dizi nedenden dolayı bir blog için de gerçekten yararlıdır. İster yazar ve takipçi arasındaki iletişimi artırın veya geliştirin, ister blogunuza bir çevrimiçi sohbet yüklemenizin altı nedeni öğrenmek için okumaya devam edin.

Buna da bakın: Harika deneyimler bir satışa dönüşebilir

1. Takipçilerinizle olan ilişkinizi geliştirin

Blogunuzda çevrimiçi sohbet etmek, takipçilerinizle olan ilişkinizi geliştirmek, sorularına cevap sunmak ve olabilecek herhangi bir kuşkuyu gidermek için harika bir yol olabilir. Erişilebilirliği geliştirirseniz, sadık takipçiler kazanma ve içeriğinize dahil etme ve bunlarla ilgilenme olasılıklarını daha yüksek hale getirirsiniz. Başka bir avantaj da, sayfanızda tanıttığınız ürünlerle ilgili tüm soruları kendi sponsorlarınızdan veya bağlı sitelere bağlantılar yoluyla cevaplamanızdır.

chat online para blogs

Okuyucularınıza daha yakınsanız, onları sosyal medyada paylaşmaya davet etmeniz daha kolay. Dahası, okuyucunuzla doğrudan iletişim, blogunuzda gelecekteki yayınlar için yeni fikirler edinmenin iyi bir yolu olabilir. Ayrıca, takipçilerinizin ana ihtiyaçlarını daha iyi anlayacaksınız; bu da, size yazacak şeyler için fikir sağlayabilir.

2. Blogunuzu rekabette öne geçirin

Her blog, takipçilerle bu kadar yakın temas kurmamaktadır. Bu, blogunuzun çevrimiçi sohbet etmeyi kabul ederek, sanal bir dükkanı olup olmadığına bakılmaksızın, aynı alanda faaliyet gösteren diğer bloglardan öne geçirebilir demektir.

Sohbetten yararlanmanın diğer bir nedeni de, sizi kalabalıkta öne çıkartacak şeyin çok hızlı geri dönüş yapabilmeniz olması olabileceğidir. Sohbetler e-postadan veya hatta sosyal medyadan daha hızlıdır. Bu, önceki nedenle birlikte blogunuzun rekabeti aşmasına yardımcı olabilir.

Ayrıca okuyun: İlk çevrimiçi satışınızı gerçekleştirmenin 30 yolu

3. Ziyaretçilerden veri toplamanın bir yolu

JivoChat'te sunduğumuz araçlar sayesinde ziyaretçileriniz hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Diğer şeylerin yanı sıra, içeriğinize nereden eriştiklerini ve baktıkları sayfaları bulabilirsiniz. Bunu, Google Analytics ile entegre olan çevrimiçi sohbetin analitik işlevlerine ekleyin ve blogunuzdaki ziyaretçilerin trendleri ile gerçek zamanlı olarak ne yaptıklarını görün.

Bu, yukarıda bahsettiğimiz doğrudan sohbet için daha iyi bir neden olabilir. Bahsettiğimiz araçları kullanarak, insanların bölgenizde aradıklarını değerli bir şekilde anlayabilirsiniz. Bloglar için, bu çevrimiçi bir sohbeti entegre etmenin en ikna edici nedenlerinden biridir.

analytics para blogs

4. Takipçileriniz ve ziyaretçileriniz hakkında daha kesin bilgi isteyin

Takipçilerinizle daha yakın temas kurmak için çevrimiçi bir sohbet edinmeniz yalnızca onlarla daha kolay iletişim kurmanıza yardımcı değildir. Ayrıca diğer yönde de çalışır. Blogunuzdaki çevrimiçi sohbet sayesinde, üçüncü bölümde belirtilenlerden daha kesin bilgiler toplayabilirsiniz. Örneğin, iletişim halindeyken takipçinizin e-postasını veya diğer değerli iletişim bilgilerini isteyebilirsiniz; örneğin e-posta pazarlaması için iletişim tabanınızı büyütebilirsiniz.

5. Dönüşümü artırın

Blogunuzun amacı ne olursa olsun, çevrimiçi bir sohbeti birleştirmek, dönüşümleri artırmanın en iyi yollarından biridir. Amacınız, posta listenizdeki kişilerin sayısını arttırmak ise, dördüncü madde platformun nasıl bu kadar kolaylaştıracağını açıklar, ancak elde edebileceğiniz tek şey bu değildir..

conversao para blogs

Çevrimiçi sohbet etmek, diğer birçok hedefe ulaşmak için bir yol olabilir. Şu anki amacınız sosyal medyada daha çok takipçi almak mı? Bir sohbeti kapatmadan önce ziyaretçinizden Facebook sayfanızı veya başka bir sosyal medya platformundaki sayfanızı takip etmesini isteyin. Bir satış ortağı tarafından sunulan bir ürünü görmelerini ister misiniz? Özellikle konuşma konusu ürünle bir şekilde ilişkiliyse, onlarla konuşurken bunu belirtin. Listedeki sonraki nokta da dahil olmak üzere dönüşümlerinizi artırmanın birçok yolu vardır ...

6. Satışları artırın!

Tıpkı yukarıda belirtilen dönüşümler gibi çevrimiçi sohbet etmenin başlıca nedenlerinden biri de satışları artırmaktır. Tıpkı e-ticarette olduğu gibi - ve özellikle blogunuzun kendi çevrimiçi mağazası varsa - ziyaretçilerinizi, takipçilerinizi ve müşterilerinizi doğru yönde yönlendirebilirsiniz. Sanal dükkanınızda bulunan diğer ürünleri önermek için önerilerde bulunabilir veya sohbetlerden faydalanabilirsiniz.

Blogunuza nasıl çevrimiçi sohbet yükleyeceğinizi öğrenmek ister misiniz? JivoChat'in Wordpress eklentisi ile sunduğu özelliklerini kontrol edin.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.