E-ticaretiniz için online işe alım yapmanın 10 yolu

Okuma zamanı4 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Bazı çevrimiçi hizmet platformları nedeniyle yönetim ve insan kaynakları gibi bazı operasyonel kurumların işe alım sürecine katılmasına gerek yoktur. Bu modelin en önemli avantajları olarak şunları sayabiliriz: ofisleri genişletme ihtiyacının ortadan kaldırılması ve çalışanların evlerinden çalışmaları sayesinde lojistik hizmetlerinin sıfıra indirilmesi. Aşağıdaki işe alım platformlarıyla internetten çalışmak daha esnek hale geldi. İşe alacağınız kişilerle iletişim kurup onları işe almanız için birçok yol bulunmakta. Bu metinde size yalnızca siteleri değil, aynı zamanda size bu süreçte yardımcı olacak bazı araçları inceleyeceğiz.

1. LinkedIn

Bir tür "çevrimiçi özgeçmiş" sosyal ağı olan LinkedIn işe alım sürecinin olmazsa olmazlardandır. LinkedIn her türden iş tanımına hizmet veren çevrimiçi bir işe alım aracıdır ve bu konuda lider konumdadır. Operasyon süreci oldukça basit olup Facebook gibi diğer sosyal medyalar tarafından uygulanan geleneksel kullanıcı profilinden kaçmaz. Bununla birlikte kullanıcıdan profiline karşı daha özenli davranmasını ister. Çalışanlarınızı nereden aramaya başlayacağınız konusunda tereddütteyseniz LinkedIn sizin için iyi bir başlangıçtır. LinkedIn'e bu link üzerinden erişebilirsiniz.

LinkedIn

2. Freelance.com

Adından da anlaşılacağı gibi bu platform profesyonel serbest çalışanların arz ve talebi için tasarlanmıştır. Geleneksel iş sitelerine benzer olarak bu site de şirketlerin iş arayan serbest çalışanlara iş teklif edebileceği bir ortam sunar. Servis çevrimiçi sağlandığından ve genellikle bu programı kullanan kişiler evden çalıştığından istediğiniz profillere ulaşma ihtimaliniz yüksektir. Site genelde İngilizce olsa da Portekizce ve İspanyolca konuşanlar için sekmeleri de bulunmaktadır. Buraya tıklayıp Freelance.com'a gidin.

3. HomeRun

LinkedIn ve Freelance.com'un aksine HomeRun, kendi sitenizde çevrimiçi işe alım için özel bir sayfa oluşturmanızı sağlar. Arka plan renklerinden yazı tiplerine, görsel kimlikten daha bir çok şeye kadar özelleştirmek istediğiniz birçok konuda size mutlak kontrol verir. Bu özellik marka imajınız üzerinde daha iyi çalışmanıza ve açık pozisyona dair teklifinizi daha davetkar hale getirmenize olanak tanır. Site sadece aktif teklifler üzerinden sizi aylık ücretlendirdiği için küçük işe alımlardaki gereksiz harcamalarla sizi boğmaz. HomeRun için ayrıntılı bilgi için websitelerine gidin.

4. Betterteam

Bugüne kadar anlattığımız işe alım araçları yalnızca size çalışan bulma konusunda yardımcı oluyordu. Betterteam ayrıca reklam oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Bunun anlamı bu platformun teklif oluşturma sürecine katkı sağlaması ve oluşturulan tekliflerin arzın olduğu platformlara dağıtması demektir.

Betterteam

Bu sayfayı kendi kariyer sayfanızda da kullanabilirsiniz. Bu platformun diğer özelliklerini keşfetmek için linke tıklayın.

5. Proven

Betterteam'a benzeyen Proven şirketlerin iş tekliflerini birden çok platforma taşıyarak size zaman kazandırır. Ayrıca aldığınız dönütleri tek bir yerde düzenlemenize ve bunları tercih şeklinize göre sınıflandırmanızı sağlar. İkinci ay için 10 dolar ödemek şartıyla ilk ay ücretsizdir. Buraya tıklayarak platform hakkında bilgi edinin.

6. Rapportive

Gmail’e Google Chrome'un bir uzantı olarak bağlanan Rapportive çok basit ve verimli bir iletişim çözümü sunar. Bir kişinin e-posta adresini yazarken uzantı bu kişinin LinkedIn, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardaki profil verilerini kullanarak sayfanın yan tarafında bazı ayrıntılar görüntüler. Her ne kadar basit olsa da Rapportive e-mail mülakatlarında bazı önemli bilgileri size hatırlatmıyor. Bununla birlikte sekmeleri atlama konusunda bazı problemleri var. Eklentiyi Chrome Web Store'dan indirebilirsiniz.

Raportif

7. Google Hangouts

Çevrimiçi işe alım üzerine odaklanmamış bazı basit uygulamalar bu alanda büyük müttefikleriniz olabilir. Google hizmetlerini kullanıyorsanız Hangouts video görüşmeleri ideal olabilir. Bu aramaları hem bilgisayardan hem de mobil cihazlarınızdan yapabilirsiniz. Hizmeti kullanmak için buraya tıklayın.

8. Skype

Microsoft tarafından sunulan hizmetleri ediyorsanız Skype, sesli veya görüntülü olarak çevrimiçi görüşmeler yapmak için iyi bir alternatiftir. Skype'ın Hangouts üzerindeki olan avantajlarından biri daha geniş çapta grup mülakatlarına temel olabilmesidir. Skype'ı resmi sayfasından edinebilir Android ve iOS gibi ortamlarda kullanabilirsiniz.

9. Spark Hire

Hangouts ve Skype'ta olduğu gibi Spark Hire da toplantılar ve çevrimiçi röportajlar için kullanabileceğiniz bie araçtır. Ancak bu yazılım yalnızca bu alanlara odaklı bir yazılımdır. Yukarıda belirttiğimiz ücretsiz hizmetlerden farkı, mülakatın canlı şekilde yapılmayabilme özelliğidir. Mülakat soruları kaydedilip adaylara yollanabilir. Bu şekilde adayların cevapları kaydedilerek daha uygun bir zamanda bu cevaplar kontrol edilebilir. Bu hizmet aylık 99$'dır ve şu linkten erişilebilir.

Spark Hire

10. VidCruiter

Bu çevrimiçi işe alım görüşme platformu görüşmelerinizin daha profesyonel gözükmesini sağlar. VidCruiter, şirket logonuzu ekranda sabit bir noktaya yerleştirmenizi sağlar. Aynı zamanda birkaç özelleştirme aracı da mevcuttur programda.

Kayıtlı soru cevap sistemi de vardır. "Record Under Pressure" adında bir özelliği vardır. Bu özellik mülakatlara tekrar tekrar cevap verilmesini engeller. Hizmet yaptığınız işe göre ücretlendirilmektedir. Android ve iOS'ta çalışır ve sitenizde ücretsiz deneyebilirsiniz.

Online müşteri hizmetleri ekibinizi Jivochat ile entegre edin!

Bu listede açıklanan araçlar, e-ticaretiniz için uzaktan çalışmak isteyen profesyonelleri bulmanıza yardımcı olabilir. Jivochat ile bu çalışanlarınız birçok yerden ve cihazdan gönderilerinize erişim sağlar. İster Jivochat yüklü bilgisayarından, ister mobil cihazından veya tabletinden sizinle iletişime geçebilecektir. Platformumuz hakkında ayrıntılı bilgi için özellikler sayfamıza ve fiyatlandırma bölümüne bakabilirsiniz. Hemen şimdi ücretsiz kayıt olun ve ürünümüze 14 gün süreyle ÜCRETSİZ erişim sağlayabilirsiniz.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.