Ekip Olarak Uzaktan Çalışmak

Okuma zamanı2 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Uzak ekiplerle nasıl çalışılır? Bu, birçok iş arayanın dağıtılmış ekiplerle çalışma fikrini düşünürken kendilerine ve başkalarına sorduğu bir sorudur.

Etkili uzaktan çalışma güzel bir sanattır. Bu tür iş organizasyonu, özellikle yeni başlayanlar için kolay veya sezgisel olarak gelmez. Uzak bir şirkette çalışmaya başlamak için doğru araçlara, organizasyona, disipline ve iş arkadaşlarına sahip olmanız gerekir. En önemlisi, tüm ekibin gemide olması gerekir.

Bugün, Türkiye, Rusya, ABD, Brezilya, Honduras, Hollanda ve daha fazla ülkede ekip üyeleriyle birden fazla zaman diliminde çalışan büyük ölçüde dağıtılmış bir ekip olan JivoChat için çalışan meslektaşlarımın birkaç deneyimini paylaşacağım. Evden çalışma ortamındaki bazı deneyimler hakkında konuşacağız ve bu çalışma yapısıyla birlikte gelen olumsuzluklardan bazılarını da tartışacağız.

"Çalışmak için sessiz bir yer bulmak daha kolay"

Çalışmak için sessiz bir yer bulmak daha kolay

Honduras'tan Emerson Gudiel, uzaktan çalışmanın avantajlı olduğunu düşünüyor çünkü uzak çalışanlar kendi zamanlarından ve bağımsızlıklarından sorumlu olma seçeneğine sahipler: "Ulaşımda zaman kaybetmiyorsunuz ve genel olarak daha iyi bir yaşam dengeniz var."

Ev veya ev ofisinizden çalışmayı seçerseniz, daha fazla üretkenliği de kendi stratejinizle yakalayabilirsiniz: "Burası sizin yeriniz, bu nedenle çalışmak için sessiz bir yer bulmak daha kolay." Evden çalışmak çevrenizden sorumlu olduğunuz anlamına gelir. Video konferans teknolojisi, Google Drive, Trello ve JivoChat ekip sohbetleri gibi uzaktan iletişim araçlarıyla uzaktan çalışma hayatı önceki yıllarda olduğundan çok daha mümkün.

"Uzak ekiplerle çalışmak bana özgürlük veriyor"

Uzak ekiplerle çalışmak bana özgürlük veriyor

Hollandalı Jessica de Groot, uzaktan çalışmanın onun için açtığı kapıları çok seviyor: "Uzaktan çalışarak çok fazla özgürlüğüm var. Kelimenin tam anlamıyla istediğim yere gidebiliyorum ve hala çalışabiliyorum. İşe gitme vaktini kaybetmiyorum ve başka bir ülkeye taşınsam da işime devam edebilirim". JivoChat gibi bazı şirketler, belirli bir yere veya zaman dilimine bağlı olmama avantajını arayan uzak çalışanlar için daha elverişli olabilecek esnek çalışma saatlerine sahiptir.

Şirketiniz JivoChat'inki gibi uluslararasıysa, farklı kültürler hakkında öğrenme bonusu eklersiniz: "Farklı ülkelerden insanlarla çalışmak harika bir deneyim. Meslektaşlarınızla iş arkadaşları ya da geçmişleri hakkında neler öğrenebileceğiniz şaşırtıcı."

Ancak, bazı eksileri de var

Daha az kontrol

Emerson, "İnternet veya enerji kesintisi gibi dışsal şeyler üzerinde daha az kontrole sahipsiniz." Dünyanın neresinde çalıştığınıza bağlı olarak, video görüşmelerinin kalitesi genel olarak uzaktan iletişimi ve çalışma ömrünü etkileyebilir.

Disiplin

Jessica, "Uzaktan çalışmak için biraz disipline ihtiyacınız var. Eğer güne başlamak ve kalkmak için kendinizi motive etmiyorsanız, çalışmaya başlamak için yataktan kalkamazsınız."

Şirket kültürü

"Disiplin gerektirir ve yalnızca video toplantıları yoluyla iletişim kurabilmeniz gerekir. Yılda sadece bir kez tüm ekiple gerçekten tanışıyoruz. Bu herkes için değil."

Minnettarlık

"Uzak bir ekiple çalışmak, şirket bana çok fazla özgürlük verdiği ve bana güvendiği için beni motive ediyor. Güvenlerini alarak kesinlikle onlara en iyisini göstermek istiyorum. Bana bir şeyler veriyorlar ve karşılığında bir şey vermek istiyorum. Onlarla birlikte büyüme ve onlardan öğrenme fırsatı alıyorum- bu sonsuza dek minnettar olacağım bir şey - Jessica

Emerson ve Jessica, Moskova, Rusya'daki son ekip toplantımızda ilk kez buluşuyor

Emerson ve Jessica, Moskova, Rusya'daki son ekip toplantımızda ilk kez buluşuyor - Yaz 2019

En son buluşmamızın bir videosu

#JivoEkibi

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.