Facebook F8 2018 - Bilmeniz Gerekenler

Okuma zamanı4 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Facebook’un yıllık geliştirici konferansı F8, bu yıl San Jose, Kaliforniya’da 1 ve 2’de gerçekleşti. Bu yılki konferansta, Mark Zuckerberg’in Facebook’un yalnızca güçlü araçlar ve özellikler yaratmakla kalmayıp aynı zamanda sosyal medya platformlarında bir araya getirerek insanların iyiliği için kullanıldığından emin olunması konusundaki konuşmasıyla başladı. İşte olanları ve bu konuda bilmeniz gereken her şey!

Facebook F8 nedir?

F8, geliştiricilerin ve girişimcilerin yanı sıra sosyal medyanın geleceği ile ilgilenen herkesi çekmeyi amaçlayan Facebook’un geliştirici konferansıdır. Facebook'un, tüm ürün ve platformlarında yeni özellikleri, girişimleri ve güncellemeleri için planlarını açıkladığı yer. İşinizin bir parçasıysa daha da hevesli bir sosyal medya kullanıcısıysanız, devam etmek ve takip etmek elzem!

2018'in Facebook F8'i Hakkında Neyin Önemli?

İşte bu yılki geliştirici konferansında yapılan en önemli duyuruların listesi. Yaşadığınız her şeyi kontrol etmek ve 2018 F8’in videolarını izlemek isterseniz, Facebook F8’nin resmi sayfası'na göz atın.

F8 2018

1. Geçmişi Temizle

Facebook, bir Clear History özelliğini uygulamaya koyacaklarını duyurdu. Bu, bu bilgileri silmek ve hatta Facebook'tan çıkmak için bile bilgi gönderen (Facebook gibi düğmeler veya Facebook Analytics kullananlar gibi) uygulamaları veya web sitelerini incelemenize izin verir. Bunu hesabınızla ve gelecekteki etkileşimlerinizle ilişkilendirebilirsiniz. Facebook'a göre, bu özelliğin tamamlanması birkaç ay sürecek, ancak müşteri gizliliği yönünde önemli bir adım.

2. Arkadaşlık

Bu, Facebook’a uzun zamandır devam eden bir özellik ve şimdi bunu duyurdu, bu da bu alanda rakiplerine büyük bir darbe vurdu. Facebook, kullanıcıların arkadaşlık profillerini (orijinal profilden ayrı) oluşturmasına olanak tanıyan Tinder benzeri özellikler sunacak ve arkadaşlık tercihlerine, ortak ve karşılıklı arkadaşlıklarına göre öneriler ve potansiyel eşleşmeler alabilecekler. Burada önemli bir konu, kullanıcıların arkadaşlık profillerinde yaptıkları şeylerin arkadaşlarına gösterilmemesi ve insanların özel olarak kalmasına izin vermesidir. Facebook'a göre, bu özellik için testler bu yıl daha sonra başlayacak.

Facebook Dating

3. Instagram'da Video Sohbet, AR Entegrasyonu ve daha fazlası

Instagram yakında, kullanıcıların bir veya birkaç küçük grupla görüntülü görüşme yapabileceği, uzun süren Video Sohbet de dahil olmak üzere, eklenen yeni özelliklere sahip olacak. Bu özellik, aramalar için zaman sınırı içermez ve kullanıcıların görüntülü sohbeti sürdürürken Instagram'a göz atmalarını sağlar.

Facebook’un AR Stüdyosu artık üçüncü tarafların ve markaların takipçileri için kendi filtrelerini oluşturmasına ve başlatmasına izin vererek platformda entegre ediliyor. Bu özellik, kullanıcılar için erişilebilir filtrelerin miktarını büyük ölçüde artıracak ve markalar ile etkileyicilerin takipçilerle etkileşimde bulunabilmeleri için yeni bir yol sunacaktır. Bu özellik, Instagram'ın zorbalık filtresi ile birlikte, kullanıcılar için zaten mevcut .

Instagram'ın Keşfetmesi, kullanıcı için hala kişiselleştirilirken, önerilen içeriklerin artık kolayca ilgi çekici yerlerin bulunabileceği ve taranabileceği büyük ölçüde geliştirilecek olan konu kanallarında düzenleneceği güncellemelerin paylaşımını da gördü.

![Instagram Video Sohbeti ekler](/ assets / images / sıkıştırılmış / blog2 / facebook-f8 / image_2-facebook-f8-2018-instagram-updates.png)

4. Oculus Go

Facebook’un Sanal Gerçeklik Oculus Go’su artık 23 ülkede. Artık kendi VR kulaklığınızı [kendi web sayfası] (https://www.oculus.com/) aracılığıyla 199 $ fiyatından satın alabilirsiniz. Oculus'un ilk bağımsız Sanal Gerçeklik kulaklıklı mikrofon seti, 1000'den fazla uygulamaya, oyuna ve kullanıcıların arkadaşlarıyla bağlantı kurmasına olanak tanıyan ve hatta VR Konserleri, spor veya komedi gösterileriyle Oculus Venues ile tanışma fırsatı sunan özelliklere sahip. Aynı zamanda, kullanıcıların Facebook'a göre, bu yazdan başlayarak dört kişiyi bir arada izleyebilecekleri canlı ya da isteğe bağlı içerikleri izleyebilecekleri bir merkez olan Oculus TV de var.

Instagram adds Video Chat

5. Gruplar ve Kriz Tepkisi

Facebook, mevcut gruplar arasında gezinmeyi, etkileşimde bulunmayı ve bunlara erişmeyi kolaylaştıran yeni Gruplar sekmesini tanıtacak. Facebook'a göre, bu yılın sonunda, kullanıcıların bu sekmeyle yeni grupları bulmaları ve bunlara katılmaları için yöntemler geliştirecekler. Bu, kullanıcı etkileşimini kolaylaştırmak için büyük bir gelişme.

2017'de Facebook kriz yanıtlarını açıkladı ve şimdi bu özelliği geliştirdiler. Kullanıcılar kısa bir süre sonra Facebook'taki Kriz Yanıtı'na ana sayfadan veya uygulamadaki menüden erişebilecekler. Kriz Müdahalesi sayfasında, kullanıcıların arkadaşlarına ve ailesine güvende olduklarını, krizle ilgili makalelere, fotoğraflara ve videolara, kullanıcılara sormalarına izin veren Topluluk Yardımı'na bağlantılarını sağlayan Güvenlik Kontrolü gibi araçları görebilecektir. ya da etkilenen topluluklara ve Fon Yaratıcısına yardım ederek, kullanıcıların aktif olarak yardımcı olan kar amacı gütmeyen kuruluşların yanı sıra etkilenen sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için para bağışlamasına izin verin.

6. WhatsApp ve Messenger

F8 sırasında Facebook, Grup Arama ve etiketlerin, birkaç ayda Whatsapp'a geleceğini duyurmaktan heyecan duyuyordu. Ses ve görüntülü görüşmeler yaygın olarak kullanılıyordu, bu uygulama için uzun süredir talep edilen bir özellik ve harika kullanıcılar ve hatta şirketler için geliştirme.

Facebook’un Messenger’ı, AR teknolojilerini ve kamerasına erişebilmeleri, kendi filtrelerini geliştirebilmeleri ve AR’nın işlerini gerçekleştirme yollarını kullanabilmeleri gibi güncellemeler de alacak. Messenger'ın sanal asistanı M, aynı zamanda [Marketplace] (https://www.facebook.com/marketplace/learn-more) kullanarak alıcılar ve satıcılar için uygulama içinde gerçek zamanlı çeviriler sunabilme gibi yeni işlevler alıyor. , müşterilerin dil engellerini aşarak, uygulama ile farklı konumlardaki müşterilere nasıl hitap ettiklerini büyük ölçüde artırabilecek bir özellik. Lansman sırasında yalnızca İngilizce'den İspanyolca'ya (ve tersi) çeviri yapılacaktır ancak daha fazla dil eklemeyi planlamaktadır.

WhatsApp Messenger

Rekabette kalmak

Facebook her yıl yeni özellikler geliştiriyor ve piyasada rekabetçi kalmak için mevcut olanları güncelliyor, yukarıdaki tüm gelişmeler açıkça gösteriyor ki. Günümüzün pazar değişiklikleriyle güncel kalmak ve rekabet avantajlarınızı arttırmak mı istiyorsunuz? Jivochat'in size pazarda nasıl bir avantaj sağlayabileceğine ve web sitenizin ziyaretçilerinin ödeme yapan müşterilere nasıl dönüştürebileceğine bakmaya ne dersiniz? Jivochat, Facebook Messenger da dahil olmak üzere ziyaretçilerin diğer popüler uygulamalardan konuşmasına izin veriyor! Rakiplerinizin bir adım önünde olma fırsatını kaçırmayın.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.