Takımınıza Birlikte Çalışmaya İlham Verecek En İyi 15 Takım Çalışması Sözleri

güncellenmiş 15 Kasım 2022
Okuma zamanı6 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Paylaşılan bir hedefe doğru birlikte çalışan bir grup insanda güç var. Düzgün yönetilen bir ekip, her birinden en iyisini çıkarır ve tek başına çalıştıklarından çok daha fazlasına ulaşmalarını sağlar. Ancak ekip çalışması sadece günlük olarak birlikte çalışmakla ilgili değildir. Aynı zamanda her bireyin güçlü yanlarını tanımak, onları kucaklamak ve sürekli birbirini yukarı çekmekle ilgilidir.

İşletmenizi büyütüyorsanız veya harika bir proje yayınlamayı planlıyorsanız, ekip çalışması başarınızda büyük rol oynayacaktır. İnsanların çiçek açmasına yardımcı olan bir ortam oluşturarak başlayabilirsiniz. İnsanlar arasındaki farkları anlama ve birbirleriyle daha iyi iletişim kurmayı öğrenme kültürünü geliştirebilirsiniz.

Arkasındaki anlamlar ve yapabileceğiniz işlemler ile birlikte ilham verici ekip çalışması alıntıları topladım. Umarım size doğru yönde rehberlik etmelerine yardımcı olurlar, bu da birlikte çalışmak isteyen bir ekip oluşturur.

İyi oyuncular bulmak kolaydır. Takım olarak oynamalarını sağlamak başka bir hikaye. Casey Stengel

Takım çalışmasını iş tekliflerinizdeki temel değerlerinizden biri olarak vurgulayarak, başlangıçtan itibaren doğru oyuncuları bulma şansınızı artırırsınız. Anahtar, başkalarıyla işbirliği yapma yeteneğine sahip ve kendi egolarından daha büyük olan kişileri işe almaktır. Hepimiz dinleyebilen, kolay giden, uzlaşabilecek ve sorunları çözmek için istekli olan insanlarla çalışmak istiyoruz. Mükemmel senaryo bu. Ancak, hepimiz devam eden bir çalışmadayız. Bu, başkalarıyla çalışmayı ve tüm yaşamımız boyunca daha iyi iletişim kurmayı öğrendiğimiz anlamına gelir.

Potansiyel olarak iyi takım oyuncularını nasıl tanıyabilirsiniz? İşe alım sürecinde, mesleki becerilerin yanı sıra, bir adayın iletişim becerilerine ve çalışma motivasyonlarına da önem verilir. Bir şirketin değerlerini paylaşıyorlar mı yoksa daha çok kişisel çıkarlarına mı dayanıyorlar? Çevrimdışı ve çevrimiçi iletişimin farklı olduğunu unutmayın. Uzaktan çalışan birçok şirkette, harika kişisel sosyal becerilere sahip birinin yazılı iletişimdeki aynı becerileri yansıtıp yansıtmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ekip üyelerine ve müşterilere açık, alakalı mesajlar formüle edebiliyorlar mı?

Herkes aynı notu söylediğinde uyum olmaz. Steve Honey

Uyum çeşitlilikle ilgilidir. Müzikte, birlikte kulağa hoş gelen farklı notlar. Hayatta, tamamen farklı insanların birbirlerini iyi tamamlayabildikleri anlamına gelir. Takım arkadaşlarının problemlere, görevlere ve çalışma yollarına farklı yaklaşımları olabilir. Ekibinizde giden satış görevlileri, içe dönük geliştiriciler ve yaratıcı sosyal medya uzmanları olacak. Farklı kişilik ve becerilerin bir kombinasyonundan gelen sonuç çok daha ilginç sonuçlar getirebilir. Anahtar, her takım üyesinin güçlü yanlarını kucaklamayı öğrenmektir. Bu çeşitliliğin gücü. Herkes aynı notu söylerse, sonuçlar tekdüze olur.

Takım çalışması, ortak bir vizyon için birlikte çalışma yeteneğidir. Bireysel başarıları örgütsel hedeflere yönlendirme becerisi. Sıradan insanların nadir bulunan sonuçlara ulaşmasını sağlayan yakıttır. Andrew Carnegie

Ortak bir hedefe sahip olmak, insanları birlikte çalışmaya iten şeylerden biridir. Onları da bağlar. Bu, ürününüzü doğru kişiye satıyor,% 90 müşteri memnuniyetine ulaşıyor veya şirketinizin tanınmış bir sitede yer alması için geçerlidir. Bu hedef belirlenirse ve takımdaki herkes bu hedefle özdeşleşirse, oraya ulaşmanıza yardımcı olmak için en iyi yeteneklerini kullanırlar. Geliştiriciler, pazarlama insanları, içerik yazarları, satış görevlileri ve destek temsilcileri, rolleri ne olursa olsun, bir şirketteki herkes genel başarısına katkıda bulunur. Bazen sadece görmelerine yardım etmeniz gerekir. Örneğin, bir yazarın yayınlanan makalelerinin üzerinde adları vardır ve çalışmalarının sonuçlarını doğrudan yorumlar bölümünde veya Google Analytics'te görürler. Aynı zamanda, geliştiriciler çalışmalarının kesin etkisini görmekle mücadele edebilirler.

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. Ken Blanchard

Birbirimizle konuşarak düşüncemize meydan okuyoruz ve her zaman yeni bir şeyler öğreniyoruz. Beyin fırtınası harika fikirler üretmede büyük rol oynar. İnsanlar genellikle yalnızlıkta birçok iyi fikir bulabilirler. Ancak, onları diğer takım arkadaşları ile konuşmak daha iyi bir bakış açısı sağlayabilir ve daha iyi bir şeye dönüştürebilir. Bu süreç, bir ürün veya şirket geliştirmenin farklı aşamalarında uygulanabilir. Aslında, ekibinizle düzenli olarak beyin fırtınası yapmalısınız. Yenilikçi ve yeni proje fikirleri yaratmaya yardımcı olabilecek harika bir ekip etkinliği. Burada başarıyla beyin fırtınası yapmayı öğrenin.

Takımın gücü her bir üyedir. Her üyenin gücü ekiptir. Phil Jackson

Bu güzel söylenir. Bu eski profesyonel basketbol oyuncusu ve Chicago Bulls'un koçu Phil Jackson tarafından yapılan bir alıntı. Onları altı NBA şampiyonluğuna götürdü ve tüm zamanların en iyi NBA antrenörlerinden biri olarak kabul edildi. Netflix'te henüz "Son Dans"ı izlemediyseniz, bunu yapmanızı tavsiye ederim. Takım çalışması, bir takımdaki bireysel kimlikler ve Jackson'ın liderliği konusunda çok ilham var.

Bir takımın parçası olmak ve takım arkadaşlarınızdan destek hissetmek, bir kişinin iş yerinde sahip olabileceği en iyi duygulardan biridir. Paylaşılan bir hedefe doğru birlikte çalışan bir grup insanda güç var. Durdurulamaz görünüyorlar. Hiç şüphe yok ki, güçlere katıldığınızda, başaramayacağınız bir şeyi başarabilirsiniz. Ayrıca, ekip çalışmasının gizli bir gücü, beklemediğinizde bazen farklı açılardan gelmesidir. Örneğin, genellikle gölgede çok çalışan bir kişi, takımın en çok ihtiyacı olduğunda liderlik yapar. Michael Jordan'ın Steve Kerr'a 1997'deki NBA finallerinde son atışı yapmasını söylediğini hatırlıyor musunuz? Gerisi tarih.

Takım çalışması tüm başarılı şirketlerde hayati bir rol oynar. JivoChat'te tüm şirketin ekip çalışması üzerine inşa edildiğini gururla söylüyoruz. Bu alıntıdaki ekip çalışmasına yaklaşımı seviyorum çünkü bir şirketteki rolleri bölmek ve onlara bağlı kalmaktan bahsediyor. İnsanlar birbirleriyle iletişim kurduğunda ve geri bildirime açık olduğunda ortaya çıkabilecek ek değeri getirir. Bu durumda, birlikte çalışmak işiniz hakkında dürüst olmak demektir. Birine gidip "Bence daha iyisini yapabilirsin. Yardıma ihtiyacın var mı? Çünkü uzmanlığımı paylaşabilirim. " Fakat aynı zamanda, "Bununla mücadele ediyorum. Bana yardım eder misiniz?" Bu şekilde, takım arkadaşları arasında daha güçlü bir bağlantı kurar ve şirket genelinde ekip çalışması kültürünü teşvik edersiniz.

Size daha da ilham verecek bonus ekip alıntıları

"Bir araya gelmek bir başlangıçtır, birlikte kalmak ilerlemedir ve birlikte çalışmak başarıdır." Henry Ford

"Yetenek oyunları kazanır, ancak takım çalışması ve zeka şampiyonluklar kazanır." Michael Jordan

"Herkes birlikte ilerliyorsa, başarı kendine bakar." Henry Ford

"İşbirliği, öğretmenlerin birbirlerinin kolektif zeka fonunu yakalamalarına olanak tanır." Mike Schmoker

"En iyi ekip çalışması, bağımsız olarak tek bir amaç için çalışan erkeklerden gelir." James Cash Penney

"Bir grup çabasına bireysel bağlılık - bir takım çalışması, bir şirket çalışması, bir toplum çalışması, bir medeniyet çalışması yapan şey budur." Vince Lombardi

"Etkili bir şekilde, endüstri çapında işbirliği, işbirliği ve fikir birliği olmadan değişim neredeyse imkansızdır." Simon Mainwaring

"Ekip çalışması güven inşa ederek başlar. Bunu yapmanın tek yolu dokunulmazlığa olan ihtiyacımızın üstesinden gelmektir." Patrick Lencioni

"Kendi kendini yetiştirmiş biri diye bir şey yoktur. Hedeflerinize sadece başkalarının yardımıyla ulaşacaksınız." George Shinn

Ekip çalışması büyüyü gerçekleştirir

Büyük bir grup insanı yönetiyorsanız, ilk günden itibaren herkesin farklı olduğunu anlamak ve onlara kim oldukları için yer vermek önemlidir.

Bazılarımız işlerini yapmak için sessizliğe ihtiyaç duyarlar, bazıları ise ruh halinize girmek için müzik kullanır. Bazıları sabah erkenden çalışmaya gelirken, diğerleri geceleri çalışmayı tercih eder. Ekibinizin işlerini onlar için en etkili şekilde yapmasına izin verilmelidir. Ancak, aynı zamanda, hepsinin bir hedefi paylaştıklarını akıllarında tutmalıdırlar. Sonra, herkesin ofiste olması veya şirketin e-postası, Slack kanalı veya dünyanın herhangi bir yerinden bir konferans görüşmesi yoluyla iletişim kurması önemli değildir. Hepinizin bağlandığı an büyünün gerçekleştiği zamandır.

JivoChat sadece bir canlı destek çözümü değil aynı zamanda ekip sohbetlerini de yönetmeyi sağlayan bir dijital iletişim çözümüdür. Tüm ekibinizi kolayca JivoChat'e taşıyarak, gerek müşterilerinizle gerek ekip içi tüm iletişiminizi tek bir yerden yönetebilirsiniz. JivoChat'in iletişim çözümleri hakkında bilgi edinmek ve hala denemediyseniz, sitenizde canlı desteği hemen şimdi kullanmaya başlamak için JivoChat'e göz atın ve deneme sürümümüzden faydalanın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.