Mark Zuckerberg'in Uzaktan Çalışmak ile İlgili Düşünceleri

Okuma zamanı4 dakika
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Facebok CEO'su

Çalışanlarımızla uzaktan çalışma hakkında öğrendiklerimiz ve ilerlemeyi nasıl desteklemeyi planladığımız hakkında konuştum. Diğer birçok kuruluşun da bunu düşündüğünü biliyorum, bu yüzden yararlı olması durumunda bu özeti paylaşıyorum.

Önümüzdeki 5-10 yıl boyunca, çalışanlarımızın% 50'sinin uzaktan çalışabileceğini düşünüyorum, ancak oraya ölçülü bir şekilde ulaşacağız. Bence Facebook, bizim ölçekte uzaktan çalışma konusunda en ileriye dönük şirket olacak ve bunu yapmak için düşünceli ve sorumlu bir plan üzerinde çalışıyoruz. Bunun nasıl işleyeceği konusunda hala birçok açık soru var, bu yüzden öğrenmeye ve gelişmeye devam etmeliyiz.

Uzaktan çalışmanın bazı belirgin faydaları vardır. Büyük şehirlerdeki geleneksel teknoloji merkezlerinin dışındaki yetenek havuzlarına erişebilmemizi sağlıyor ve bu da ekonomik fırsatın ülke ve dünya çapında daha geniş bir alana yayılmasına yardımcı olurken, daha çeşitli bir şirket kurmamıza da yardımcı olacak. İşe gidişin azalması nedeniyle çevre için daha iyi olmalıdır. Birçok insan ofis dışında daha üretken hissettiğinden, topluluğumuza daha iyi hizmet etmemize yardımcı olmalıdır. Özellikle bizim için, geliştireceğimiz geleceğin teknolojisini geliştirmemize yardımcı olmalı. Yaptığımız şeylerin çoğu, nerede olursanız olun, özel mesajlaşma uygulamalarımız, görüntülü sohbet, İşyeri, Portal ve sonunda sanal ve artırılmış gerçeklik gibi insanların başkalarıyla bağlantılı ve sunum yapmalarına yardımcı olmak olduğundan, değerlerimizi yaşamak yardımcı olacaktır bu teknolojilerin gelişimini hızlandırıyoruz.

Çalışanlarımıza evden çalışma deneyimlerini sorduk. Yarısından fazlası en az ofiste oldukları kadar üretken olduklarını söylüyor. Yaklaşık% 40'ı tam zamanlı uzaktan çalışma ile ilgileniyor, ancak% 50'den fazlası mümkün olan en kısa zamanda ofislere geri dönmek istiyor. Uzaktan çalışmak isteyenlerin yaklaşık% 75'i başka bir yere taşınabileceklerini,% 38'i büyük bir şehre taşınacaklarını, geri kalanı ise başka bir yerde yaşayacaklarını söyledi.

Hepsi olumlu değil. Çocukları okuldan eve götürmek ebeveynler için zor oldu ve kendi başlarına yaşayan insanlar da mücadele etti. İş ve ev arasında net bir sınır olmaksızın doğru iş yaşam dengesini bulmak zor olabilir. Aynı zamanda meslektaşlar arasındaki zayıf sosyal bağlardan, özellikle de yeni işe alımlardan endişe duyuyorum ve birlikte olmadığında insan gruplarının daha az yaratıcı olup olmadıkları konusunda açık bir soru var. Sanırım çoğumuz birbirimizi en kısa zamanda tekrar görmek istiyoruz.

Şu anda cevaplayamadığımız ve önümüzdeki yıllarda çözmemiz gereken birçok açık soru var. Birbirimizi daha az gördüğümüzde yaratıcılığı nasıl teşvik ederiz ve kültürümüzü nasıl muhafaza ederiz? Herkesin kariyer gelişimi için eşit fırsatlara sahip olduğundan ve uzak olsun ya da olmasın işe eşit derecede bağlı olduğundan emin olmanın en iyi yolu nedir? Uzaktan işe almak, daha çeşitli bir işgücü oluşturmamıza ve korumamıza yardımcı olmalıdır, ancak uzaktan çalışma zorlaşırsa, bunun yeterince temsil edilmeyen gruplardan insanları orantısız olarak etkilemesini nasıl önleyebiliriz? Normalde ofis ortamında gelişecek hırslı insanlar için nasıl harika kariyer basamakları tasarlayabiliriz? Daha fazla eğitime ihtiyaç duyan yeni üniversite mezunları ne olacak?

Tüm bunları anlamak zaman alacaktır, bu yüzden uzaktan işe almaya odaklanacağız. Bir mühendislik büromuz olan (Philadelphia, Pittsburgh, Portland ve San Diego gibi yerler de dahil) bir şehrin 4 saat içinde deneyimli mühendisleri işe almaya odaklanacağız. Ayrıca Atlanta, Dallas ve Denver'da yeni merkezler kuruyoruz.

Bu gecikmiş olabilir. Son birkaç on yılda, ABD'deki ekonomik büyüme oldukça yoğunlaşmıştır ve büyük şirketler genellikle bir avuç metropol alanında işe girmektedir. Bu, büyük bir merkezin dışında yaşadığı için birçok yetenekli insanı kaçırdığımız anlamına geliyor. Bu şehirlerin ötesinde fırsatlar yaratmak da, özellikle daha fazla şirket uzaktan da işe alınırsa, ekonomik toparlanmanın bir parçası olabilir.

Mevcut çalışanlarımız için yol gösterici ilkemiz, topluluğumuza en iyi şekilde hizmet etmemizi ve en fazla yeniliğin kilidini açmamızı neyin sağlayacağını bulmaktır. Bu konudaki kendi düşüncelerim son birkaç ay içinde değişti. Takımlarımızın fiziksel olarak birlikte olabildikleri zaman daha iyi çalıştıklarını hep hissettim. Ofislerimizi, insanların özgürce yürüyebileceği ve gerçekten iyi fikirlere yol açabilecek tesadüfi sohbetler yapabileceği yerler olacak şekilde tasarladık. Ancak bence teknoloji bunun üstesinden gelmemize yardımcı olabilir ve kilitlenme bize bugün sahip olduğumuz araçlarla nelerin mümkün olduğunu gösterdi.

Şu anda, çalışanların büyük çoğunluğu zaten uzaktan çalışıyor ve bu muhtemelen önümüzdeki aylarca devam edecek. Evden çalışabilen herkesin en azından 2020'ye kadar bunu yapmaya açık olduğunu zaten duyurduk. Sonunda, mevcut çalışanların çoğunun istedikleri takdirde uzun vadeli uzak işçiler olmasını sağlamak istiyoruz, ancak bunu başlatacağız ölçülü bir şekilde öğreniriz.

Buna düşünceli ve metodik olarak yaklaşmak, kültürümüzün gerçekten önemli olan kısımlarını güçlendirmemize yardımcı olacaktır. Zamanımızın çoğuna, her bireyin kariyerlerini büyütmesine ve ekiplerin birlikte etkili bir şekilde yürütmelerine yardımcı olacak programlar geliştirmeye yatırım yaptık ve aynı çalışma ve kararlılığı uzaktan çalışma programlarımıza da getirmemiz gerekecek. Ürünler aylar içinde üretilebilir, ancak kültür yıllar içinde üretilir, bu yüzden uzun vadeli bir yaklaşım izliyoruz.

Aynı zamanda, birçok insanın mümkün olan en kısa zamanda ofise geri dönmek istediğini biliyoruz. Önceliğimiz, işlerini verimli bir şekilde evden yapamayan insanlar - donanım üzerinde çalışanlar, bazı içerik gözden geçirenlerimiz, veri merkezi teknisyenleri ve diğer özel roller. Bu kişileri ofiste güvende tutmanın bir parçası, daha fazla insanın geri dönmesi için açıkça güvenli olana kadar onlara yer vermek ve diğerlerini uzak tutmaktır. Sosyal mesafeyle, bu yılın geri kalanında sadece çalışanların% 25'inin ofise dönebilmesini bekliyoruz.

Bir teknoloji şirketi olarak, yaptığımız işlerin çoğunun uzaktan yapılabileceği için şanslıyız. Herkesin bu esnekliği yok. Ancak teknoloji geliştikçe, tamamen uzaktan yapılabilecek işlerin sayısı da ekonominin geri kalanında da artacaktır. Zamanla, konum umarım kaç kişinin çalıştığı konusunda daha az bir faktör olacaktır ve nerede olursak olalım, gerçekten var hissetmek için teknolojiye sahip olacağız. Bence bu, Covid'den sonra dünyanın gireceği önemli bir yön ve bu yüzden daha fazla organizasyonun uzaktan çalışmanın yollarını bulmasının yanı sıra insanların sosyal olarak bağlantı kurması ve kendilerini hissetmesi için daha fazla yol bulmasına yardımcı olacak ürünler geliştiriyoruz.

Bunun herkes için işe yaraması zaman alacak. Bundan çok şey öğreneceğiz ve önümüzdeki aylarda paylaşacağımız daha fazla güncelleme ve detayımız olacak.

Mark Zuckerberg - Facebook CEO'su

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.