WhatsApp Link Oluşturma Rehberi [HIZLI]

güncellenmiş 3 Şubat 2023
Okuma zamanı4 dakika
Cemil Turan
Cemil Turan
JivoChat İçerik Uzmanı

WhatsApp Türkiye'de en popüler mesajlaşma uygulamalarından biridir. Aslında Messenger People tarafından sunulan verilerde gösterildiği gibi, Türkiye nüfusunun %80'i mesajlaşma uygulamasını günlük yaşamlarında kullanıyor ve 2021 için tahmin en az 67 milyon aktif kullanıcısı olduğu.

WhatsApp'ı zaten kullanıyorsanız, kişileri konuşmalar ve gruplar aracılığıyla veya doğrudan telefon numarasıyla paylaşarak eklemenin mümkün olduğunu bilirsiniz.

Bununla birlikte, kendi hesabınızı arkadaşlarınızla, müşterilerinizle ve hatta sosyal ağlarda paylaşmanızın daha da kolay bir yolu var: insanları doğrudan sizinle bir sohbete yönlendirebilen bir WhatsApp bağlantısı aracılığıyla.

Hızlı kılavuzumuzda bir WhatsApp bağlantısı oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu kontrol edin. Doğrudan bir bağlantı oluşturmanın farklı yolları vardır, hepsini bu içerikte sunacağız ve bu kaynaktan nasıl yararlanılacağı ve alınacak özen konusunda ipuçları vereceğiz.

Ayrıca JivoChat'in WhatsApp entegrasyonu ile WhatsApp numaranıza gelecek mesajları, internet sitenizden, Facebook sayfanızdan ve diğer iletişim kanallarından gelecek mesajlarla birlikte yanıtlayabilirsiniz. Bu sayede tek uygulama üzerinden tüm iletişiminizi yönetebilirsiniz.

Bağlantıyı manuel olarak oluşturmak

İlk olarak, kişileri uygulamadaki hesabınıza yönlendirmek için kullanılan URL'yi değiştirerek doğrudan bağlantıyı manuel olarak oluşturmak mümkündür.

WhatsApp bağlantısını oluşturmak için kodu kopyalayın:

Eşittir işaretinin (=) sonunda, aşağıdaki düzeni kullanarak kendi telefon numaranızı eklemelisiniz:

  • Türkiye ülke kodu "90" + sıfır olmadan telefon numaranız

Örneğin, bizim telefon numaramız için şu şekilde bir kullanım oluyor:

https://api.whatsapp.com/send?phone=908508885206

Whatsapp linki

Hazır mesajla WhatsApp bağlantısı nasıl oluşturulur

Yukarıdaki alternatife ek olarak, kişiselleştirilmiş bir mesaj da dahil olmak üzere aynı tipte bağlantı oluşturmak mümkündür. Bu mesaj, bağlantıya tıkladığında kişi tarafından otomatik olarak gönderilecektir. Bu sayede, farklı senaryolar için hazır mesajlar hazırlayabilir, size yazacaklara kolaylık tanıyabilirsiniz.

Bunu yapmak için, yukarıdakiyle aynı kalıbı kullanacaksınız, ancak aşağıdaki parametreleri WhatsApp bağlantınızın URL'sine dahil edeceksiniz :

  • **&text=**Bir%20sorum%20var

Bir önceki örneğe bunu da ekleyecek olursak, link şuna dönüşecektir:

https://api.whatsapp.com/send?phone=908508885206&text=Bir%20sorum%20var

Bu sayede birisi bu linke tıkladığında, kendi numarasından size otomatik olarak "Bir sorum var" mesajını göndermiş olacak.

DİKKAT: %20 kodunun boşlukları değiştirdiğine dikkat edin. Bunun nedeni, bir bağlantıya (URL) boşluk yazmanın mümkün olmamasıdır. Bu nedenle, bir boşluk kullanmanız gerektiğinde, sadece %20'yi ekleyin . Ayrıca, URL'de kodlar kullanmadan aksanlı yazmanın mümkün olmadığını da unutmayın - bu nedenle mesajı aksan olmadan yazmayı seçin.

WhatsApp'a bir bağlantı oluşturmanın bu alternatifi, yeni kişinin nereden geldiğini belirlemek istiyorsanız son derece kullanışlıdır. Örneğin, "Merhaba, reklamınızı Facebook sayfasında gördüm ve ilgileniyorum" gibi önceden oluşturulmuş mesajlar ekleyebilirsiniz.

Bir araç kullanarak WhatsApp bağlantısı oluşturun

WhatsApp bağlantı oluşturucuları aracılığıyla bunu yapmanıza yardımcı olabilecek web siteleri de vardır. Esasen, yaptıkları şey, uygulama kullanıcıları için daha kullanıcı dostu bir arayüz aracılığıyla oluşturmayı kolaylaştırmaktır.

WPLink ile bağlantınızı kolayca oluşturabilmeniz ve hatta birisi bağlantıya tıkladığında ve sohbet başlattığında gönderilebilecek kişiselleştirilmiş bir mesaj kurabilmeniz için size çok basit bir araç da sunuyor.

Doğrudan bağlantınız nerede ve ne için kullanılır?

Artık bağlantınızı almanın tüm olası yollarını bildiğinize göre, bağlantınızı her gün nerede kullanabileceğinizle ilgili bazı ipuçlarına göz atın.

Sosyal ağlardaki sayfalar ve profiller

Makalede bahsettiğimiz gibi, bu bağlantıyı sosyal ağlarınıza eklemeniz iyi bir seçenektir, böylece arkadaşlarınız ve müşterileriniz kolayca iletişime geçebilir.

Ancak, gizlilik ayarlarınızı değiştirmeyi ve bağlantının kime görüneceğini seçmeyi unutmayın. WhatsApp bağlantısının nereye ekleneceğine dair bir başka güzel örnek de Instagram biyografinizdir.

İşletme sayfanız

WhatsApp, özellikle uygulamanın iş sürümü olan WhatsApp Business'ta müşterilere hizmet vermek için günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok profesyonel kaynak sunan bir hizmet kanalı olmasa da, iş için bir numaranız varsa bu bağlantıyı şirket sayfanızda veya hatta doğrudan kendi sanal mağazanızda sunabilir ve WhatsApp üzerinden satış yapmak için uygulamanın popülerliğinden yararlanabilirsiniz.

Elbette öyle olsa bile, sonuçlarınızı gerçekten etkileyebilecek ve JivoChat'in kendi ücretsiz çevrimiçi sohbeti gibi müşterileri memnun etmenize ve profesyonelliği aktarmanıza yardımcı olabilecek bir hizmet aracı kullanmanızı öneririz.

WhatsApp bağlantısını kullanırken dikkat edin

İletişim bilgilerini (telefon numaranız gibi) kötü amaçlarla kullanan bilgisayar korsanlarının ve kullanıcıların olduğunu zaten bilmelisiniz. Bu nedenle, bağlantınızın görünürlüğü ile ilgili almanız gereken bazı önlemleri inceleyin.

Sonuçta, whatsapp için bir bağlantı oluştururken, mesajlaşma uygulamasında profilinize doğrudan erişim sunuyorsunuz, yani tanımadığınız kişiler bunu bir kişi başlatmak için kullanabilecek.

Gizliliğini Koru

Doğrudan bağlantınızı manuel olarak oluşturma prosedüründe görebileceğiniz gibi, eklemek istediğiniz telefon numarası ve mesaj, URL'ye bakan herhangi bir kullanıcı tarafından açıkça görülebilir.

Örnek vermek gerekirse, sosyal ağlarda bir satın alma ve satma sayfasında yayınlarsanız, "Bana WhatsApp üzerinden https://api.whatsapp.com/send?phone=**telefon**&text=**mesaj** bağlantısı yoluyla ulaşın", diğer kullanıcılar tüm telefonunuzu tanımlayabilecektir.

Bu durumu düzeltmek için, yukarıda sunulan üreteçler veya hatta Bitly'nin kendisi gibi sayfalar aracılığıyla bir bağlantı kısaltıcı kullanabilirsiniz.

Botlara ve şüpheli mesajlara dikkat edin

Bir bağlantı kısaltıcı kullanarak telefon numaranızı gizlemeye ek olarak, herhangi bir kullanıcının bir mesaj göndermek için üzerine tıklayabileceğini bilmeniz önemlidir.

Bu nedenle, diğer kötü niyetli eylemlerin yanı sıra size şüpheli içerik, SPAM göndermek için bağlantı yoluyla iletişim kuran tanımadığınız kişiler sizi rahatsız edebilir. Numarayı tanımıyorsanız ve mesaj şüpheli görünüyorsa, kişiyi WhatsApp'ta engelleyebilirsiniz.

WhatsApp bağlantısı oluşturmayı öğrendiniz mi?

Bu makalenin yararlı olduğunu ve Türkiye'deki mobil kullanıcılar için en popüler mesajlaşma uygulamasının sunduğu kolaylıklardan yararlanmanıza yardımcı olabileceğini umuyoruz.

Ancak, konu işinizde müşterilere iyi hizmet vermekse, profesyonel bir araç kullanmak, önemli ölçüde daha iyi sonuçlar elde etmenize, daha fazla satış yapmanıza ve şirket ile tüketicileri arasındaki ilişkiyi güçlendirmenize yardımcı olacaktır.

Bu nedenle, JivoChat'i şirket sayfanızda veya e-ticaretinizde ücretsiz olarak kurmanın ne kadar kolay olduğunu kontrol ettiğinizden ve bunu Facebook Messenger gibi diğer hizmet kanallarıyla entegre etme fırsatını yakaladığınızdan emin olun.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.