En İyi 10 Hazır Web Sitesi Yapma Platformu

Okuma zamanı7 dakika
Gürsu Yaman
Gürsu Yaman
Performans Pazarlama

Günümüzde, şirketiniz için bir web sitesine sahip olmak; iş fırsatlarını genişletmek, görünürlüğünüzü artırmak, hedef kitlenizle konuşmanın daha doğrudan yollarını yaratmak ve sonuç olarak daha fazla satış yapmak için önemli ve olmazsa olmaz bir adımdır.

Web sitesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız size güzel bir haberimiz var, bazı araçlar bu işi çok daha kolaylaştıracak.

Artık bir web sitesi oluşturmak için bir uzman ekibine ihtiyacınız yok. Bu yazıda bulabileceğiniz kaynaklar size adım adım yol gösterecektir. Web sitesi kurucuları, size yardımcı olacak basit arayüzler geliştirdiler.

Web sitenizi yapmak için hangi CMS'yi (İçerik Yönetim Sistemi) seçmeniz gerektiğini ve sıfırdan bir web sitesi yapmak için hangi adımları izlemeniz gerektiğini merak ediyorsanız bu liste tam size göre. Her birinin özelliklerine ve hangisinin ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğuna bakın.

Sıfırdan Bir Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?

Web sitesi yapma konusunda, deneyiminiz hiç yok mu? Bu, birçok insanı dijital bir varlığa sahip olmaya çalışmaktan bile vazgeçiren bir şey. Ancak, size yardımcı olmak ve günümüzde web sitesine sahip olmanın göründüğünden daha kolay olabileceğini göstermek için buradayız.

Başlamaya hazırsanız, web sitenizi oluşturmak için kullanabileceğiniz en iyi 10 web sitesi yapma platformuna bir göz atın. 

1. Wix

Wix'ten bahsetmeden nasıl kolay  bir web sitesi oluşturacağınızdan konuşamazdık. Bu, tasarım veya kodlama becerilerine sahip olmanıza gerek kalmadan dijital alanınızı geliştirmek istediğinizde en popüler platformlardan biridir.

800'den fazla şablon arasından seçim yapabilir ve web sitenizi taleplerinize göre özelleştirebilirsiniz.

Örneğin, sosyal medya sayfalarınıza bağlantılar eklemek, çevrimiçi mağaza oluşturmak, portföyünüzü eklemek gibi özellikleri ekleyebilir ve kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Diğer bir avantajı da Wix'in siteyi SEO stratejilerini göz önünde bulundurarak optimize etmesidir, böylece Google aramalarında daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz. Ayrıca, daha iyi bir kullanıcı deneyimine yardımcı olan bir mobil sürüm oluşturur.

Platform, 14 gün boyunca ücretsiz bir deneme sunarak, test etmenize, her aracı nasıl kullanacağınızı öğrenmenize ve ardından aradığınız şeyin bu olup olmadığına karar vermenize olanak tanıyor.

Artıları:

  • 800'den fazla özelleştirilebilir şablon;
  • Yerleşik SEO araçları;
  • Her planda özel alan adı kullanılabilirliği;
  • Ücretsiz SSL sertifikası;
  • Ölçeklenebilir depolama alanı;
  • 14 günlük ücretsiz deneme;
  • VIP planında 7/24 müşteri hizmetleri ve öncelikli müşteri hizmetleri.

2. Zyro

150.000'den fazla kullanıcı tarafından web sitesi oluşturmak için kullanılan Zyro, şirketinizin görsel kimliğine uygun şablonu seçmenize ve özelleştirmenize olanak tanır. Örneğin, renkleri, harf yazı tipini, resimleri seçebilir ve bunların her birinin boyutlarını tanımlayabilirsiniz.

Aradaki fark, web sitesini sıfırdan oluşturmanıza gerek olmadan, yazılım kısmının ve tasarımının temeli zaten yapılmış durumda olmasıdır. 

Zyro ayrıca, web sitenizin kategorisini seçebileceğiniz, örneğin "küçük işletme", "sağlık ve yaşam", "sürdürülebilirlik" gibi bir yazar aracına sahiptir ve bunlar web sitesi metinlerini oluşturur. Zyro içinde olan diğer araçlar ise, AI Logo Maker, AI Slogan Generator, AI Blog Title Generator'dır.

SEO stratejilerini geliştirmek ve kullanılan cihaza göre web sitesi düzenini yeterli kılmak için duyarlı bir tasarıma güvenebilirsiniz.

E-ticaret mağazaları oluşturmak da dahil olmak üzere farklı planları var. Hangisini seçerseniz seçin, 30 günlük bir geri ödeme garantisi vardır, yani web sitesi oluşturucuyu beğenmezseniz geri ödeme isteyebilirsiniz.

Artıları:

  • Pazarlama entegrasyonları
  • Hazırlanmış şablonlar tasarlayın
  • Blog araçları
  • 7/24 müşteri desteği
  • Ücretsiz konaklama
  • Analitik araçlar
  • Hızlı yükleme

3. SİTE123

Yayınlamak ve almak istediğiniz içeriği yüklediğinizi ve bunun sonucunda zaten çeşitli özelliklerle kurulmuş bir web sitesini hayal edin. Site123 web sitesi oluşturucunun en iyi yaptığı şey budur. Düzeni oluşturmak için öğeleri sürükleyip bırakmak bile gerekli olmadan web sitenizi yapabilirsiniz.

Ayrıca Site123, web sitenizi oluştururken sayfalarınızın Google gibi arama motorlarında kolayca bulunmasını sağlayan SEO tekniklerini de dikkate alır.

Aldığınız alan adı platform tarafından otomatik olarak geliştirilir, ancak bunu özelleştirmek için aylık bir ücret ödeyebilirsiniz.

SİTE123 web sitesi oluşturucusu, diğer avantajların yanı sıra ücretsiz ve e-ticaret kurabileceğiniz, 1 yıllık ücretsiz alan adına sahip olabileceğiniz Premium olmak üzere 2 plan seçeneği sunar.

Artıları:

  • Sezgisel web sitesi düzenleyicisi
  • SEO araçları
  • Özel alanlar
  • 7/24 canlı sohbet desteği
  • Mobil uyumlu
  • Ücretsiz planla 250 MB depolama alanı
  • Premium planla 1 yıl boyunca ücretsiz alan adı.

4. Hostgator

Hostgator'ın çeşitli hizmetleri vardır ve bunlardan biri web sitesi oluşturucudur. Web sitenizi geliştirmek için sadece 5 adımı izlemeniz gerekiyor. İlk olarak, size birkaç soru sorulacak, böylece platform yapay zeka aracılığıyla sayfanıza koymak istediğiniz özelliklere en uygun düzeni önerecektir.

Bundan sonra 2 seçeneğiniz var: logonuzu yükleyin veya logo oluşturucuyu kullanın ve bir tane oluşturun. Ardından, sitenizin sayfaları için kullanabileceğiniz fotoğrafları, simgeleri ve illüstrasyonları seçebileceğiniz resim kitaplığına erişim verilecektir.

Dördüncü adım, hangi şablonun kullanılacağına, yazı tiplerine, renklere ve diğer özelliklere karar vererek web sitesini özelleştirmektir. 

Hostgator bir arama optimize etmeye yarayan bir araca sahiptir, ücretsiz barındırma, ücretsiz alan adı ve kullanıcıların davranışlarını analiz etmeye yardımcı olan metriklere erişim sunar.

Hangi planı seçmek istediğinize karar verdikten sonra Hostgator, hizmeti beğenmezseniz paranızı geri alabileceğiniz 45 günlük deneme süresini garanti eder.

Artıları:

  • 45 günlük para iade garantisi
  • Ücretsiz 1 yıllık alan adı  kaydı
  • Ücretsiz web sitesi alan adları ve alan aktarımları
  • Web sitesi istatistik araçları
  • Web postası erişimi
  • 7/24 canlı sohbet ve telefon desteği.

5. Webnode

Ücretsiz bir araç kullanarak nasıl web sitesi oluşturacağınızı arıyorsanız, Webnode çok yararlı bulacağınız bir seçenektir. Kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturucuya sahiptirler; bu, sayfaların kullanıcı deneyimine odaklanarak oluşturulduğu ve web sitesinde gezinmeyi kolaylaştırdığı anlamına gelir.

Kaydolduktan sonra ilk adım, iş gereksinimlerinize daha uygun şablonu seçmek ve tercih ettiğiniz şekilde özelleştirmek.

Tarayıcınızda düzenleme yapabilir, sayfa ve içerik ekleyebilir, hiçbir şey indirmeden web sitesini akıllı telefonunuzdan yönetebilirsiniz.

Birçok Webnode özelliğinden biri, web sitenizin önceki sürümlerinden bir yedekleme yapmaktır, böylece herhangi bir değerli içeriği kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmazsınız. Diğer bir avantajı, hızlı bir sunucuya ile beraber web sitenizin hızlı açılmasını sağlıyor olması, böylece kullanıcıların sayfanın yüklenmesi için uzun süre beklemesi gerekmeyecek.

Web sitenizin özelliklerini daha da yükseltmek istiyorsanız, tercih ettiğiniz plana bağlı olarak premium destek, Google Analytics'e erişim, e-posta hesabı ve diğer şeyler gibi birçok avantaj sunan ücretli planları seçebilirsiniz.

Artıları:

  • Kullanıcı dostu web sitesi oluşturucu
  • Webnode alt etki alanında ücretsiz web sitesi
  • Hızlı yükleme
  • Web sitenizin önceki sürümlerinden bir yedek oluşturmanıza olanak tanır
  • Yerleşik SEO araçları
  • Ücretsiz profesyonel fotoğraflar
  • Form oluşturucu

6. GoDaddy

GoDaddy web sitesi mimarı, basit adımlarla ücretsiz bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Yapılacak ilk şey bir şablon seçmek, ardından içeriğinizi eklemek ve istenen özellikleri eklemektir.

Platformu, GoDaddy Studio'da sosyal medya hesaplarınız ve e-posta pazarlamanız için parçalar oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak bir çevrimiçi mağaza kurmanıza da olanak tanır, ancak satışa başlamak için ücretli plana yükseltmeniz gerekir.

Web sitesi, e-posta, sosyal medya, yorumlar ve siparişleri tek bir gösterge panosu kullanarak yönetmek, GoDaddy tarafından sağlanan başka bir olanaktır ve pazarlama stratejileriniz hakkında küresel bir görüşe sahip olmanıza yardımcı olur.

Ücretsiz plan, e-posta ve sosyal medya pazarlaması, Comodo gibi SSL sertifikası ve 7/24 destek gibi kaynakları içerirken, ücretli sürüm size farklı pazarlarda satış yapma, SEO özellikleri ve Google Alışveriş'te bir ürün listesine sahip olma imkanı sunar.

Artıları:

  • Web sitenizi ücretsiz oluşturun
  • 100'den fazla şablon arasından seçim yapın
  • Web sitesini istediğiniz gibi özelleştirin
  • Entegre pazarlama araçları
  • SSL sertifikası
  • 7/24 müşteri desteği

7. WordPress

En ünlü web sitesi oluşturma platformlarından biri şüphesiz WordPress'tir. Muhtemelen bu ismi bir yerde görmüşsünüzdür ve bu nedenle ziyaret ettiğimiz web sitelerinin %42'si bu araç kullanılarak oluşturulmuştur. Ve onu bu kadar popüler yapan şey, bir sayfa oluşturmanın ne kadar basit ve sezgisel olmasıdır.

WordPress, örneğin web sitenizi, çeşitli şablonları, renkleri ve yazı tiplerini özelleştirmek için birçok araç sağlayan ücretsiz bir plan sunar.

Bununla birlikte, başka 4 plan arasından seçim yapabilirsiniz: Her biri farklı gereksinimleri desteklemek için oluşturulmuş Kişisel, Premium, İş ve e-Ticaret.

WordPress düzenleyicide bir gönderi üzerinde çalışırken, yazdığınız içeriği kaybetme konusunda endişelenmenize gerek yoktur, çünkü sistem kelimelerinizi saniyeler içinde kaydeder. Ayrıca, web sitenizi akıllı telefonunuzda veya tabletinizde düzenleyebilir veya güncelleyebilirsiniz.

WordPress, ziyaretçileriniz hakkında bilgi sağlar ve Facebook, Twitter gibi sosyal medyada otomatik olarak yeni gönderilerin paylaşılmasına izin verir.

Artıları:

  • Web sitenizi ücretsiz yapabilirsiniz
  • Özelleştirilebilir düzen
  • Mobil uyumlu
  • Sitenizi mobil ve masaüstü uygulamalardan güncelleyin
  • Yerleşik sosyal paylaşım
  • SEO araçları
  • Ayrıntılı istatistikler

8.Strikingly

Kodlama veya tasarım bilmenize gerek kalmadan 30 dakikada bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Strikingly sayfanızı özelleştirmek, e-ticaret, formlar, haber bültenlerine kaydolmak ve üyelik kaydı gibi özellikler eklemek için size birçok seçenek sunar.

Web sitelerinde, içerik performansını analiz etmek ve stratejilerinizi nerede geliştirebileceğinizi belirlemek için çok önemli olan yerleşik analitikler bulunur.

Twitter, Facebook ve Instagram'daki paylaşımlarınızın web sitesinde de görünmesi, yeni bir alan oluşturmak veya zaten sahip olduğunuz bir alanı kullanmak için harika bir fikir olabilir.

Strikingly Limited, Pro ve Vip olmak üzere 3 farklı plan sunar. Aylık olarak ödeme seçeneği ile her biri farklı ihtiyaçlara uyacak şekilde tasarlanmıştır.

Artıları:

  • 30 dakikadan kısa sürede bir web sitesi oluşturun
  • Üyelik kaydı
  • Kayıt, formlar ve haber bültenleri oluşturun ve yönetin
  • Analitik yerleşik
  • HTTPS yerleşik
  • 7/24 müşteri desteği

9. Weebly

Web sitenizi ilk kez oluşturmak için para harcamak istemiyorsanız, sorun değil, Weebly'nin sunduğu gibi web sitesi oluşturucularının ücretsiz sürümlerini kullanabilirsiniz. Platformda gezinmek çok kolaydır ve her adımda size rehberlik eden bir süreç vardır.

Birçok şablon seçeneği sunarlar, tüm düzeni özelleştirebilir ve çevrimiçi mağazanızı geliştirebilirsiniz. Başarılı olmanıza yardımcı olmanız için çabalayan Weebly'nin ayrıca size internette büyüme hakkında ipuçları vermeye hazır bir müşteri başarı ekibi var.

Artıları:

  • Müşteri başarı ekibinden iş geliştirme ipuçları alın
  • Şablonlar tamamen özelleştirilebilir
  • Resim düzenleyici
  • Animasyon efektleri
  • Web sitenizin performansını mobil uygulamadan yönetin ve izleyin
  • SSL güvenliği

10. Webflow

Tasarım tecrübesi olan ancak kodlama bilgisi olmayan biriyseniz, Webflow ihtiyaçlarınız için düşünüldü. Web sitenizin tam kimliğini benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir şekilde geliştirmek için size harika tasarım araçları sunar.

HTML5, JavaScript ve CSS3 gibi kodlama dillerini şablon kullanarak kontrol edebileceksiniz. Webflow, tasarımınızı kodlamaya çevirmekten sorumlu olacak.

Artıları:

  • Sitenizi ücretsiz oluşturun
  • Görsel önizleme ile HTML5, JavaScript ve CSS3'ü kontrol edin
  • Duyarlı tasarım
  • İstediğiniz şekilde bir düzen oluşturun
  • Pazarlama araçlarını entegre edin
  • Basit düzenleme araçları
  • SEO ayalarınızı otomatikleştirin
Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.