Etkileyici Sunumlar Yapmanız için 11 Program

Okuma zamanı4 dakika
Gürsu Yaman
Gürsu Yaman
Performans Pazarlama

 Çoğu zaman kendimizi bir sunum yapmanın gerekli olduğu durumlarda buluyoruz. Bir sınıfa materyal hazırlamak, bir ürün özeliklerini göstermek, amaç ne olursa olsun, sunum yapmak bu senaryolarda en yaygın araçtır.

Bir sunum yapmak her zaman ekstra bir şey sunar. Özellikle de izleyicilerin dikkatini çeken tasarımlara fazla yatırım yaptığımız zaman.

İnsanların %60'ından fazlası sözlü aktarımların yanında görsel sunumlar sayesinde daha kolay ikna oluyor. Bir sunum yapmak istiyorsanız ve bir program bulmanız gerekiyorsa, hemen listemize göz atın!

En İyi Sunum Programları

Genel bir sunumdan öteye geçmeniz ve sunumlarınızda daha fazla yenilik yapmanız için birbirinden güzel programları sizler için listeledik.

1. Canva

Canva, internetteki en iyi tasarım araçlarından biridir ve Instagram'da öne çıkan hikaye kapaklarından, el ilanlarına ve logolara kadar çok çeşitli kategorilerde sunum imkanları ile sayısız seçenek sunar.

Canva sunumlar için ise  şablonlarla çeşitli seçenekler sunar. Diğer araçların yanı sıra video sunumlarını 16:9 ve 4:3 en boy oranı formatlarda vererek slayt gösterisi için farklı seçenekler sunar.

Tamamen sıfırdan başlayarak, hazır şablonlarla sunum yapmanıza olanak sağlayan Canva, sunumlarınızı özelleştirmenize yardımcı olacak farklı yazı tipleri, renkler, simgeler ve öğelerden oluşan bir kitaplığa sahiptir.

Sunumunuzu oluştururken tasarımınız profilinize kaydedilir ve daha sonra düzenlenebilir. Sunumu tamamladığınızda, dosyayı aşağıdaki biçimlerde ücretsiz olarak indirebilirsiniz: 

PNG, JPG, GIF, MP4, standart PDF ve yazdırma için PDF.

2. Google Slaytlar

Sunum oluşturma programı için başka bir seçenek de Google Slaytlar'dır. Bu araç G-Suite ürün ailesinin (Google E-Tablolar, Gmail, Google Dokümanlar, vb.) bir parçasıdır. Bu sunum oluşturma uygulaması diğer kullanıcılarla aynı anda ve işbirliği içinde sunumlar oluşturmanıza olanak tanır.

Bu slayt gösterisi programı, birkaç kişinin aynı anda bir sunum üzerinde çalışması gerektiğinde ideal bir araçtır. Bir grupta bir şeyler hazırlamaları gerektiğinde iş veya çalışma arkadaşları tarafından yaygın olarak kullanılır.

Ayrıca, Google Slaytlar'da farklı sunum türleri için hazır düzenler ve şablonlar seçebilir veya harici kaynaklardan şablonlar kullanabilirsiniz. Sunum sayfalarınıza tamamladığınızda .ppt formatında indirebilir veya herhangi bir tarayıcıda görüntüleyebilirsiniz.

3. Movavi SlideShow

Movavi , video ve diğer medyaları düzenlemek için mükemmel bir araçtır ve sunum için harika bir programa sahiptir, Movavi Slayt Gösterisi .

Aracın kullanımı çok basit bir arayüzü var, düzenleme programları konusunda fazla deneyimi olmayanlar için ideal. Movavi ayrıca kendi araçlarında nasıl ustalaşacağınızı yalnızca 20 dakikada öğreten kılavuzlar ve eğitimler de sunar.

Movavi, sunum programında sunumlarınıza müzik ekleyebileceğiniz bazı özellikler de sunuyor.

4. Zoho Show

Bir sunum uygulaması için başka bir seçenek de Zoho Show'dur, bu slayt gösterisi aracı, kullanımı en temiz ve en kolay arayüzlerden birine sahiptir. Sunumlarınızıi tamamen çevrimiçi olarak oluşturabilir ve sunabilirsiniz.

Zoho Show ile platformun varsayılan düzenlerini ve şablonlarını kullanarak sunumlar oluşturabilir veya harici düzenleri araca aktarabilirsiniz. Zoho Show, sunumunuzu bir bağlantı aracılığı ile herhangi bir yerde yayınlamanıza da olanak tanır.

5. Creative Cloud Express

Adobe Spark tarafından desteklenen Creative Cloud Express, Adobe'nin tamamen çevrimiçi tasarım aracıdır. Bu araç, animasyonlu video sunumları oluşturabileceğiniz bir slayt gösterisi uygulamasına mükemmel bir alternatiftir.

Başlangıçta grafikler, video hikayeleri ve web sayfaları oluşturmak için oluşturulan bu araç, sunum yapmak için de mükemmeldir. Sunum sayfaları ayrı ayrı yapılır ve filtreler, metinler eklemek ve süreyi ayarlamak mümkündür.

Ardından uygulama, sunumunuz sırasında otomatik olarak oynatılmaya hazır bir video oluşturur.

6. SlidesGo

Bu sezgisel isme rağmen, bir slayt gösterisi programı için başka bir mükemmel seçenek de SlidesGo. Bu araç, aynı ekipten birkaç kişinin işbirliğiyle profesyonel sunumlar oluşturmak için geliştirilmiştir.

Sunumlarınızda ekibin kullanabileceği logo, tasarım ve infografikleri paylaşmak da mümkündür.

7. Apple Keynote

Keynote, Apple'ın slayt gösterisi programıdır, tıpkı bir Power Point gibi, bu uygulama Apple’ın tüm cihazlarıyla ücretsiz olarak gelir. Başkalarıyla paylaşarak iCloud üzerinden çevrimiçi olarak kullanabilirrsiniz.

Slaytlarınızı sunarken, sunumunuzu Mac'inizden uzaktan kontrol etmek için bir iPhone kullanabilirsiniz.

 

8. PowerPoint Online

Microsoft, ünlü slayt gösterisi programı PowerPoint Online'ın çevrimiçi bir sürümüne sahiptir. Powerpoint Online ile herhangi bir tarayıcıdan sunum yapmak mümkündür.

Yine tarayıcı üzerinden herhangi bir Powerpoint dosyasını açıp değişiklik yapabilir veya yeni sunumlar oluşturabilirsiniz. PowerPoint Online'da metin, resim ve grafik biçimlendirme seçenekleri bulunur.

PowerPoint Online, iPhone'lar ve Mac gibi iOS cihazlarda da çalıştırılabilir.

9. Deckset

Deckset, bir slayt gösterisi uygulaması için mükemmel bir seçenektir. Direkt sunumlar oluşturmanıza yardımcı olur. Resimler, metinler, videolar ve çok daha fazlasını içerebilir.

Bu araçla beraber, tüm fikirlerinizi bir metin dosyasına yazabilir ve ardından bu metin dosyasını Deckset'te açtığınızda otomatik olarak bir sunuma dönüştürür.

Ayrıca, yerleşik temalar arasından seçim yapabilir veya kendi kişiel temalarınızı yaratabilir ve özelleştirebilirsiniz.

10. Slidebean

Slidebean, ayrıntılı bir sunum hazırlaması gereken ancak slayt biçimlendirme sürecine ayıracak zamanı olmayan herkes için bir sunum programıdır.

Slidebean'de tek yapmanız gereken sunumun bir taslağını yazmak, başlıklar yazmak, görüntüleri yüklemek ve grafikler için ayrıntıları girmek. Tüm bunlarında ardından, bir tema seçmeniz yeterli olacaktır. Slidebean, önceden biçimlendirilmiş ve tamamlanmış bir şekilde sunumunuzu oluşturacaktır. 

11. Microsoft Sway

Powerpoint'e ek olarak, Microsoft'un slayt yapmak için başka bir programı vardır. Microsoft Sway, Powerpoint'in sağlayabileceğinin ötesinde işlevlere ihtiyaç duyduğunuzda kullanılabilecek bir araçtır.

En iyi slayt gösterisi programını buldunuz mu?

Listemizin en iyi sunum programını bulmanıza yardımcı olduğunu umuyoruz. Artık benzersiz sunumlar yapabilir ve izleyicilerin dikkatini çekebilirsiniz.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.