Midjourney Nasıl Kullanılır? Midjourney Kullanma Rehberi

Okuma zamanı8 dakika
Gürsu Yaman
Gürsu Yaman
Performans Pazarlama

Midjourney, son zamanlarda sıklıkla konuşulan yapay zekâ uygulamaları arasında yer alır. Yapay zekâ uygulamalarının günümüzde böylesine konuşulur hâle gelmesinde ise birçok işlevi kendi kendilerine yapabilmeleri ve gerçekten insanları şaşırtan özelliklere sahip olabilmeleri etkilidir. Bunlardan biri olan Midjourney Discord da gerek sunduğu ücretsiz kullanımı gerekse internet ortamındaki resimlerden promptlara/komutlara göre bir resim çıkarabilmesi gibi özellikleriyle gerçekten çağ atlatıcıdır. Birçok kullanıcı, bir resim içinde görmek istedikleri şeyleri sadece Midjourney'e söyleyerek bir ressamın kaleminden çıkmış gibi eserlere ulaşabilme şansı edinir. İnsanlar Midjourney Bot kullanarak harika arka planlar, evlerine asabilecekleri tablolar ve daha birçok görsel şöleni elde edebilir. Elbette tüm bu özelliklerden yararlanabilmek için bu yapay zekâ aracını etkili kullanmak bir o kadar önemlidir.

Bu yazı içinde Midjourney’in ne olduğuna ve nasıl kullanılacağına dair detayları aşağıdaki başlıklarla açıklayacağız:

  • Midjourney nedir?
  • Midjourney özellikleri nelerdir?
  • Midjourney kullanma rehberi
  • Midjourney Discord avantajları nelerdir?
  • Midjourney Bot sınırları nelerdir?
  • Midjourney'in gelecekteki potansiyeli nedir?

Midjourney Nedir?

Midjourney Discord, tüm dünyadaki kullanıcılara kelimeler ya da kısa cümleler girerek yaratıcı resimler üretmelerine olanak sağlayan bir yapay zekâ programıdır. Midjourney şirket olarak ise San Francisco'da kurulur. 12 Temmuz 2022 tarihinde ise tüm dünyadaki kullanıcılara açık beta sürümünü yayınlar. Fakat öncesinde Discord sunucusu olarak 14 Mart 2022'de yer alır. Bu sistemin eğitilmesi için Twitter ve Reddit işlevsel olarak kullanılır. Şu anda kullanıcılar Discord hesaplarıyla Midjourney sunucusuna dahil olarak komutlar verip Midjourney'in çizimler yapmasını sağlayabilir.

Midjourney özellikleri nelerdir?

Midjourney özellikleri ile birçok kullanıcının sanat dünyasına yeni bir eser dahil etmesine olanak sağlar. Midjourney Bot bu eserleri yaratırken daha önceki internet ortamına dahil olmuş olan görsellerden faydalanır. Midjourney’in öne çıkan özellikleri arasında ise  şunlar vardır:

  • Midjourney, kullanıcıların girmiş olduğu birkaç anahtar kelime ile resim üretebilme özelliğine sahiptir. Ürettiği resimlerde bu anahtar kelimelere ilişkin görseller yer alır.
  • Midjourney Bot, üretilen resimlerin daha farklısını ya da daha büyük versiyonunu kullanıcılar talep ettiğinde yeniden yaratabilir.
  • Midjourney, resim yaratma sürecinde çok hızlı sonuç verir. Kullanıcıların bu hızlı sonuçlara en kaliteli görsellerle ulaşmasını sağlar.
  • Midjourney Discord tarafından üretilen görseller gerek poster olarak gerekse profil fotoğrafı olarak kullanılabilir.
  • Kullanıcılar Midjourney’in sunucusuna girerek daha önce üretilmiş olan resimlere erişebilir. Dilerseler bu resimleri kullanabilir ya da değiştirebilir.
  • Midjourney’de resim oluşturma aşamasında diğer sanat eserlerinden ilham alınabilir. Midjourney Bot bir ressamın kalemine uygun olacak şekilde resimler üretebilir. Adeta onları taklit edebilir.
  • Kullanıcılara bu ücretsiz imkânı sunarken bir yandan kullanıcılarla öğrenen bir yapay zekâ programı olma özelliğine sahiptir.
  • Midjourney, kişilerin yarattığı eserleri istediklerini sosyal medyada etiketlerle paylaşabilme imkânını sağlar. Bu sayede kişiler diğer sanatseverler ile buluşabilir.
  • Kişileştirmeyi önceleyen Midjourney, buna uygun olacak şekilde sürekli değiştirilebilir resimler sunar.

Midjourney Kullanma Rehberi

Yapay zekâ uygulamaları her ne kadar çağ atlatıcı özellikleriyle öne çıksalar da birçok kullanıcı için nasıl kullanılabileceği net olmayan programlardır. İlgili olan kişiler direkt bu programları kullanırken kimileri nasıl kullanacağını bilmeyebilir. Bu sebeple Midjourney kullanma rehberi gibi rehberlere ihtiyaç duyabilirler. Bu bölümde Midjourney’i ilk aşamadan son aşamaya kadar nasıl kullanabileceğinizi adım adım açıklayacağız. Adımları takip ederek sanat eserlerinizi Midjourney Discord ile oluşturabilme şansı yakalayacaksınız.

1. Discord sunucusuna katılın

Midjourney kullanmaya başlamak için ilk olarak midjourney.com üzerinden "Join the Beta"yı seçebilirsiniz. Bunu seçtiğinizde sizi Discord uygulamasına yönlendirecektir. Bir diğer yöntem de direkt Discord sunucusu adresinden Midjourney Discord'a dahil olmaktır. Bu bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

2. "Newbies" yazılı kanalı bulun.

Midjourney Discord içinde olan kanalları hemen solda görebilirsiniz. Bu kanallar arasında "Newbies" yazılı olan kanalları bulun ve herhangi birine tıklayın. 

3. Kanal içindeki mesaj bölümünde /imagine komutunu kullanın.

Midjourney Bot'unu kullanabilmeniz için mesaj kısmında /imagine yazarak "prompt" bölümüne komutlar girmeniz gerekir. Komutları kullanarak görseller oluşturabilir, kullanıcıları izleyebilir ya da ayarları değiştirebilirsiniz. Genellikle birçok kullanıcı görsel oluşturmak için komut bölümünü kullanır. Burada /imagine komutu ile ne gibi bir görüntü istediğinizi anahtar kelime olarak yazacaksınız. İster bir ister birden fazla kelime ile bu komutu verin. 

4. Midjourney’in görselinizi oluşturmanızı bekleyin.

Midjourney Bot, girdiğiniz kelimelere göre görselinizi en fazla birkaç dakika içinde oluşturur. Bu süre bittiğinde mesajları takip ederek görselinizi bulabilirsiniz. Midjourney Discord size mesajı özel olarak iletmez. Newbies kanalı içinde görselinizi bulmanız gerekir. Bu işlem çok kısa bir zaman alacağı için hemen görselinize erişebilirsiniz.

5. Görselinizi değiştirin.

Midjourney Bot görselinizi oluşturduktan sonra size toplam dokuz seçenek sunar. Bu seçenekler size sunduğu dört görsel içindir. Bu seçenekleri kullandıktan sonra yine aynılarını tekrar tekrar sürdürmeniz mümkündür. Seçenekler şunlardır:

  • Dörtlü görseldeki ilk görseli değiştirme/yenileme (U1)
  • Dörtlü görseldeki ikinci görseli değiştirme/yenileme (U2)
  • Dörtlü görseldeki üçüncü görseli değiştirme/yenileme (U3)
  • Dörtlü görseldeki dördüncü görseli değiştirme/yenileme (U4)
  • Dörtlü görselin tamamını değiştirme
  • İlk görseli daha büyük şekilde tekli çıktı alma (V1)
  • İkinci görseli daha büyük şekilde tekli çıktı alma (V2)
  • Üçüncü görseli daha büyük şekilde tekli çıktı alma (V3)
  • Dördüncü görseli daha büyük şekilde tekli çıktı alma (V4)

6. Görselinizi indirin.

Oluşturduğunuz görselden emin olduktan sonra ister dörtlü olarak ister bu dört resimden birini seçerek görselinizi tarayıcıda açıp kaydedebilirsiniz. Midjourney Bot, ücretsiz olarak sunduğu seçenekler için de kaliteyi en üst seviyede tutar ve sizin kaliteli eserler elde etmenizi sağlar. 

Midjourney Discord Avantajları Nelerdir?

Yapay zekâ programı olan Midjourney Discord, sahip olduğu özellikleri ile kullanıcılara birçok avantaj sağlar. Ücretli ve ücretsiz iki farklı sürümü bulunan uygulama, ücretsiz sürümde 25 tane görsel üretme imkânı sunar. Ücretli sürümle birlikte aylık abone olabilir ve 200 tane görsel üretme şansını yakalayabilirsiniz. Midjourney Bot için diğer abonelik planlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Midjourney Discord avantajları ise şunlardır:

  • Yapay zekâ uygulamalarının ana amacı, zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlamaktır. Midjourney Bot da bu amaca uygun olarak kısa süre içinde kişilere yüksek kaliteli görseller sağlar. Bu sayede kullanıcılar zamandan ve kaynaklardan tasarruf edebilir.
  • Makine öğrenimi kullanarak kullanıcının araştırmış olduğu anahtar kelimelerle ilişkili renkleri ve kompozisyonları üretebilir. Alakasız görseller üretmez. Bu sayede kullanıcı aradığı şeyi net bir şekilde Midjourney Bot ile bulabilir.
  • Ayrıntılı görseller üretmek bu bot ile mümkündür. Kişiler görselleri istediklerine yönelik özelleştirebilir. Renklerini ya da stillerini tek bir tıklamayla değiştirebilirler.
  • Kullanıcılara ilham olmak için bu teknoloji işlevsel olarak kullanılabilir. Fikirlerin gelişmesinde ve yaratıcılığın sınırlarını zorlamasında Midjourney Discord harika bir bottur.
  • Midjourney, belirli bir zaman dilimi içinde yüzlerce komut alabilir ve bunları işleyebilir. Bu da daha kompleks projelerde ne kadar işlevsel bir uygulama olacağının bir kanıtıdır. 
  • Kullanımı oldukça kolay olan Midjourney, neredeyse temel bilgisayar becerilerine sahip olan herkes tarafından kolaylıkla çalıştırılabilir. Herhangi bir uzmanlığa ya da eğitime Midjourney Discord kullanmak için ihtiyaç yoktur.

Midjourney Bot Sınırları Nelerdir?

Yapay zekâ uygulamaları her ne kadar birçok özelliğe sahip olsa ve kişilere bu özelliklerle her açıdan farklı imkânlar sunsa da bazı sınırlara sahiptir. Bu sınırları keşfetmek, uygulamaları kullanırken kişilerin daha işlevsel olabilmelerini sağlar. Midjourney Bot sınırları arasında şu noktalar vardır:

  • Midjourney’in eleştirildiği en önemli konulardan biri soyut komutları net bir şekilde işleyememesidir. Somut nesnelere ilişkin kelimeler girildiğinde bunları en iyi şekilde işlerken soyut komutları algılayamayabilir ve alakasız görseller üretebilir.
  • Midjourney Bot, aldığı eğitimlere göre bazı önyargılar geliştirmiştir. Bu da kelimelere yönelik oluşturduğu resimlerde bazı kalıplara yol açabilir. Çeşitlilik açısından kimi zaman sınırlı kalabilir.
  • Midjourney, şu an yalnızca İngilizce komutları algılar ve bu komutlara göre işlem gerçekleştirebilir. Farklı dilleri algılayamaz.
  • Sanatsal açıdan üretmiş olduğu görseller benzer çizgilere sahip olabilir. Aslında internette var olan görsellerle sanat yaptığı için çok farklı bir çizgi üretmekte güçlük çekebilir.
  • Midjourney Bot, teknik sınırlara sahip olduğu için ürettiği görsellerde bu sınırlara göre çizim yapar. Dolayısıyla teknik sınırlar yaratıcılığını doğrudan etkileyebilir.
  • Her ne kadar herkes tarafından kolaylıkla öğrenilebilen bir bot olsa da bu botun işlevsel olarak kullanılabilmesi için bazı gereksinimlere ihtiyaç vardır. Dolayısıyla herkesini işlevsel olarak kullanabileceğini iddia etmek şu an için güçtür.

Midjourney'in Gelecekteki Potansiyeli Nedir?

Midjourney Bot, gelecekte birçok potansiyele sahip olan yapay zekâ uygulamaları arasındadır. Birçok kişi, Midjourney'e yeni özelliklerin dahil edilmesiyle uygulamanın daha işlevsel olabileceğini öngörür. Ayrıca Midjourney şu an hâlâ öğrenme aşamasındadır. Bu öğrenmeyle birlikte bilgisi her geçen gün artacağı için resimleri işleyebilme sınırları da gelişecek ve daha karmaşık komutları alıp özgün çalışmalar ortaya koyabilecektir. Bunun yanı sıra şu gibi noktalar Midjourney’in gelecekteki potansiyelleri arasındadır:

  • En çok konuşulan noktalardan biri, gelecekte Midjourney Discord için farklı dil seçeneklerinin olacağına yöneliktir. Bu sayede çok daha fazla kullanıcıya hitap edebilme gücü olacaktır. 
  • Midjourney Bot, her ne kadar günümüzde sanat kategorisi altında ele alınıyor olsa da gelecekte farklı alanlar için de aktif bir şekilde kullanılabileceği öngörülür. Bu alanlar arasında özellikle endüstriyel uygulamalar vardır. Mimari, tasarım ve moda gibi alanlarda Midjourney'in yardımcı bir araç olarak kullanılabileceği düşünülür. 
  • Şu an herhangi bir entegrasyon sağlamayan Midjourney'in, gelecekte fotoğraf çekme ya da düzenleme gibi araçlarla entegrasyonu olabileceği tartışılır.
  • Şu anki verimi ve hızı daha önce görülmemiş bir şekilde işlese de gelecekte veriminin daha da artacağı düşünülür.
  • Midjourney Bot deneyimi, şu anda kullanıcıların kişiselleştirmesine çok fazla olanak sunmaz. Fakat gelecekte özelleştirme ve kişiselleştirme alanlarında gelişmelerin kaydedilmesi öngörülür.
  • Her ne kadar şu anda ücret olarak herkesin satın alabileceği bir uygulama olmasa da gelecekte rekabetin artmasıyla ve talebin çok olmasıyla Midjourney aboneliklerinin fiyatlarının düşebileceği tartışılır.
  • Şu an yalnızca görsel olarak içerik sağlayan Midjourney’in gelecekte videolarla ya da diğer görsel araçlarla da uyumlu olabileceği, üretebileceği ya da entegrasyon sağlayabileceği üzerine düşünülür.

Yazı içinde Midjourney’in ne olduğuna ve nasıl kullanılabileceğine dair noktalara değindik. Bunların yanı sıra avantajlarına, sınırlarına ve gelecekte bizleri neler beklediğine göz attık. Midjourney Bot, şu an sınır olarak belirlediğimiz noktaları aşmaya, her geçen gün daha fazla şey öğrenmeye ve keşfetmeye devam ediyor. Sahip olduğu özelliklerle gösterdiği bu ilerleme, şu anda bile birçok şeyi mümkün kılarken "Gelecekte kim bilir ne yapabilir?" sorusunu akıllara getiriyor. Görünen o ki bu yapay zekâ uygulamaları hayatımızın büyük bir bölümünde yer alacak ve bizler şimdiden onları yakından tanımalıyız.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.