Sosyal medyada yazımınızı iyileştirecek 8 uygulama

Okuma zamanı4 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Sosyal medya sitelerindeki içeriği yönetmekle görevli iseniz, muhtemelen çok meşgul olursunuz. Her gün yeni yayın türleri oluşturmak için çalışmanın yanı sıra, yayınladığınız sıklığı ve yayın başına ne yazdığınızı kontrol etmeniz gerekir. Sosyal medya sitelerinde yayınlanan bir hata, hiçbir sonuca neden olamaz, ancak şirketinizin çevrimiçi bir şaka haline dönüşmesi gibi feci etkilere de neden olabilir. Özel bir teklifi reklam verirken hata yaparsanız, isteksiz müşterilere bile yol açabilir. Bu tür bir hatayı yapmaktan kaçınmak için, sosyal ağlarınızda daha iyi yazmanıza yardımcı olacak 8 uygulama listesini bir araya getirdik!

1. Ulysses

Bu, nerede olursanız olun, daha iyi yazmanıza yardımcı olan en iyi uygulamalardan biridir. Ulysses, her türlü metin arşivini açmanızı ve hemen düzenlemenizi sağlayan mobil bir metin editörüdür. Araç ayrıca belgeleri diğer biçimlere dönüştürmenizi sağlar. Örneğin, bir Word dokümanını Google Dokümanlar'a dönüştürebilir ve WordPress'e dışa aktarabilirsiniz. Bu, mükemmel bir iPhone uygulamasıdır , özellikle e-ticareti için bir blog çalıştırmak isteyenler için. Ulysses hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıyı tıklayın .

Ulysses

2. Writefull

Bu web uygulaması, belirli bir terim doğru şekilde kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmek için iyi bir seçenektir. Bir yazım denetleyicisi gibi çalışmaktansa, seçtiğiniz metnin herhangi bir bölümünü alır ve normalde diğer makalelerde veya kitaplarda nasıl yazılmış olduğunu görmek için Google ile karşılaştırır. Bu metin parçasının çeşitli varyasyonlarını listelemek ve göstermekle birlikte, aynı zamanda seçtiğiniz dile tercüme edebilir. Writefull sayfalasında hakkında daha fazla bilgi edinin.

3. Easy Word Count

Bu, karakter sınırlamaları olan Twitter veya Instagram gibi sosyal medya sitelerinde yayınlanması gereken herkes için ideal bir araçtır. Easy Word Count, en hassas çevrimiçi kelime sayma araçlarından biridir. Uygulama, kendi sayfasında çalışır ve ücretsizdir. Sonuçlarınızı görmek için yalnızca metni kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir. Metni kutunun içinde düzenleyebilir ve yazdığınız sırada kelime sayısını güncel tutmaya devam edecektir.

Easy Word Count

4. Synonym dictionary

Sosyal medyada daha kaliteli metin yazmak için bir başka ücretsiz çevrimiçi uygulama olan Eşanlamlılık, metinlerinizi zayıflatabilecek tekrardan kaçınmak için ideal bir araçtır. Kutuda tekrarlamak istemediğiniz bir kelimeyi yazmanız yeterlidir ve site, makalenize biraz çeşitlilik kazandırmak için kullanabileceğiniz benzer kelimeleri anında verir. Sözlüğü kullanmaya başlamak için bağlantıyı tıklayın .

5. Plagiarism Checker

Dünyadaki en yaratıcı yazar bile referanslara ihtiyaç duyuyor. Sosyal medya siteleri veya bloglar için metinler yazarken sorun, bazen yanlışlıkla bir pasajın, kullandığınız referanslardan birine çok benzemek olduğudur. Plagiarism Checker buraya giriyor.

Sayfaya gidin , metninizi yapıştırın ve araç, intihal olup olmadığını araştırmaya başlayacak. Ayrıca, makale kopyalayıp yapıştırmak yerine bir arşiv yükleyebilirsiniz.

Plagiarism Checker

6. Writerack

Bu, özellikle Twitter kullanan profiller ve işletmeler için oluşturuldu. 140 karakter sınırını aşmanız gerekiyorsa, her bir tweet'i sosyal ağda ayrı ayrı yazmak zorunda kalmazsınız. Writerack, metninizi alır ve bunları ayrı ayrı yayınlayarak çeşitli cıvatalara böler. Yazmaç dosyasını kontrol etmek için bağlantıyı tıklayın . Tek yapmanız gereken, uzun tweet yayınlamaya başlamak için Twitter hesabınıza giriş yapmaktır.

7. ByWord 2

Sosyal ağlar için bu yazma uygulaması, belgelerinizi merkezileştirmenin bir yoludur ve bulut depolama servisine gönderir. Dahası ByWord 2 dikkat dağıtırken yazmanıza izin verir. Buna rağmen erişiyorsunuz, yalnızca giriş yapmanız gerekiyor ve herhangi bir metinde çalışmaya devam edebilirsiniz. Sayfalarını ziyaret ederek Byword 2 hakkında daha fazla bilgi edinin. Uygulama, Mac'ler, iPhone'lar ve iPad'ler için kullanılabilir.

8. Language Tool

İngilizce dışındaki bir dilde yazıyorsanız, söz konusu dilde sosyal medya sitelerinde daha iyi yazmanıza yardımcı olacak uygulamalar bulmak zor olabilir. Language Tool ücretsizdir ve anında düzeltmeler yanı sıra yazınızı geliştirmek için öneriler sunar.

Language Tool

Bilgisayarınızın dilini algılar ve otomatik olarak dilinizde bir yazım denetleyicisi sunar. Dahası, ayrıca bir Google Chrome tarayıcı uzantısı da var. Farklı bir tarayıcı kullanıyorsanız, doğrudan sitesine gitmeniz yeterlidir.

İşletmeniz günden güne hangi performans artırıcı uygulamalardan yararlanmaktadır?

Bu uygulamaların birçoğu, zamanınızı optimize etmenize yardımcı olabilir, ancak gereksiz tekrarlardan kaçının ve çok görevli uygulamaların otomatik olmasını sağlayın, aksine çok fazla uygulamanın tersi etkisi olabilir. Bu nedenle size en çok hangi uygulamaların kullanılacağını düşünmek önemlidir. Burada bahsedilen bazı uygulamalar, yalnızca sosyal ağlarda iyi yazmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir soruyu veya şikayette açık ve doğru bir şekilde yanıt vermenize yardımcı olabilir. Dil aracı gibi uygulamalar gerçekten bu durumlarda yararlı olabilir. Çevrimiçi müşteri hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Jivochat'in sunduğu özellikleri kontrol etmeyi ve mevcut ödeme planlarını incelemeyi unutmayın.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.