E-ticaretiniz için Amazon'a 8 Alternatif

Okuma zamanı3 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Çoğu e-ticaret devi gibi, Amazon da satılan her ürün için bir ücret karşılığında bir mağaza açmanıza ve ürünlerinizi bunun üzerinden satmanıza olanak tanır. Çözüm, mağazanın görünürlüğü ve erişimi nedeniyle iyidir, ancak elbette, dezavantajları da vardır.

Bu dezavantajlardan biri, satmayı planladığınız ürünlere göre değişen pazar oranıdır. Diğeri, önceden haber vermeksizin değişebilen veya işinize zarar veren kısıtlamalar getirmeyen platformların politikasıdır. Büyük bir mağazanın içinde küçük bir kiosk bulundurmak gibi: bağımsız olabilirsiniz, ancak katlının kurallarına tabi olursunuz. Öyleyse, e-ticaretiniz için Amazon'un bu 10 alternatifini inceleyin!

1. eBay

Amazon'un eBay'in ana alternatiflerinden biri olduğu gibi, bunun tersi de geçerli. Amazon'dan daha yüksek bir maliyete sahip olmasına ve aynı sorunlara sahip olmasına rağmen, eBay - aynı görünürlük özelliğine sahip, aynı zamanda bonus - aynı zamanda satışlarınız için başka bir alternatif sunarak ürünlerinizin açık artırmalarını yapmanızı sağlar. Örneğin, stoklarınızda bulunan öğelerden uzun süre hızlıca kurtulmanız gerekirse, bu yararlı olabilir. eBay'e erişmek ve bu konuda daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

eBay

2. Overstock

Ürünleri kapatmaya çalışan e-ticaretlerdeen satmak için oluşturulan bir platform olan Overstock, aktif çevrimiçi mağazalardan yeni ürünler satmaya da başladı. Fazla stok aynı zamanda kullanılmış ürünlerin farklı kategorilerde satılmasını da sağlar. Tıpkı bir not olarak, satışa başlamak için doldurulması gereken form, yalnızca Amerikan ve Kanada şirketlerinin kayıtlarına izin verir. Resmi web sitesinde Overstock hakkında daha fazla bilgi edinin.

3. Başlıca perakende zincirleri

Hedef, çevrimiçi satış şeklinizi tamamen değiştirmek değil, kazançlarınızı çeşitlendirmekse, Submarino veya Brezilya'daki Lojas Americanas veya ABD'deki Best Buy ve Walmart gibi büyük perakende zincirlerine de kayıt olabilirsiniz. Hangi büyük perakende mağazasına başvuracağınıza karar vermeden önce, tedarikçiler için iç politikalar ve bu işletmeler tarafından uygulanan ücretler hakkında araştırma yapmak iyidir.

WalMart

5. Craiglist

Büyüyen bir trend olan Craiglist web sitesi bir tür çevrimiçi "garaj satışı" dır ve yeni ürünlerin - genellikle el yapımı - ve sahip olunan ürünlerin satışını teşvik eder. Kendi kişisel eşyalarınızı satmak istemeniz durumunda, Enjoei gibi web siteleri, büyük perakende zincirlerinden veya eBay gibi sitelerden daha küçük olsa bile, genellikle daha yoğun bir kitleye ulaştığı için çok yardımcı olabilir. Bağlantıya tıklayarak platformun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin.

6. Selz

Selz kitap satmaya odaklanır. E-ticaret platformu, bağımsız olarak yayınlamak isteyenler için daha az maliyetli çözümler sunan, metin yazarlığına odaklanmıştır. Selz, alıcılara daha fazla seçenek sunan, dosya barındırma, ödeme işlemi ve çeşitli biçimlerde indirme bağlantıları da dahil olmak üzere tüm satış sürecini gerçekleştirir.

Yazar olmasanız bile, e-ticaretinizi yalnızca kitap satmak için açmanın mümkün olduğunu belirtmekte fayda var. 14 günlük ücretsiz deneme süresi olan Selz'e erişmek için tıklayın.

Selz

7. iBooks

Çevrimiçi kitap satmaya adanmış seçeneklerin sonuncusu, bu web sitesi yalnızca e-Kitaplara odaklandığından fiziksel kitap stoklarını saklamanızı gerektirmiyor. Apple'ın kendi e-Kitap satış platformuna sahiptir. Kitapçılara veya meslektaşlara iyi gelmese de, telif hakkıyla korunan çalışmanızı Apple'da başlatmak, görünürlüğünün yüksek olması nedeniyle iyi bir seçim olabilir. Bununla birlikte, mobil cihazlarda bile, özellikle zaten konsolide olan en çok satanlar ile büyük rekabet gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kitaplarınızı sanal mağazada nasıl yayınlayacağınızı öğrenmek için iBooks destek sayfasına göz atın.

8. Kendi e-ticaretiniz

Yukarıda anlattığımız platformlardan bazılarını kullansanız bile - veya Amazon'un kendi e-mağazanız olması önemlidir. Kendi web siteniz ile, e-ticaretinizin büyümesini izlemek ve takip etmek daha kolaydır ve diğer avantajların yanı sıra sorunları çözmek için üçüncü taraf hizmetlere bağlı değildir.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

Kendi e-ticaretimi nasıl başlatabilirim?

Bu görevde size yardımcı olmak için, Jivochat'ın mobil uygulamalara sohbeti dahil etme seçenekleri bulunan ve herhangi bir cihazdan erişilebilen çevrimiçi mağazanız için canlı desteği benimsemeyi düşünün. Özellikler ve planlar hakkında daha fazla bilgi edinin!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.