E-ticaret web siteniz için en iyi satış web sayfası şablonlarını nasıl seçmelisiniz?

Okuma zamanı5 dakika
Emma Longridge
Emma Longridge
İçerik Yöneticisi

Bildiğiniz gibi web sitenizin görünüşü her şeydir. Markalaşmadan tutun, organizasyon, harekete geçirici çağrılar, grafik tasarım ve iletişim bilgilerinize kadar tüm faktörler, web sitenizin ziyaretçilerinin markanız hakkında görüşlerini belirlerken göz önünde bulundurmaları gereken faktörlerdir.

Bununla birlikte, çekici bir web sitesi tasarımınız olmadığı için kesinlikle kötü bir ilk izlenim bırakmak ve potansiyel müşterilerini kaybetmek istemezsiniz.

Ancak, endişelenmeyin - göründüğü kadar zor değil. Şimdi bulunduğunuz yerden gelişmenize yardımcı olacak bir satış web sayfası şablonunu nasıl seçeceğinizle ilgili bazı ipuçları ve örnekler vermek için buradayız.

Bu yazıda şunları ele alacağız:

  1. Web sitesi şablonu tasarım yatırımı neden önemlidir?

  2. Kolayca özelleştirilebilir satış noktası html şablonlarını bulma

  3. SEO dostu Wordpress web sitesi şablonları nasıl kullanılır?

  4. Neden web sitenizin mobil kullanıma hazır olması gerekiyor?

  5. Ve nihayet, ücretsiz indirebileceğiniz e-ticaret web sitesi şablonlarını nerede bulabilirsiniz

1. Olmayacak yerlerden maliyetleri düşürmeyin

E-ticaret web siteniz tam anlamıyla vitrininizdir. Bunu göz önünde bulundurarak, ucuz ve profesyonel görünmeyen sayfa şablonlarından kaçınmak ve web sitenizin düzenine yatırım yapmak önemlidir.

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Endişelenmenize gerek yok! Tam ihtiyacınıza uyacak şekilde saygın ve profesyonel görünen bir sürü ücretsiz e-ticaret web sitesi şablonu var - bu makalenin sonunda size 5 farklı seçenek göstereceğiz.

Çevrimiçi e-ticaret pazarı oldukça rekabetçidir ve eğer işiniz rakiplerinizden zaten mevcut olanları geçmeye hazır değilse, satış fırsatınız büyük ölçüde etkilenecektir. Çevrimiçi alışveriş yapanlar, sadece birkaç tıklama ve bir Google aramasıyla alternatifler bulabileceklerini biliyorlar, bu yüzden web sitenizin tasarımı son derece önemli.

Rakiplerinizden sıyrılmak için üstün müşteri hizmetleri ile öne çıkabilirsiniz. JivoChat.com’un 360 derece canlı destek sistemine göz atın. JivoChat’nın canlı destek iletişim platformuyla, iletişiminizi çeşitlendirebilir ve mükemmel canlı destek ve sesli servis iletişimiyle göze çarpabilirsiniz.

2. Özelleştirmesi kolay şablonlar seçin

Kendi e-ticaret web sitenizi oluşturmanıza yardımcı olacak WordPress web sitesi şablonlarını arıyorsanız veya web tasarımcılarını işe almayı planlıyorsanız, şablonunuzu istediğiniz zaman özelleştirebileceğinizden emin olun.

Zaman geçtikçe ve e-ticaret işiniz büyüdükçe, satış noktasında bulunan HTML şablonlarınızı buna göre genişletme ve ölçeklendirme gereksinimi duyabilirsiniz. Bu nedenle, özelleştirilebilir şablonların seçilmesi, tasarımınızı uygun gördüğünüz şekilde değiştirmenize yardımcı olur.

Ironistic'e göre, web sitenizin tasarımını iki ila üç yılda bir yeniden düzenlemeniz gerekir. Tasarıma gelince, bugün iyi görünen bir şeyin, muhtemelen müşterilerin talep ve beklentileri değiştikçe birkaç yıl içinde modası geçmiş görüneceğini bilmek önemlidir.

Web sitenizin özel widget'ları ve JivoChat müşteri hizmeti widget'ı gibi harici eklentileri desteklediğinden emin olun.

3. SEO dostu şablonlar kullanın

Arama motoru optimizasyonu (SEO), esasen, Google aramalarında olduğu gibi arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) daha üst sıralarda yer almak için web sitenizin kalitesini artırma işlemidir.

Potansiyel müşterilerin ürün sayfalarınızı doğal olarak bulmasını istiyorsanız, Google Arama’yı hacklemek ve ortalama bir web sitesi görüntüleyicisi tarafından keşfedilebilir olduğunuzdan emin olmak için anahtar kelimeleri nasıl kullanacağınızı ve uygun URL’leri nasıl oluşturduğunuzu anlamanız gerekir. SEO, organik (ücretli olmayan) trafik oluşturmanıza yardımcı olmak için son derece önemlidir.

Mobil kullanılabilirlik, hızlı yükleme hızı ve etki alanınıza bağlanan kaç harici sayfa olduğu gibi konular SEO'nuzu nasıl geliştirebileceğinizle bağlantılıdır. SEO araması ile keşfedilebilir olmanıza yardımcı olacak bir kaynak için buraya tıklayın.

Alanınızda bir otorite olmak istiyorsanız, içerik pazarlama stratejilerine yatırım yapın, sosyal medyayı kullanın ve satış web sayfası şablonunuzu SEO ile optimize edin.

4. Web sitenizin mobil kullanıma hazır olmasını istiyorsunuz

Bir satış noktası HTML şablonu veya WordPress web sitesi şablonu ararken, dikkat etmeniz gereken ilk şeylerden biri, bu şablonların mobil kullanıcılar için optimize edilip edilemeyeceğidir.

Statista'ya göre, 2018’den bu yana trafiğin %52’sinden fazlası mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi, bu, yeni mobil güncellemeler başlatılırken artmaya devam edecek bir sayıdır.

Websiteniz mobile uyumlu olmalı

Dolayısıyla, e-ticaret web siteniz mobil kullanıma hazır değilse, esas olarak kendinizi potansiyel müşterilerin büyük bir payından uzaklaştırıyorsunuz ve kimse bunu istemez, değil mi?

İpucu:

Her zaman farklı cihazlarda düzgün görüntülenebilen, farklı çözünürlüklere duyarlı tasarımlar arayın. Duyarlı web tasarımı, web sayfalarının çeşitli ekranlarda oluşturulmasına ve akıllı telefonlar, tabletler, masaüstü bilgisayarlar vb. gibi farklı cihazlar için ayarlanmasına olanak tanıyan web düzenlerine yaklaşımdır.

5. Ücretsiz e-ticaret sitesi indirmek için şablonlar

Artık, web sitenizin tasarımını oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli hususların yanı sıra, çevrimiçi satış söz konusu olduğunda iyi bir ilk izlenim elde etmenin ne kadar önemli olduğu konusunda bir fikriniz olduğuna göre, size içinden seçebileceğiniz birkaç satış web sayfası şablonu gösterebiliriz.

Bunlar, ücretsiz WordPress web sitesi şablonları ve özelleştirilmesi kolay, sayfa oluşturucuları olan ve ürün sayfalarının yanı sıra özelleştirilebilir pencere öğelerini ve harici eklentileri destekleyen kullanıma hazır e-ticaret şablonlarıdır.

1. Ustora

Ustora

Ustora dijital mağazanız için size modern, iyi yapılandırılmış ve farklı çözünürlüklere duyarlı bir çözüm sunan bir e-ticaret HTML şablonudur. HTML 5’e dayanmaktadır ve ücretsiz gönderim, güvenli ödemeler, iletişim bilgileri vb. konularla ilgili ayrıntıları dahil edebileceğiniz ek bilgi blokları sağlar.

2. Yolk

Yolk

Yolk ile mobil kullanıma hazır bir HTML 5 şablonuna da erişebilirsiniz. Sayfanın üst kısmında en fazla beş özellikli ürün görüntülemenizi sağlar ve oldukça modern bir görünüme sahiptir. Ayrıca, insanların sosyal medya sayfalarınızı hızlı bir şekilde bulup iletişim kurabilmeleri için özel Facebook, Twitter ve LinkedIn butonları de sağlar.

3. New Store

New Store

New Store W3Layouts adresinde bulunan başka bir ücretsiz satış web sayfası şablonu. Mobil kullanıma hazır, HTML 5 tabanlı ve Google Chrome, Firefox, Safari, Opera ve diğer popüler internet tarayıcılarıyla uyumludur. Bununla beraber, yeni müşterileri çekmek ve fethetmek için güzel görünümlü bir mağazaya sahip olacaksınız.

4. Elixir Fashion

Elixir Fashion

Moda ürünlerinizi vurgulamak için modern bir şablon arıyorsanız, Elixir Fashion bulabileceğiniz en iyi seçimlerden biri olabilir. Odak noktası ürün sayfaları yerine ana sayfadır, bu da ziyaretçilere, ana açılış sayfanıza girer girmez markanızla tanışma ve kendilerini ilişkilendirme fırsatı verir. Farklı çözünürlüklere duyarlı ve mobil kullanıma hazırdır.

5. Electro Store

Electro Store

Adından da anlaşılacağı gibi, kendi elektronik mağazasını kurmak isteyenler için, Electro Store en iyi ücretsiz şablonlardan biridir. Oldukça özelleştirilebilir, farklı cihaz boyutlarına duyarlı olmasının yanında alışveriş sepetlerini, arama formlarını, iyi tasarlanmış ürün sayfalarını ve daha fazlasını ekleyebilmenizi sağlar. Tema demosuna bir göz atın ve en beğendiğinizi seçin!

Satışlarınızı iyi bir web sitesi şablonu ile artırmaya hazır mısınız?

Bu yazının, şirketiniz için en iyi satış noktası HTML şablonunu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olduğunu ve aşağıdakileri öğrenmekten keyif aldığınızı umuyoruz:

  • Web sitesi şablon tasarımlarına yatırım yapmak

  • Özelleştirmesi kolay şablonların önemi

  • SEO dostu şablonlar nasıl kullanılır

  • Mobil optimizasyonun önemi

  • Ücretsiz e-ticaret sitesi indirmek için şablonlar

Yukarıdaki örnekler binlerce seçenek arasından sadece birkaçıdır - işiniz için mükemmel bir tema bulacağınızdan eminiz.

E-ticaret web sitenizi özelleştirmeyi tamamladığınızda, ziyaretçilerinize gerçek zamanlı olarak müşteri hizmeti sunmak için bir canlı destek çözümü eklemeyi unutmayın. Mağazanız için JivoChat kurulumu kolay ve ücretsizdir. Web sitenizin ana sayfasına özelleştirilebilir bir canlı destek widget'ı ekleyerek yeni web sitesi tasarımınıza müşteri hizmetleri sunma fırsatını da ekleyin. Bu aşamaya kadar da, ipuçlarımızdan yararlanın. Size başarılar diliyoruz!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.