E-ticaretiniz için PayPal'a 8 alternatif

Okuma zamanı4 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Ne tür bir e-ticaretiniz olursa olsun, birçok farklı ödeme yönteminin bulunması her zaman yararlıdır. Banka fişleri, kredi kartı veya bankamatik kartı veya banka mevduatları gibi ortak seçeneklerin yanı sıra, kullanıcılar için çok çeşitli çevrimiçi ödemeler mevcuttur. Bilinen en iyi araç PayPal'dır, ancak herkes bu platformda rahat hissedemeyebilir, -özellikle Türkiye'de kullanılamadığı düşünülürse- ve bazen başka seçenekler sunmak gerekir. Bu nedenle, e-ticaretinizde kullanabileceğiniz, işletmeniz için daha fazla ödeme seçeneği sunan, PayPal'ın sekiz alternatifinin bir listesini oluşturduk.

1. Payza

Son birkaç yıldır bu ödeme yöntemi muazzam bir şekilde büyüdü ve hızlı bir şekilde nedenini anlayacaksınız. Payza hem kişisel kullanım hem de e-ticaret işiniz için kullanılabilir. 190 ülkeden gelen ödemeleri kabul eder, ortalamanın üzerinde dolandırıcılık güvencesi vardır ve aylık ödemeler yapmanıza gerek yoktur; her işlem için yalnızca bir ücret ödersiniz.

Şu anda, Payza'yı 100 binden fazla e-ticaret sitesi kullanıyor. Bu aracın bir başka ilginç özelliği ise Sayfa İçi Satın Alma Desteği'dir: kullanıcının başka bir sayfayı ziyaret etmesine gerek kalmadan bir ödeme alanı oluşturabilirsiniz.

Bir diğer olumlu yönü, müşterilere aynı aracı kullanarak makbuzlar gönderebilmenizdir. Platformun ödeme ücretleri ülkeden ülkeye değişmekte ancak genellikle %3 civarında.

2. Payoneer

Payoneer uluslararası ödemeler üzerine uzmanlaşmıştır. Özellikle serbest çalışanlar, alıcılar veya e-ticaretin yurt dışından mal veya hizmet ihraç veya ithalatı yapmak için kullanışlıdır. Örneğin, Türkiye'de yabancı ziyaretçileri olan otele dolar cinsinden günlük ödeme seçeneği sunabilir.

Payoneer'da hesabınızla birlikte kullanılmak üzere yerel bir banka hesabı kaydetmek veya ön ödemeli bir kart talep etmek mümkündür. Bir kartı (MasterCard) almayı seçerek - bunu dünyanın her yerindeki ATM'lerde alışveriş yapmak veya nakit para çekmek için kullanabilirsiniz. Yine de yerel hesabınıza para aktarmayı da seçebilirsiniz.

Payoneer ayrıca "alışveriş sepetlerinin" birçok aracı ile entegrasyon sunmaktadır. Platformu; iPhone, iPad ve Android için abonelik hizmetleri ve mobil uygulama ödemelerini de destekliyor.

3. 2Checkout

2Checkout

E-ticareti hedefleyen 2Checkout 87 farklı para birimini desteklemenin yanı sıra PayPal'ın kendisi de dahil olmak üzere sekiz farklı ödeme yöntemi sunar. İki ödeme seçeneği vardır, standarttır, ancak ona erişmek için kullanılan aygıta uyum sağlama avantajı vardır. Diğer seçenek Payoneer'daki ödemenin doğrudan sayfada yapılmasına olanak tanır. Her iki alternatifte de görsel kimliğinizle sayfayı özelleştirmenizi sağlayan bir ödeme editörü bulunur.

4. Click2Sell

Click2Sell, müşterilere PayPal, Google Checkout veya Skrill'i kullanarak ödeme yapma imkânı tanıyan son derece ilginç bir platform. Bir başka ilginç yanı da, gerçek zamanlı ziyaretçiler ya da satış sayıları gibi ödemenizde ne olup bittiği konusunda net bir fikir veren raporlarıdır.

Satış ortaklığıyla çalışmak isteyenler için, kendi platformunu oluşturan Click2Sell mükemmel bir seçimdir.

5. Stripe

Stripe

Site ve çevrimiçi ödeme platformu arasındaki entegrasyonu sağlayan geliştiriciler için özelleştirme ve yaşamı kolaylaştırma odaklı olan Stripe, bu profesyoneller tarafından kullanılabilecek çok çeşitli kitaplıklara sahiptir. Ayrıca, iOS ve Android ile mobil cihazları desteklerken, Apple ve Android Play gibi daha az geleneksel ödeme yöntemlerini de desteklemektedir.

Halen, Uber'in doğrudan rakibi olan Lyft ve Instagram alışveriş platformu Instacart, PayPal'a bir alternatif olarak Stripe'i çevrimiçi ödeme platformu olarak benimsedi. Netflix'in yaptığı gibi abonelik hizmetlerinin bir satıcısıysanız ve strateji olarak ücretsiz hizmet dönemi sunuyorsanız, tekrar eden ödemeler sunar ve test sürelerinden sonra doğru faturalandırmaya izin verir.

6. Moip

E-ticaret için çevrimiçi ödeme araçlarından biri olan Moip PayPal için en esnek alternatiflerden biri olarak kabul edildi. Kendi web sitesinde ödeme, fatura e-postası, abonelik hizmetleri ve entegre mobil uygulamalar için destek gibi önceki araçlara benzer özelliklere sahiptir.

Bununla birlikte, ortak seçeneklere ek olarak, daha fazla ödeme yöntemi sunanlardan biridir, Ello, American Express ve banka kartı da kabul eder. Ayrıca tek bir tıklama ile satın alma seçenekleri vardır ve fiziksel mağazalara çözümler sunar. Kartlarla ödeme yapma oranı, onaylanan işlem başına %5.49 + 0.69 ve çevrimiçi işlem oranı, başarılı işlem başına %3.49 + 0.69'dur.

7. PayU

PayU küçük veya büyük e-ticaretler için seçenekler içeriyor. Farklılıkları arasında, sosyal ağlarda ödeme yapma olanağı da bulunuyor.

Web sitenizdeki gelecek satın alımları kolaylaştıracak şekilde e-ticaretinizde müşterilerin kredi kartı bilgilerini saklama kabiliyetine ek olarak, önceki bölümlerde anlatılanla aynı özelliklere sahiptir. Ayrıca, alışveriş sepeti yazılımlarıyla entegrasyona ve indirim kuponları gönderme imkânına da sahiptir. Her başarılı işlem için oranı %3.99 + 0.39'dur.

PayU

8. WorldPay

Burada gösterilen örneklerin çoğuna farklı bir yaklaşımla PayPal'a bir alternatif, WorldPay kredi kartıyla ödemeler için bir çözüm sunar. Odak noktası, hizmette kullanılan kartların hemen çıkma oranını azaltmak, basit, bölünmüş veya tekrarlanan satınalmalardan değişen, kart tarafından yapılan çoğu ödeme türüyle uyumlu olmasını sağlamaktır.

WorldPay'den gelen bir diğer teklif, oranları kendi sayfalarında net olmamasına rağmen, dönüşüm oranlarını artırmak ve işlem maliyetlerini düşürmektir. WorldPay ayrıca karta ek olarak başka ödeme seçenekleri de sunmakta olup, bunun odak noktası yukarıda belirtilen hizmettir.

Paypal'ın e-ticaretinize alternatifleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Elbette, bu alternatif platformların PayPal'da kullanılması, onu terk etmeniz anlamına gelmez. Her girişimci seçenekleri, oranları, aralığı ve dönüşümleri artırma imkânını analiz etmeli ve daha sonra hangi platformların işlerini entegre edeceğine karar vermelidir. Müşterilere e-ticarette en iyi hizmeti sunabilmek için JivoChat ile yaptığımız gibi. Şimdi JivoChat'e kaydolun ve sitenize canlı destek ekleyin.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.