Facebook'ta Messenger Reklamları nasıl oluşturulur?

Okuma zamanı2 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Facebook, reklamcılık seçeneklerine gelince çok fazla yenilik getirdi. En son yeni özellikleri, kullanıcıların doğrudan kendi reklamlarını Messenger Ads olarak bilinen sayfanın messenger'ına yönlendiren reklamlar oluşturmasını sağlar. Bu gerçekten basit, bir kullanıcı sadece reklamınıza tıklar ve sayfanızın sohbeti otomatik olarak açılır. Bu, müşterilerin Facebook Messenger aracılığıyla ürünlerinizle ilgili herhangi bir sorusuna yanıt verebilmenizi sağlar.

Bu makalede, bir reklamı nasıl kolayca oluşturabileceğinizi ve Facebook’un yeni özelliklerinden nasıl yararlanabileceğinizi açıklayacağım.

  1. Adım: Reklamınızı oluşturmaya başlayın

Yapmanız gereken ilk adım ücretli bir reklam oluşturmaktır. Bunu yapmak için, Facebook’unuzun sağ üst köşesine gitmeniz ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi küçük oku tıklamanız gerekmektedir. Ardından, "Reklamları Oluştur" seçeneğini belirtin:

Messenger Ads

Ardından çeşitli reklam seçenekleriyle bir ekran görünecektir. Within Kişilere veya Facebook’un içinde veya dışındaki bir hedefe gönder’i seçin. Bu seçenek, Facebook'un her zaman güncellendiği, ancak yanında küçük bir ok bulunan seçeneği belirlediğinden, reklam oluşturucunuzda biraz farklı bir ad olabilir. Bu, şu anda Messenger Reklamları oluşturmanın tek yoludur.

Messenger Ads

Şu anda göreceğiniz ekran, hedef kitlenize, segmentasyona vb. karar vermek gibi, değiştirebileceğiniz tüm konfigürasyonları gösteren normal reklam oluşturma ekranıdır. Messenger Reklamları kullanmak için "Konumlandırma" bölümüne gitmeniz gerekir. Ardından, "Konumlandırmayı Düzenle" seçeneğini belirtin ve ardından Messenger'ı tıklayın.

Facebook

Daha sonra devam etmek için tıklayın ve Medya yazan kısma gidin.

Midia Messenger

Burada Messenger'a bir mesaj ekleme seçeneğiniz olacak. Bu mesaj, birisi reklamınızı tıklayıp size ilk mesajını gönderdiğinde görünecek olan mesajdır. Müşteriyi o anda ne zaman ihtiyaç duyacağını akılda tutarak kişiselleştirin.

Artık sadece siparişinizi vermeniz gerekiyor ve Messenger Reklamınız Facebook'ta görünmeye hazır olacak! Ama henüz gitmeyin, sizin için başka bir ipucumuz var…

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

2. Adım: JivoChat ile Entegrasyon

JivoChat'i Facebook sayfanızın Messenger'ına entegre etmenin büyük bir avantajı, insanlara daha hızlı yanıt verebilmeniz ve böylece satış yapma şansınızı artırabilmenizdir! Size nasıl olduğunu göstermek için buradayım…

Bir sonraki adım, Facebook Sayfanızı JivoChat ile entegre etmektir. Bunu yapmak için yönetim panelinize gidin ve Facebook seçeneğini seçin.

Facebook JivoChat

Jivochat'i yetkilendirdikten sonra, hesabınıza bağlanacak sayfayı seçin. Reklamınızı yapmak için kullanacağınız hesabın olduğundan emin olun.

Bundan sonra, sayfanızın aldığı tüm mesajlar ve bu nedenle Messenger Reklamlarınız sayesinde gelen tüm mesajlar, Jivochat uygulaması aracılığıyla hızlı bir şekilde yanıtlanabilir! İşte bir örnek:

Facebook JivoChat

Bu kadar! Artık her iki dünyanın en iyilerini birleştirdiniz! Potansiyel müşterilerinize daha hızlı bir şekilde geri dönebilmek için Facebook ve Jivochat uygulamasının yeni reklam özelliğini kullanabilirsiniz.

Jivochat'in, işinizde size yardımcı olacak diğer özellikler ve ödeme planlarına da göz atın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.