Harika Deneyimler Nasıl Satışa Dönüşür

Okuma zamanı1 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Bu satışı yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay olabilir. Hatta bazen denemeye bile gerek yok gibi görünebilir! Peki bu durumlar ne zaman ortaya çıkabilir?

Bazen, potansiyel bir müşteri, aldıkları müşteri hizmetleri seviyesinden o kadar çok etkilenebilir ki, ürünü satın almaktan kendini alıkoyamaz. Heyecanınız ve onlara yardım etme isteğiniz ile ürününüzü satın alıp almayacakları konusundaki kuşkuları temizlediniz.

Birini böyle büyüleme doğal olarak gelişebilir, sadece aşağıdaki tavsiyelere uyun.

Ofisime buyrun

Müşteri fiziksel olarak sizinle birlikte olmamasına rağmen, ofisinize girmiş gibi hissettirin. Karşılamalarını hissettirin ve onların ihtiyaçlarını karşılayın. Eğer yapabilirsen onlara bir fincan sanal kahve dök.

Bekletmek yok

Hızlı cevap verdiğinizden emin olun. İnsanlar ihtiyaç duyduklarında hızlı cevap almanın güvenilir bir yolunu sevmeyi seviyor, bu yüzden size güvenebileceklerini bildirin.

Dikkatle seçilmiş kelimeleri kullanın

Takip edilecek bariz nezaket kurallarının yanı sıra, "haydi" ve "biz" gibi kelimeleri de kullanabilmeniz gerekir. Bu, müşterinin ekibinize daha çok dahil olmasını ve ekibinizin bir parçası olmasını sağlar ve onlara verdiğiniz talimatları takip etme olasılıkları daha yüksektir.

Öner ve Kazan: JivoChat Satış Ortaklığı Programı

Olumlu cevaplar olumlu görünüyor

Bir müşteriye hayır demelisiniz, her zaman onlara alternatif bir çözüm sunmaya çalışın. Örneğin, ürününüzün sahip olmadığı bir özellik isterlerse, "hayır, ancak bu geçici çözümü deneyebilirsiniz…" diyebilirsiniz ya da herhangi bir geçici çözüm yoksa "hayır" deyin, ancak bir özellik isteği gönderebilirsiniz… "- Bu, müşteriye cevabınızla daha mutlu ayrılacak ve belki de gelecek için onlara umut yükleyecektir.

Bu küçük ve basit hareketler müşterileriniz arasındaki tüm farkları yaratabilir ve size rakiplerinize üstünlük sağlar. Şirketteki herkesin benimsemesi gerektiğini takip etmek kolay bir tavsiyedir. Yazılım için gelecekler ve harika şirketiniz için kalacaklar!

Müşterinize yaşatacağınız harika deneyimi ve sunduğunuz hizmeti bir adım ileri taşımak için Jivochat'in, işinizde size yardımcı olacak özellikler ve ödeme planlarına göz atın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.