Telegram E-ticaretiniz'e Nasıl Fayda Sağlar?

Okuma zamanı4 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Muhtemelen daha önce Telegram'ı duymuştunuz, ancak e-ticaretiniz için süper yararlı olabileceğini biliyor muydunuz? Güvenlik ve özellikler söz konusu olduğunda uygulama, özellikle iş alanında, WhatsApp gibi diğer mesajlaşma uygulamalarından pek çok anlamda üstün.

Telegram'ı kullanmanın avantajlarından ve e-ticaretinizin büyümesine yardımcı olabilecek özelliklerinden bazılarına değinmemize izin verin.

Telegram nedir?

Telegram, web'de ve mobil cihazlarda bulunan harika bir çoklu platform mesajlaşma uygulaması sunan zengin özellikli bir bulut hizmetidir. Diğer benzer uygulamaların aksine, Telegram'ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz.

Kullanıcılar mesaj, resim, video, dosya ve belge gönderebilir, hatta 100.000 kişiye kadar grup oluşturabilir, ayrıca sınırsız sayıda kullanıcı için kanallar yayınlayabilir.

Son olarak, en önemlisi, JivoChat'i Telegram ile entegre edebilmeniz, bunu müşteri destek kanallarınızdan biri olarak kullanabilmeniz ve erişiminizi artırabilmenizdir.

Telegram

Kim kullanmalı?

Platform kadar esnek ve güvenilir olmak Telegram herkes içindir. Ailenizle ve arkadaşlarınızla sohbet etmeyi, iş arkadaşlarınızla konuşmayı, hatta iletişim kurmak için mention ve hashtag'ler gibi işlevleri kullanmak isteyebilirsiniz. .

Ayrıca, JivoChat ile Telegram'dan gelen destek talepleri tek bir hepsi bir arada gösterge panosundan değerlendirilebilir, böylece her şeyi takip etmenize ve raporlar oluşturup analitik araçlarımızdan bilgi edinmenize olanak tanır.

E-ticaretiniz için en iyi Telegram özellikleri

Ancak Telegram e-ticaretinize tam olarak nasıl yardımcı olabilir? En önemli özelliklerinden ve bunların her birinin size nasıl faydalı olabileceğinden bahsedelim. Birincil iletişim araçlarınızdan biri olarak kullanın ve diğer mesajlaşma uygulamalarının arasında nasıl durduğunu öğrenin. En iyi özelliklerinden 5'ini okuyun.

1. Büyük gruplar

Diğer mesajlaşma uygulamalarının aksine Telegram, kullanıcılarına 100.000 kişiye kadar grup oluşturma imkanı sunuyor. Bu Supergroups denir. Ayrıca, her şeyi verimli bir şekilde yönetmek için yöneticileri ve geniş bir araç setini kullanarak da yapılandırabilirsiniz.

Ortak Gruplar oluşturmak da mümkündür . Bunlar herkes tarafından birleştirilebilir ve geri bildirim toplamak, tartışmak ve markanızın kendi alanında bir otorite olmasına yardımcı olmak için harika bir yerdir.

İşletme sahipleri, mesajlarını tüm kişilere yayınlamak için Telegram'ı da kullanabilirler. Ziyaretçilerinizin telefon numaralarını ve Telegram kullanıcılarını web sitenizden JivoChat ile toplayıp onlara özel teklifler ve indirimler göndermeye ne dersiniz?

Unique Features

2. Ayrı Hesaplar

Telegram, birden fazla hesap kullanmanıza izin vererek profesyonel ve kişisel yaşamlarınızı ayırmanızı kolaylaştırır. Bir iş profili oluşturun ve arkadaşlarınızla ve ailenizle farklı bir hesapta iletişim halinde iken, e-ticaretiniz için bunu kullanın.

Bunu yaparak farklı profil resimlerini, açıklamaları kullanabilir ve her şeyi organize edebilirsiniz. Sadece müşterilerinize iş profili bilgilerinizi vermeyi unutmayın.

3. Görüntü özellikleri ve dosya paylaşımı

Animasyonlu GIF'ler ve hatta kendi fotoğraf düzenleyicisi sağlayan bir mesajlaşma uygulaması nasıl kullanılır? Telegram ile ilgili en iyi bölüm, her şeyin bulutta depolanmasıdır, yani cihazlarınızın herhangi bir depolama alanını kullanmaz. Elbette, bunları cihazınızda tutmak istiyorsanız, bu yapılabilir.

Ayrıca, Telegram bulut tabanlı olduğundan, her biri 1,5 GB'ye kadar sınırsız sayıda video ve dosya gönderebilirsiniz. Uygulama, kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini garanti etmek için bir çoklu veri merkezi altyapısı ve şifreleme kullanır.

4. Güvenlik ve hız

E-ticaret sahipleri için, güvenliği sağlamak isteğe bağlı değildir. Telegram, MTProto protokolü'ne dayanır , "zayıf bağlantılarda yüksek hızda teslimat ve güvenilirlikle güvenliği sağlamak için zamanla test edilen algoritmalar üzerine kurulmuştur."

Daha fazla paranoyak kullanıcı için, uçtan uca şifreleme kullanan ve arkasında hiçbir şey bırakmayan bir gizli sohbet özelliği de sunarlar. Bu özellik ayrıca kendi kendini imha eden mesajları iletmeyi ve desteklemeyi de devre dışı bırakır.

Ayrıca, onların kaynak kodu, protokol ve API, tüm uygulamanın tam olarak nasıl çalıştığını doğrulamak için herkese açıktır. Bu da sadece güvenliğini değil aynı zamanda geliştiricilerin platformla birlikte katkıda bulunmalarını da sağlıyor.

Security and Privacy

5. Botlar ve faturalar

Esasen, botlar Telgegram'ın en iyi parçalarından biridir. Açık kaynak kod yapısı nedeniyle, kullanıcılar uygulamaya entegre edilebilecek çeşitli kullanışlı araçlar oluşturabilirler. JivoChat'ı entegre etme ve Telegram'ı destek kanallarınızdan biri olarak kullanmanın yanı sıra, diğerlerinin yanı sıra Uber rides için arama yapmanıza yardımcı olacak hava durumu botlarını, PDF dönüştürücüleri, botları da yükleyebilirsiniz. Makeuseof, uygulamayı daha da ilginç hale getiren 20 kullanışlı Telegram botu'nun harika bir listesine sahiptir.

Fatura mesajlarını göndermek için Telegram botları kullanılabilir, bu sayede ödemeleri doğrudan başvuru yoluyla kabul edebilirsiniz. Mesajı aldıktan sonra, Pay butonuna dokunarak kullanıcının bilgilerini doldurabileceği ve satın almak için Apple Pay, Android Pay veya kredi kartı kullandığı bir ödeme arayüzü açılır.

Ayrıca, herhangi bir şeyin telif haklarınızı ihlal ettiğini veya uygulamada izin verilmediğini düşünüyorsanız, hak ihlallerini ve sorunları doğrudan Telegram'ın destek ekibine bildirebilirsiniz. Üçüncü taraflardan gerçek alma taleplerini işleme alırlar. Platformda mevcut olan her şeyin hem kullanışlı hem de yasal olmasını sağlamak için yardımcı olur.

Telegram Bots

Telegram ile JivoChat'i entegre edin

Her şey dahil platformumuzu Telegram ile entegre etmek, JivoChat uygulamanız üzerinden gelen müşterilere doğrudan ulaşmanızı sağlayacaktır. Tek yapmanız gereken, Telegram hesabınızda bir Bot oluşturmak ve bir API anahtarı oluşturmaktır. Kulağa karmaşık gelebilir, ancak endişelenmeyin, harika bir eğitimimiz var!

Müşterileriniz, tercih ettikleri mesajlaşma uygulamasından doğrudan sorunlarının çözülmesinden memnun olacaklardır. Ayrıca, bu, yüksek kaliteli destek sunmak için sekmeler ve uygulamalar arasında geçiş yapmaları gerekmediğinden, müşteri hizmetleri ekibinizin verimliliğini kesinlikle artıracaktır.

JivoChat kullanmıyor musunuz?

JivoChat, şirketiniz için en eksiksiz canlı destek çözümüdür, Telegram ile entegre edin, web sitenize ekleyin ve şimdi yüksek kaliteli müşteri hizmetleri ile müşterilerinizi etkilemeye başlayın. JivoChat 5 ajana kadar tamamen ücretsizdir, deneyin!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.