İnternetten Para Kazanma Yolları [Link Paylaşarak Para Kazanma]

güncellenmiş 3 Ağustos 2022
Okuma zamanı8 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

E-ticarete ek olarak, bir şeyler satmak zorunda kalmadan internette para kazanmanın başka yolları da vardır. Mevcut seçenekler arasında, Google'da reklamlar için yer bırakabilir, reklamcılık metinleri - publieditorial olarak da bilinir - satabilir veya satış ortaklığı yoluyla kazanabilirsiniz. İnternette ortaya çıkan bir şey gibi görünse de, satış ortaklığı pazarlaması daha önce de kullanılmıştı. İndirim karşılığında bir arkadaşa getirilmesi isteyen promosyonlar, bağlı pazarlama (affiliate marketing) olarak yorumlanabilir, ancak bunların kullanımı dijital dünyanın dışında sınırlıdır.

Bu terimin ilk örneği, PC Flowe & Gifts'in kurucusu William J. Tobin tarafından 1989'da kullanılmıştır. Satış ortaklığı pazarlamasını özetleyen bu grafiğe göre kendisi ilk internet pazarlamacısıdır. Bununla birlikte, dünyanın ilk tanınmış ortaklık programı, 1996'da başlatılan ve bugüne kadar aktif olan Amazon'un bağlı programıdır.

Satış Ortaklığı Programları Nelerdir?

Partnerlik

Ortaklık programları, ürünlerini, ürettikleri içerikte önermek suretiyle dijital etkileyicilere ödül veren kampanyalardır. Bunun için, dört ajan sürece katılır. Birincisi, ürünün yaratıcısıdır ve bunu, bağlı kuruluş listenizde oluşturulan ürünü içeren bağlı kuruluş platformu izlemektedir.

Üçüncü ajan, bağlı kuruluş platformuna abone olan içerik üreticisi olup, bu ürünü, içeriği tanıtmak ve üretmek, okuyucularını ve takipçilerlerini ürüne yöneltmek, her tıklama veya satın alımla ödüllendirilmek üzere seçer. Dördüncü ajan, daha önce bahsedilen, bu ürünü satın alan, etkileyen kişi ve platform için bir komisyon oluşturan okuyucudur.

İster birinci ister üçüncü profile uyun veya satış ortaklığı pazarlamasıyla çevrimiçi para kazanmak için kendi işinizi başlatmayı düşünüyor olun, en iyi ortaklık platformlarından 20'sini aşağıda inceleyin ve şimdi internet gelirinizi arttırmaya başlayın!

1. JivoChat Satış Ortaklığı Programı

Online işler, dijital girişimcilik ve web platformlarında içerik üreticisi iseniz, kendi ortaklık programımız ilk göstergedir. Metin veya video olsun, Jivochat hakkında içerik oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm pazarlama materyallerini sunuyoruz. Programımıza kaydedilen her site, getirilen müşterilerin yaptıkları ödemelerin %30'unu alır. Ayrıca, müşterilerin hesaplarını yapılandırmalarına yardımcı olmak için müşteri hesaplarına erişerek ayarlamalar yapabilir, müşterilerinizin ödemelerini takip edebilir ve denetleyebilirsiniz. JivoChat'ın herhangi bir zamanda herhangi bir şüpheyi netleştirmek için teknik destek sağladığını da hatırlatmak gerekir. Tüm ayrıntıları öğrenmek ve programa kaydolmak için ortaklık sayfamıza erişin!

Jivochat

2. Eduzz

İnternetteki eğitim ürünlerinin yaratıcıları ve bölgedeki dijital etkilenenler için en iyi platformlardan biridir. Eduzz, bir müşterinin yaptığı her ödeme için bağlı kuruluşlarınıza ödeme yapmanın yanı sıra, tek tıklamayla alışveriş araçları sağlama olanağı sağlar, ürünler için komisyonlar oluşturmanıza olanak tanır.

Eduzz platformu sitenize hızlı bir sayfa oluşturucusu da getiriyor ve Jivochat'ın kendisi de dahil olmak üzere çeşitli araçlar (Brezilya Portekizcesi dilinde) ile entegrasyona izin veriyor. JivoChat bir Eduzz ödeme sayfasına yüklenebilir. Eduzz üyelik programı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıya erişin ve tüm sorularınıza cevap bulun!

3. Hotmart

Satılan ürün türleri ile ilgili daha genel bir önerinin yanında, Hotmart satılık ve göstermelik ürünler için bilgi eklemenize izin verir. Şu anda, Hotmart, ürün satış değerinin %1'inden %80'ine kadar olan komisyonlarla, 24 ürün kategorisinin dahil edilmesini sağlar. Özellikleri arasında, ödeme sayfasını özelleştirme fırsatını vurgulayabiliriz - videoları sayfada eklemenize izin veriyor! - ve diğerleri arasında 10 En İyi E-Posta Pazarlama Aracı ile entegrasyon sunuyor. Hotmart hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıyı tıklayın .

Hotmart

4. Monetizze

Hotmart gibi Monetizze da farklı kategorideki ürünleri eklemenize izin veren bir platformdur. Hizmetiyle ilişkili üreticilerin ve ortakların dönüşümlerini kolaylaştırmaya odaklanan Monetizze, Facebook'a ek olarak Google veya Bing gibi arama araçlarının dönüşüm pikselini dahil etme imkanı gibi araçları getiriyor. Ayrıca, komisyon tutarı belirlenecek ürünleri satmak da mümkündür ve bunların özel işlevlerinden birisi, alacaklılara ön ödeme yöntemidir. İş ortağınızın ihtiyacına göre satış değerini tahmin etmenize olanak tanır. Monetizze hakkında daha fazla bilgi edinin.

5. UOL Affiliates

UOL üyelik portalı da benimsenmesi gereken en iyi programlardan biridir. Başlıca avantajlarından biri, platformun talep ettiği hizmet değerinin düşük olmasıdır : komisyonları R$30,00 değerine ulaştıklarında aktarmak mümkündür. Programlar, üreticiler için, 15 farklı kategoriye kadar ürün eklemenize ve ürününüzün bağlı ağında ürününüzün satış kazançlarını izleyebilmenize olanak tanır. UOL İştirakler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın .

6. Amazon Affiliate Program

Amazon

Metnin başında belirttiğimiz gibi, Amazon İş Ortağı Programı, bugüne kadarki programlar arasında en yaşlı olanıdır. Unutmayın ki yalnızca büyük e-ticaret ağının mağazasında satılan ürünlerin bağlantılarını pazarlayabilecek içerik üreticileri içindir.

Bununla birlikte, Amazon'da satılacak ürünleri yaratmak mümkün olduğundan, dijital etkileri olanları üyelik programına katılmaya ve ürününüze bağlantılar oluşturmaya teşvik etmek mümkündür. Bu yöntemi kullanmanın en büyük başarısızlığı, satış bağlantısıyla, portalla sınırlı bir şeyle satışlarınız üzerinde tam kontrole sahip olmamanızdır. Daha fazla bilgi için bağlantıya erişin.

Ayrıca bakın: İlk online satışınızı yapmanın 30 yolu

7. Lomadee

Bağlı kuruluş pazarlamasıyla çalışan en büyük platformlardan biri olan Lomadee, yaklaşık 10 yıllık bir pazar süresine sahiptir. Hizmeti, yalnızca platform üzerinde yapılan satış komisyonlarının ücretlendirilmesi, servise dahil edilmeleri için ödeme yapmaya gerek kalmadan ürünlerin reklamını yapmanıza olanak tanır. Lomadee, Casas Bahia ve Walmart gibi büyük perakende zincirleri gibi reklamverenlere sahiptir. Reklamverenler, üyeleri çekmek için indirim kuponları ve üyelik ücretleri içerebilir. Lomadee araçları hakkında detaylı bilgiyi öğrenin.

8. Google AdSense

Belki de bir web sitesinden para kazanmanın en bilinen yolu. Bağlı kuruluş pazarlamasının bir parçası olarak görülebilirse de, operasyonu biraz farklıdır.

Bir web sitesi veya blog'un tanıtmayı seçebileceği ürünleri sunan bir hizmet olmak yerine, Google algoritmasıyla sayfanızda tanıtılan ürünlerin seçiminden kendisi sorumludur. Bununla birlikte, belirli siteleri ve ürünleri reklamı yapılmasını engelleyebileceğinizi ve Google'ın reklamlarınızı hangi alanlara yerleştireceğini seçebileceğinizi unutmayın.

! Adsense

Bir başka fark, komisyon ödemesidir; bu, bir ürünün satışı yerine tıklamalarla gerçekleşir. Sitenizde AdSense reklamlarını Google ile bir hesap aracılığıyla dahil edebilirsiniz. Tıklayarak bilgi edinin.

9. HostGator

Tıpkı Jivochat'in web sitelerine veya bloglara doğrudan bir ortaklık programı sunması gibi, HostGator da site barındırma hizmeti için aynı şeyi yapar. İştirakçiler programa katılabilir ve hizmetin her yeni abonesi için komisyon alır. Ödül sisteminiz aylık olarak güncellenir, komisyonlar içeriğinize çekilen abone sayısına göre ayarlanır.

Örneğin, ayda 10 kullanıcı getirdiğinizi düşünelim, yönlendirme ücreti kullanıcı başına 100 ABD doları olup bu ayda toplam 1.000 ABD doları kazanç elde etmiş olacaksınız. HostGator üye programı hakkında buraya tıklayarak daha fazla bilgi edinin.

10. Clickbank

Hotmart'ın en büyük rakiplerinden biri olan Clickbank ayrıca iştirakçiler için geniş bir yelpazede ürün sunarken aynı zamanda ağınıza hemen hemen her ürün türünün dahil olmasını da sağlıyor. Clickbank hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın .

11. GetResponse

GetResponse, bir başvuru kullanıcısı olarak hesabınızı yenilediğinden komisyonlar da dahil olmak üzere bir üye olma ve abonelik planlarını ifşa etme imkanı sunan bir e-posta pazarlama hizmetidir. GetResponse programı, içeriğinizde kullanmak için pazarlama malzemesi sunarken, gerçek zamanlı raporlama ve istatistik de sağlamaktadır.

GetResponse

12. AWIN

Platformunda dört büyük reklamveren kategorisiyle AWIN, şu anda bağlı kuruluş ağı tarafından ilan edilen finans ve sigorta, perakende ve elektronik ticaret, telekomünikasyon ve turizm alanlarında ürünlere sahip. Üreticiler için, AWIN'in iyi niyetli içerik üreticilerine göre filtreleme yaparak gelecekteki üyelere yönelik bir değerlendirme sistemi bulunduğuna dikkati çekiyoruz. AWIN'in bağlı programıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın .

13. WebAfiliados

Sağlık ve zindelik alanına odaklanan WebAfiliados, Eduzz'in sunduğu şeylere benzeyen, ancak farklı bir odak noktası olan bir ağ. Eduzz gibi, EBM (işlem başına maliyet) sistemi aracılığıyla çalışır. Diğer bir deyişle, üyeler, yalnızca AdSense'in oluşturduğu modelden farklı olarak, ürünün satışından sonra komisyon alır. WebAfiliados hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

14. EGrana

AdSense benzeri bir şablonla EGrana, üyelerinize, abone olduğunuz ürünleri tanıtarak sitenizdeki boş alanlara afişler yerleştirmelerini sağlar. Google servisinin kullandığı format arasındaki temel fark olan EGrana, yalnızca pay per view modeliyle çalışır; yani, sayfanızdaki her 1000 banner görüntüsünü öder. Sayfalarına erişin .

15. Afilio

Afilio mobil cihazlarda da bağlı pazarlamayla çalışmaya odaklanarak, üyelikle ilgili en esnek çözümlerden biridir. Gösterimler, tıklamalar, olası satışlar, eylemler, e-postayla gönderme ve hatta uygulama yüklemesi için şablonlar sunan alternatif, yalnızca mobil cihazlarla gezinen kitleye ulaşmak isteyen herkes için en iyilerden biridir. Afilio'nun kendi web sitesinde ilgili tüm bilgilere bakın.

Afilio

16. Netshoes

Spor ürünleri için en büyük e-ticaret ağı olan Netshoes, satışlarını artırmak için satış ortağı pazarlamacılığı kullanıyor. Amazon'un bağlı kuruluş programında olduğu gibi bu hizmet de, yayınlarını içeren afişler veya bağlantılar vasıtasıyla şirketin sunduklarını görebilen içerik üreticileri ve dijital etkilenenlere yöneliktir. Kendi sayfalarında da görebileceğiniz gibi, komisyonlar ürününüzü satışa sunma konusunda %16'ya varabilir.

17. Rakuten

Geniş çaplı bir ortaklık programıyla e-ticaretin devlerinden birisi olan Rakuten, geniş bir erişime sahip ve yüzlerce farklı para biriminde komisyon ödeyebilir. Reklamverenler, kampanyalarını, ürünlerini sitelerine, sosyal ağlarına, video kanallarına veya bloglarına göstermek için etkileyenler belirten ve tutan dahili bir platform ekibi tarafından idare edilebilir. Öğrenmek için bağlantıya erişin.

18. DGMax

Afilio'nun sunduğu gibi, DGMax da çabalarını mobil cihazları hedefleyen kampanyaları tanıtmaya odaklıyor. Ayrıca, yalnızca satış için devreye alma değil, sitede yeterli trafik sahibi olanlar için ideal olan çeşitli kampanyalara sahiptir. Uygulamalar yükleyerek ve e-postaları tetikleyerek, tıklama, işlem ve hatta tıklama yaparak gerçek zamanlı raporlama ve kampanyalar sağlar. Kendi web sitesinde DGMax hizmeti hakkında daha fazla bilgi edinin.

19. C2 CPA Network

Metin boyunca bahsedilen bağlı platformlardan bazılarına benzer şekilde C2 EBM Ağı, güzellik ve sağlık, ilişkiler ve oyun alanlarındaki üreticilere ve etkilenenlere üye olmasını sağlayan Brezilyalı bir hizmettir. Monetizze gibi, acil durum çekimleri yoluyla da komisyonlarının ilerleme imkânı sunuyor.

C2

Komisyonlar, banka mevduatı veya PayPal hesabı yoluyla aktarılmasının yanı sıra, bağlantılarınızın gelirinin veya ürünlerinizin satışının gerçek zamanlı olarak da izlenebilir. C2 EBM Ağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıyı tıklayın .

20. JVZoo

Listeyi bitirirken, doğrudan Clickbank ile rekabet eden JVZoo ürünümüz var. Ayrıca, yalnızca İngilizce geliştirilen ürün geliştiricileri ve dijital etkilenenler tarafından kullanılabilir; bu hizmet, hemen hemen her web sitesi kategorisinin kaydolmasına izin veren bir dizi ürün kategorisi ve bağlantı sunar. Ayrıca, abonelikleri satma ve tekrarlanan ödemeleri alma olanağı da sunar. JVZoo hakkında sayfanızda daha fazla bilgi edinin.

Jivochat ortaklık programına kaydolun!

İçerik üreticileri ve dijital etkilenenler için en iyi planlardan biri olan, Jivochat'ın bağlı kuruluş pazarlama programına katılmak, sayfanız tarafından getirilen her abone tarafından yapılan her ödemenin %30'unu komisyon olarak size aktarmayı garanti eder. Üyelik programımıza ŞİMDİ KAYDOLUN ve şimdi takipçileriniz için Jivochat'ı pazarlamaya başlayın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.