İşletmenizi uzaktan yönetmeye yardımcı 14 tarayıcı uzantısı

Okuma zamanı5 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Ofis dışında çalışma her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Sürekli seyahat edenler ya da evden çalışanlar için uzaktan çalışmayı kolaylaştıran, herhangi bir cihazdan ve herhangi bir yerden arşivlerinize erişebilmenizi sağlayan çeşitli çevrimiçi araçlar mevcut. Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera gibi tarayıcılar, her türlü ihtiyacı karşılayıp doğrudan kurup kullanabileceğiniz bir dizi tarayıcı uzantısına sahip. İster daha sonra bakmak için bağlantıları kaydetmek, ister arşivleri internet üzerinden değiştirmek için işinizi uzaktan yönetmenize yardımcı olabilecek bu 14 tarayıcı uzantısına göz atmalısınız.

1. Pocket

Daha sonra okumak amacıyla bağlantıları kaydetmek için en iyi çevrimiçi araçlardan biridir. Temel avantajlarından biri, verimliliğinizi artırmanıza izin vermesidir. Bu araç sayesinde, incelemek istediğiniz ilginç bir içerikle karşılaşıp incelemeye vaktiniz olmadığında yalnızca uzantı simgesine tıklamanız ile bağlantıyı daha sonra göz atmak üzere kaydedebilirsiniz. Pocket’ın sayfasına göz atın ya da uygulamayı Android veya iOS için indirin.

Pocket

Pocket, Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Opera tarayıcıları ile kullanılabilir.

2. Google Analytics URL Oluşturucu

Analytics’in URL Oluşturucusu pazarlama alanında özellikle içerik ve sosyal medya pazarlaması üzerine çalışan herkes için yararlı bir araç. Facebook, Twitter veya farklı bir sosyal medya platformundaki gönderilerinizin performansını, spesifik kampanyalar için kodlanmış bağlantılar üreterek artırmaya yardımcı olur. Google Analytics URL Oluşturucuau yalnızca Google Chrome’da kullanılabilir.

3. Evernote Web Clipper

Evernote uygulaması tam bir deneyim sağlasa da, her zaman özellikle de herkese açık bilgisayarlarda kullanamazsınız. Özelliklerin tümüne sahip olmamasına rağmen Evernote Web Clipper eklentisi; bağlantıları, metin alıntılarını ve görüntüleri tek bir tıklamayla kaydetmenizi sağlar. Ayrıca, Evernote hesabınıza kaydetmek istediğiniz dosyaları, yazılım veya Android ve iOS için uygulamalar aracılığıyla erişilebilecek şekilde kaydedebilirsiniz.

Evernote Web Clipper Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Opera'da kullanılabilir.

4. LightShot

İndirebileceğiniz en iyi tarayıcı uzantılarından biri. Bu araç, tarayıcıda görüntülenen herhangi bir görüntüyü yakalamanızı sağlar. Dahası, ekranın ne kadarını almak ve düzenlemek istediğinize karar verebilirsiniz. Aldığınız görüntü üzerine metin, kutular ve oklar ekleyebilir ya da önemli bulduğunuz kısmı üzerini renklendirerek vurgulayabilirsiniz. Ayrıca hemen çıktısını alabilir, kaydedebilir, Google'da benzer görselleri arayabilir veya aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Lightshot

LightShot Google Chrome ve Mozilla Firefox'da kullanılabilir.

5. Buffer

Sosyal medya profillerini yönetme yazılımı olan Buffer uzantıları, sayfanıza bir görüntü veya içerik gönderme işlemini daha kolay hale getirir. Bir bağlantıyı kopyalamak, Buffer hesabınıza giriş yapmak ve daha sonra yayınlamak yerine, aracın simgesine tıklamanız yeterlidir. Açılan pencerede resim ya da bağlantısını ekleyerek içeriği yazmanız ve yayınlamanız ya da yayınlanacak en iyi zamanı belirleyip programlamanız yeterli olacaktır.

Buffer Google Chrome ve Mozilla Firefox'ta kullanılabilir.

6. Window Resizer

Mevcut sitelerin büyük bir çoğunluğu fakrlı çözünürlüklere uyumlu tasarımlara sahip olsa da, cihaz fark etmeksizin bir sayfayı yayına almadan test etmek her zaman iyi bir fikirdir. Window Resizer, sürekli cihaz değiştirmek zorunda kalmadan akıllı telefon veya tablet gibi farklı ekran boyutlarında bir web sayfası görmenizi sağlayarak bunu kolaylaştırır. Window Resizer sadece Mozilla Firefox'a yüklenebilir.

7. LastPass

Sürekli cihaz değiştirmeniz gerekiyor, ancak kullandığınız tüm servislerin şifrelerini hatırlamakta zorlanıyor musunuz? LastPass bir şifre bankası gibidir. Bu uzantı, erişmek için ezberlemeniz gereken bir ana parola ile çalışır. Uzantıya girdiğinizde, kullanıcı adınız ve şifrenizin saklandığı herhangi bir siteye otomatik olarak erişebilirsiniz. Bu araç ile yeni bilgi eklemenin yanı sıra, artık kullanmadığınız şifreleri de düzenleyebilir ya da silebilirsiniz. Bu aracın avantajı, aracı aynı hesap üzerinden rahatlıkla farklı tarayıcılarda kullanabilmenizdir.

LastPass

LastPass Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Opera'ya kurulabilir.

8. Wappalyzer

Bu tarayıcı uzantısı, sitenizi veya blogunuzu oluşturmak için referanslar ararken mükemmeldir. Bunun nedeni Wappalyzer'ın bir sayfayı analiz etmesi ve ne tür yazılımlar kullandığını öğrenmesidir. Örneğin, bir e-ticaret sitesi harika çevrimiçi müşteri hizmeti ile biliniyorsa, sayfaya erişebilir ve hangi çevrimiçi sohbet platformunun kullandığını Wappalyzer ile öğrenebilirsiniz. Başka bir örnek ise, siteyi oluşturmak için kullanılan yazılımın Shopify, Magento veya diğer e-ticaret yapmak isteyeceğiniz sitelerden biri olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Wappalyzer, Google Chrome ve Mozilla Firefox'ta kullanılabilir.

9. Discoverly

Discoverly özellikle profil bulmak için Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını birleştirmek için mükemmeldir. Ana işlevi, kullanıcının bir sosyal ağda bulduğu birinin diğer profillerini izlemesine yardımcı olmaktır. Örneğin, bir Facebook kullanıcısı, kaliteli bir metin buldu ve yazarı takip etmeye karar verdiler, Discoverly'yi yazarın Twitter'daki paylaşımlarını bulmak için kullanabilir ve orada da takip edebilirler. Bu, bölgenizdeki etkileyici kişilerle bağlantı kurmanın harika bir yoludur.

Discover Google, yalnızca Google Chrome için kullanılabilir bir eklentidir.

10. Bitly

Bağlantıları kısaltmak amacıyla dünyanın en çok kullanılan aracı olan Bitly, özellikle Twitter ve Instagram gibi karakter sınırlarına sahip sosyal ağlardaki yayınlarda yer kaplayan bağlantıları kısaltmanıza yarar. Uzun bağlantılar oluşturan Google Analytics URL Oluşturucular gibi uzantılar ile birlikte, Bitly her zamankinden daha da kullanışlı hale geldi. Bu uzantı, hemen kısa bir bağlantı oluşturmanıza ve sitenin kendisinde bulunan analitik araçlara erişmenizi sağlar. Ayrıca kısaltılmış bağlantıyı anında sosyal medyada paylaşmanıza da olanak tanır.

Bitly

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera'da biraz kullanılabilir.

11. Colorzilla

Bu uzantı özellikle tasarımcılar veya genel olarak renklerle çalışan profesyoneller için yararlıdır. Colorzilla, bir web sitesinin herhangi bir öğesinin renk kodunu belirleyebilmeyi sağlar. Bu rengin renk skalasında hangi pozisyonda olduğunu kontrol etmek için de kullanabilirsiniz. Bu uzantı, Google Chrome ve Mozilla Firefox'ta kullanılabilir.

12. Dropbox

En iyi bulut depolama araçlarından birinin tarayıcı uzantısı bu liste dışında bırakılamazdı. Dropbox eklentisi tarayıcınız aracılığıyla sayfanıza erişmenizi kolaylaştırır, yani arşivleri gönderebilir ve indirebilirsiniz, ayrıca iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Dropbox eklentisi Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera için indirilebilir.

Dropbox

13. HTTPS Everywhere

Bilgisayarınızın güvenliğini, bazı siteler tarafından oluşturulabilecek tehditlere karşı artırmak için bir seçenek olan HTTPS Everywhere, HTTP'deki siteleri daha güvenli olan HTTPS'ye dönüştürür. Bu özellik, formatlarını henüz güncellememiş sanal mağazalarda alışveriş yapma gibi durumlarda, bilgilerinizi, özellikle kredi kartları gibi hassas bilgileri girdiğinizde daha fazla güvenlik sağlamak için son derece kullanışlıdır.

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera için HTTPS Everywhere kullanılabilir

14. Download Chrome Extension

Az kullanılmasına rağmen, Opera piyasadaki en iyi tarayıcılardan biridir. En fazla sayıda uzantıya sahip olan Chrome olmasına rağmen, Opera'nın koz kartı Google Chrome'un uzantılarını kullanmanıza olanak veren bir eklentisi olmasıdır. Chrome Uzantısını indirdiğinizde, Chrome uzantı mağazasına erişebilir ve burada bahsettiğimiz uzantıları da içeren uzantılar arasından Opera ile kullanmak istediklerinizi indirebilirsiniz. Tüm eklentilerin tarayıcıyla düzgün şekilde çalışmayabileceğini ve bunları test etmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

Günlük kullanımda en sık faydalandığınız uzantılar hangileri?

Uzaktan çalışmanın faydaları olsa da, özellikle arşivlerinize ve bulunduğunuz yerden notlarınıza erişme imkanınız yoksa zorlayıcı olabilir. Bu nedenle, rutininizi ve kullanacağınız araçları düzenlemeniz gerekir. Belirli bir tarayıcı uzantısı olmadan da, Jivochat, herkese açık bir bilgisayardan herhangi bir tarayıcı üzerinden, PC veya Mac için bir yazılım ya da ister Android ister iOS mobil cihazlardan müşteri hizmeti sunmanıza izin verir. Özellikler ve mevcut planlar hakkında bilgi edinin!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.