Küçük İşletmeler için En İyi 7 E-Posta Pazarlama Servisi (2019)

Okuma zamanı9 dakika
Beril Özcan
Beril Özcan
E-ticaret Danışmanı

2019’da e-posta pazarlaması işletmeniz için bir öncelik mi? En iyi e-posta pazarlama yazılımını mı arıyorsunuz?

Doğru e-posta pazarlama servisini seçmek, pazarlama kampanyanızın başarısını önemli ölçüde etkileyebilir. Bu yazıda, küçük işletmeler için en iyi 7 e-posta pazarlama hizmetini gözden geçireceğiz.

En İyi E-posta Pazarlama Hizmetini Seçmek Neden Önemli?

E-posta pazarlaması, küçük işletmeler için en uygun maliyetli pazarlama araçlarından biridir. Doğrudan Pazarlama Birliği'ne göre, e-posta pazarlaması ortalama olarak ABD'deki işletmeler için yüzde 4300'lük bir yatırım getirisi görüyor.

Bunun nedeni, e-posta pazarlamanın yönetimi kolaydır, size tam kontrol sağlar ve müşterilerinizle doğrudan temas kurmanızı sağlar.

E-posta pazarlamasındaki başarınızın çoğunun tamamen seçtiğiniz e-posta pazarlama yazılımına bağlı olduğunu anlamak önemlidir, çünkü e-postalarınızın gerçekten teslim edildiğinden emin olmaktan sorumludurlar.

Dikkatli olmazsanız, daha az özellik ve korkunç e-posta teslim oranları için daha fazla para ödeyeceksiniz (bu da daha fazla para kaybetmenize neden olacaktır).

İyi Bir E-posta Pazarlama Aracında Nelere Bakmalı?

İyi bir e-posta pazarlama hizmeti, kolay bir kullanıcı arayüzü (ideal olarak sürükle ve bırak) ile son derece ilgi çekici e-posta bültenleri oluşturmanıza olanak sağlar.

Çok fazla çalışma yapmadan gerçekten kişiselleştirilmiş ve hedeflenebilir toplu e-postaları kolayca gönderebilmelisiniz. Bu aynı zamanda pazarlama otomasyonu olarak da bilinir.

Bunun yanı sıra, e-posta pazarlama hizmetiniz kişilerinizi yönetmeyi, kullanıcıları gruplara ayırmayı ve e-posta pazarlama kampanyalarınızın performansını izlemeyi kolaylaştırmalıdır .

En önemlisi, iyi bir e-posta pazarlama hizmeti, e-postalarınızın spam klasöründe kalmamasını sağlar.

Bunu söyledikten sonra, en popüler e-posta pazarlama servis sağlayıcılarından bazılarına bakalım.

1. Constant Contact

Constant Contact

Constant Contact, dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen e-posta pazarlama hizmetlerinden biridir. Aynı zamanda kullanımı kolay ve yeni başlayanlar için uygun bir e-posta pazarlama hizmetidir.

E-posta listelerinizi, kişilerinizi, e-posta şablonlarınızı, pazarlama takviminizi ve daha fazlasını kolayca yönetebilirsiniz.

Her hesap, kolay izleme ve raporlamaya, yerleşik sosyal medya paylaşım araçlarına, ücretsiz resim kitaplığına, liste segmentasyonuna, Facebook reklam entegrasyonuna ve Shopify mağazaları için güçlü bir e-ticaret entegrasyonuna erişim sağlar.

Email Plus hesapları ayrıca e-posta otomasyonu, anketler, kuponlar, çevrimiçi bağışlar ve açık oranınızı en üst düzeye çıkarmak için hedefli e-postalar göndermenize yardımcı olan A/B testi gibi güçlü özelliklerle birlikte gelir.

Constant Contact canlı destek, telefon görüşmeleri, e-posta, topluluk desteği ve çok sayıda yardımcı kaynak kitaplığı ile benzersiz destek sunar.

Çevrimiçi eğitimin yanı sıra, ABD genelinde kişisel olarak canlı seminerler de veriyorlar. Bu, küçük işletmelerin e-posta pazarlamasının temellerini hızlı bir şekilde öğrenmesini ve bir profesyonel gibi işlerini büyütmek için kullanmaya başlamalarını sağlar.

Yukarıdaki tüm nedenlerden dolayı, Constant Contact'ı küçük işletmeler için en iyi e-posta pazarlama servisi olarak değerlendiriyoruz.

Constant Contact 60 günlük ücretsiz deneme süresine sahiptir (kredi kartı gerekmez). Bundan sonra fiyatları 20 ABD Doları/ay kadar düşük bir fiyattan başlıyor.

2. Drip

Drip, e-ticaret, bloggerlar ve dijital pazarlamacılar için güçlü bir e-posta pazarlama platformudur. Pazarlama otomasyonu ve kişiselleştirmeyi kolaylaştırmak için çok çeşitli araçlar sunarlar.

WordPress ve WooCommerce dahil olmak üzere tüm popüler web sitesi üreticileri için kesintisiz entegrasyon sunar. Bu, web sitenize kolayca kayıt formları eklemenizi ve daha fazla müşteri adayı yakalamanızı sağlar.

Drip'i Kampanya Monitörü gibi rekabetten ayıran, akıllı pazarlama otomasyon araçları, daha akıllı e-posta segmentleri, liste grupları ve görsel bir iş akışı oluşturucusudur. Bu özellikler, daha fazla satış elde etmek için e-posta listenizdeki hedeflenmiş müşterilere ulaşmanızı sağlar.

Drip'teki destek seçenekleri canlı sohbet desteği, web seminerleri, otomasyon eğitimi, ayrıntılı kurslar, ücretsiz rehberler ve mükemmel belgelerdir.

Drip'i birçok işimiz için kullanıyoruz, çünkü akıllı e-ticaret pazarlama otomasyonlarını kullanarak her müşteriyle kişisel düzeyde bağlantı kurarak ve bağlantı kurarak toplu e-postalar göndermemizi sağlıyor.

Biraz pahalı olsa da, Drip'in e-ticaret web siteleri ve daha gelişmiş özellikler isteyen işletme sahipleri için en iyi e-posta pazarlama yazılımı olduğuna inanıyoruz.

Drip, 100 aboneya kadar ücretsiz bir hesap sunar. Bundan sonra planları, tüm özelliklerini içeren 49 $/ay'dan başlıyor.

Drip

3. SendinBlue

SendinBlue

SendinBlue, işletmeler için eksiksiz bir SMS ve e-posta pazarlama yazılımıdır. Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-posta pazarlama platformlarından biridir.

Güzel ve ilgi çekici e-postalar oluşturmak için mükemmel araçlara sahip, kullanımı son derece kolay bir platform. Basit sürükle ve bırak araçları, e-posta pazarlaması konusunda hiçbir deneyimi olmayan yeni başlayanlar için mükemmeldir.

SendinBlue, işlem e-postaları göndermenize, iş akışları oluşturmanıza ve kullanıcıları segmentlere ayırmanıza olanak tanıyan, kullanıcı dostu otomasyon araçları içerir. Ayrıca, maksimum e-posta teslimatı sağlamak için AI algoritmalarını kullanarak toplu e-posta göndermek için en iyi zamanı seçebilir.

SendinBlue , günde 300 e-posta göndermenizi sağlayan tamamen ücretsiz bir e-posta pazarlama planı sunar, ancak tüm e-postalarınızın markaları olacaktır. Ücretli planlar aylık 25 dolardan başlıyor. Hesabınıza SMS de ekleyebilirsiniz, ancak fiyatlandırma gönderim gereksinimlerinize bağlı olarak değişir.

Yakın zamanda açılış sayfası oluşturucu, canlı sohbet, CRM ve Facebook reklamları entegrasyonu gibi daha gelişmiş özellikler içerecek şekilde premium planlarını geliştirdiler. Bu, kullanıcıların aynı fiyata daha fazla değer elde etmeleri anlamına geliyor.

SendinBlue ayrıca, WordPress sitenizden otomatik veya işlemsel e-postaları açmak için kullanabileceğiniz ayrı bir SMTP toplu e-posta pazarlama hizmeti de sunar. E-posta pazarlama kampanyaları için buna ihtiyacınız yok, ancak büyük bir web siteniz varsa ve otomatik içerik tabanlı e-postalar istiyorsanız bu özelliği kullanmak güzel.

4. ConvertKit

ConvertKit

ConvertKit, profesyonel bloggerlar, yazarlar ve pazarlamacılar için sağlam bir e-posta pazarlama platformudur. Kullanımı son derece kolay ve inanılmaz derecede güçlü.

ConvertKit, kolayca e-posta kaydolma formları ile içerik yükseltmeleri ve teşvikler sunmanıza olanak tanır. Ayrıca, otomatik yanıtlayıcıların yönetilmesi ve drip e-postalar göndermenizi sağlayan kolay bir şekilde gelir.

ConvertKit ile aboneleri, ilgilenenlere ve daha önce satın almış olanlara kolayca bölümleyebilirsiniz. Bu, daha kişisel hissettiren otomatik e-postalarla dönüşümleri artırmanıza yardımcı olur. Pazarlama açısından buna hedefli e-posta pazarlaması denir.

ConvertKit, e-posta tabanlı destek sunar ve mükemmel öğrenme materyalleri ile geniş bilgi tabanına sahiptir.

Bir çok ConvertKit özellikleri özellikle profesyonel bloggerlar tasarlanmıştır, bloggerlar için en iyi e-posta pazarlama hizmeti dememizin sebebi bu.

ConvertKit 14 günlük ücretsiz deneme sürümü sunar ve fiyatları 29 $/ay'dan başlıyor. Ayrıca 30 günlük bir geri ödeme politikası sunuyorlar.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

5. AWeber

AWeber

AWeber, dünyadaki en eski ve en popüler e-posta pazarlama servis sağlayıcılarından biridir. E-posta pazarlamasını yönetmek için küçük ve orta ölçekli işletmeler için çok çeşitli araçlar sunarlar.

AWeber ile başlamak kolaydır. WordPress dahil çoğu platforma sorunsuz bir şekilde bağlanır. Ayrıntılı talimatlar için AWeber'ı WordPress'e nasıl bağlayacağınızla ilgili nihai kılavuzumuza bakın .

Ayrıntılı bilgilerle e-posta şablonlarını, liste yönetimini, otomatik yanıtlayıcıları ve e-posta izlemeyi kullanmaya hazırsınız.

Destek seçenekleri arasında canlı sohbet, telefon desteği, e-posta desteği, canlı web seminerleri ve nasıl yapılır ve öğreticilerden oluşan geniş bir kütüphane bulunur.

AWeber 30 günlük ücretsiz deneme sürümü sunuyor. Bundan sonra, fiyatları 19 $/ay 'dan başlıyor. Daha fazla tasarruf etmek için üç aylık veya yıllık planlar için de kaydolabilirsiniz.

6. GetResponse

GetResponse

GetResponse, çok popüler bir e-posta pazarlama çözümüdür. Küçük işletmeler için kullanmak son derece kolaydır ve e-posta pazarlamasını basitleştirir.

Akıllı otomatik kampanyalar yaratmanıza izin veren bazı şaşırtıcı pazarlama otomasyon araçları ile birlikte gelir.

Sürükle ve bırak oluşturucusuyla, kampanyalar oluşturabilir, kişileri bölümlere ayırabilir ve belirli gruplar için tasarlanmış içerik gönderebilirsiniz. Bu araçlar, kârınızı artırmak için etkili kampanyalar oluşturmanıza yardımcı olur.

GetResponse, güzel esnek formlar, açılış sayfaları, A/B testi, izleme ve otomatik cevaplayıcılarla birlikte gelir. Ayrıca OptinMonster, SalesForce, Google Dokümanlar, ZenDesk, vb. üçüncü parti müşteri adayı yazılımlarıyla bütünleşir.

Destek telefon, canlı sohbet ve e-posta ile sağlanır. Yardım bölümleri videolar, web seminerleri, nasıl yapılırlar, rehberler vb. İçeren ücretsiz öğrenme materyalleriyle doludur.

GetResponse, 30 günlük ücretsiz deneme sürümü sunuyor. Onların fiyatı 15$/ay'dan başlıyor.

7. Mailchimp

Mailchimp

Mailchimp, sonsuza dek ücretsiz bir e-posta pazarlama servis planı sunduğundan, dünyadaki en popüler e-posta pazarlama servis sağlayıcılarından biridir.

Mailchimp, kolay bir e-posta oluşturucu, otomatik cevaplayıcılar, kişileri gruplara ayırma ve analitikler için basit izleme ile birlikte gelir. Ayrıca, kullanıcının zaman dilimlerine göre iletim süreleri ayarlamanıza olanak tanır ve coğrafi konumlandırmaya göre segmentler oluşturabilirsiniz.

MailChimp'i WordPress, Magento, Shopify ve diğer birçok platformla kolayca entegre edebilirsiniz . WordPress kullanıyorsanız, ayrıntılı talimatlar için Mailchimp ve WordPress kullanmayla ilgili şı kılavuza göz atın.

Pazarlama otomasyonu özellikleri söz konusu olduğunda, Mailchimp platformu, Drip veya ConvertKit gibi listemizdeki diğer sağlayıcılarla karşılaştırıldığında oldukça sınırlıdır .

Son yıllarda, Mailchimp "gelişmiş" özelliklerin çoğunu eklemeye çalıştı, ancak bunların çoğunu test ettikten sonra, gerçekten gelişmiş değiller.

Mailchimp desteği e-posta, canlı sohbet ve geniş bir öğretici bilgi tabanı tarafından sunulmaktadır. Ancak, destekleri genellikle yavaştır ve Constant Contact'tan aldığınız hizmetin kalitesiyle eşleşmez.

Mailchimp, 2.000 aboneye 12.000 e-posta göndermenizi sağlayan ücretsiz bir plan sunar. Bu plan oldukça sınırlı çünkü gönderim zamanı optimizasyonu, gelişmiş segmentasyon, çok değişkenli testler vb. Özelliklere sahip değilsiniz. Ayrıca markalarını e-postanızda göstermeniz de gerekiyor. Son fakat en az değil, destek yalnızca bir hobiciyseniz ama ciddi bir iş olarak güvenebileceğiniz bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzda, yalnızca e-postayla sınırlıdır.

Ücretli planları 500 abone için aylık 10 dolardan başlıyor ve fiyatlandırma her 500 abonede artıyor.

Sonuç: En İyi E-posta Pazarlama Servisi

Dışarıda onlarca e-posta pazarlama hizmeti var ve iş gereksinimleriniz için doğru olanı seçtiğinizden emin olmak istiyoruz.

Küçük bir işletme, kar amacı gütmeyen veya yeni bir bloggersanız, Constant Contact'tı kullanmanızı öneririz. Fiyatlandırmaları harika ve destek ekibi kesinlikle birinci sınıf. Onboarding ekibi derhal e-posta pazarlamasında başarı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Bir çevrimiçi mağaza/e-ticaret web sitesi işletiyorsanız, en iyi e-ticaret e-posta pazarlama yazılımı olduğu için Drip'i kullanmanızı öneririz. Kişiselleştirme ve otomasyon özellikleri son derece güçlüdür.

Profesyonel bir bloggersanız veya içerik yaratıcısıysanız, ConvertKit kullanmanızı öneririz. Blog oluşturma işinizi bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olacak gelişmiş bölümleme ve hunilere sahip, kullanımı kolay bir platform sunarlar.

E-posta pazarlamasını, SMTP toplu e-postalarını ve SMS mesajlarını birleştiren güçlü bir pazarlama otomasyon aracı isteyen bir işletme sahibiyseniz, SendinBlue kullanmanızı öneririz. Platformlarının kullanımı kolaydır ve hem e-postayı hem de SMS'i tek bir arabirimden yönetmenizi sağlar. Ayrıca, onları en iyi ücretsiz e-posta pazarlama yazılımı yapan, oldukça cömert ve sonsuza dek ücretsiz bir plan sunmalarıdır.

Profesyonel İpucu: Daha Fazla ve Daha Hızlı E-posta Abonesi Edinin!

İşletmeniz için bir e-posta pazarlama hizmeti seçtikten sonra, daha fazla e-posta abonesi almaya başlamak isteyeceksiniz.

OptinMonster web sitesi ziyaretçilerini e-posta abonelerine ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olan güçlü bir dönüşüm optimizasyon aracıdır.

OptinMonster

OptinMonster, yukarıda belirttiğimiz en iyi e-posta pazarlama servisiyle sorunsuzca bütünleşir.

Bugün OptinMonster, McAfee, Experian, TripAdvisor, Pinterest, Harvard Üniversitesi, Pateron ve diğerleri dahil dünyanın en büyük markalarıtarafından kullanılıyor.

Bonus İpucu: E-posta İletilebilirliğinizi Artırın

Bu makalede paylaştığımız tüm e-posta bülten araçları harika e-posta iletim oranlarına sahip.

Ancak, pazarlama e-postalarınızın her zaman iletilmesini sağlamak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

1. Profesyonel bir E-posta Adresi kullanın

Gmail, Outlook ve diğerleri gibi e-posta platformlarında spam davranışı arayan algoritmalar bulunur. Bunlardan biri gönderenin e-posta adresidir.

Bir işletme olarak, genel bir Hotmail veya Gmail adresi değil, profesyonel bir işletme e-posta adresi kullanmanız önemlidir(adınız@sirketiniz.com gibi).

Bu, e-posta iletim hızınızın endüstri ortalamasının üzerinde olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

2. İlgi Alanlarına Dayalı Hedefli E-postalar Gönderin

E-postalarınızı kullanıcı bölümlerine göre kişiselleştirmeniz çok önemlidir. Constant Contact gibi e-posta pazarlama yazılımı, abonelerinizi en aktif, aktif olmayan, belirli konularla ilgilenen, özel segmentler, vb. segmentlere kolayca gruplamanıza olanak tanır.

Bu, e-posta pazarlama kampanyalarınızın en yüksek açık orana ve gelecekteki e-posta teslimatında büyük bir faktör olan tıklama oranına sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Daha fazla ipucu için, başarılı bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturmanıza yardımcı olacak örnekler içeren bu adım adım e-posta pazarlama kılavuzuna bakın.

Umarız bu makale, işletmeniz için en iyi e-posta pazarlama hizmetlerine genel bir bakış sağlamıştır.

Sadık ve memnun müşteriler elde etmenin bir yolu da canlı destek sistemleri!

Müşterilerinizin hala küçük işletmelerden alışveriş yapmaya devam etmesine sebep olan samimiyetinizi, online mağazanızda ihtiyaçları olduğunda hemen ulaşabilecekleri sıcak bir yardımcı olarak canlı destekle sunun. Sitenizde canlı desteği hemen şimdi deneyimlemek için Jivochat'e göz atın ve deneme sürümünden şimdi faydalanın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.