Hazır Stok Olmadan Başlayabileceğiniz Düşük Bütçeli 7 Çevrimiçi İş Fikri

Okuma zamanı6 dakika
Beril Özcan
Beril Özcan
E-ticaret Danışmanı

Stokları satın al, biriktir, depola, seç, paketle, gönder. Eğer büyük bir çevrimiçi işletme yürütüyorsanız, envanter yönetimi büyük bir sorumluluktur.

Ancak envanter yönetiminin lojistiği yerine işinize odaklanmanızı sağlayabilecek pek çok iş fiki mevcut. Bu düşük bütçeli ve stok gerektirmeyen çevrimiçi iş modelleri, sektöre yeni adım atanlar ya da çok yoğun bir takvimi olanlar için harika bir giriş noktası sunuyor. Bunun yanında girişimcilik için uygulamalı ve maliyetinin çok altında bir de eğitim sunmuş oluyor.

Bu noktada tabii ki sağlam bir fikir bulmanız, bir marka yaratmanız, pazarlama faaliyetleri yürütmeniz ve müşteri hizmetleri sunmanız gerekiyor. Ancak evinizin oturma odasında stok biriktirmek ya da her sipariş kendiniz postalamak zorunda değilsiniz.

Aşağıda sizi envanter yönetimi taleplerinden kurtarırken, çok fazla yatırım yapmadan para kazanmanızı sağlayacak iş fikirlerine göz atabilirsiniz.

1. Bir "Dropshipping" mağazası oluşturun

Dropshipping ürünlerinizi sizin adınıza stoklayıp gönderen bir üçüncü parti satıcının bulunduğu bir iş modelidir. Ürünlerle sizin uğraşmanız gerekmez, yalnızca satış yapmanız yeterlidir. Aslında klasil iş modeline modern bir yorum da diyebiliriz, düşük bir fiyata alıp karlı bir satış yap. Sadece burada satın aldığınız tedarikçi, aynı zamanda ürünleri son kullanıcıya iletmekten de sorumlu.

Farklı tedadrikçilerin ürünlerini çeşitli niş segmentler altında kendi online mağazanızda satışa sunabilirsiniz; örneğin yoga sevdalıları için matlar ya da köpek sahipleri için su kapları.

Bir müşteri sizden bir ürün satın aldığında, sipariş sizin adınıza gönderimi yapacak olan tedarikçinize iletilir. Ancak müşteri hizmetleri sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Güvene dayalı ilişkiler inşa edebildiğiniz ürecee hem yerel hem de denizaşırı pek çok tedarikçi ile çalışabilirsiniz, ancak güvenilir olmayan bir tedarikçi markanızın imajını da olumsuz yönde etkileyecektir.

Piyasaya süreceğiniz ürünler çoğunlukla markasız eşyalar olacağından, işletmeniz pazarlama ve kaliteli müşteri hizmetleri ile diğer işletmelerle rekabet içinde olacaktır. Başka bir deyişle, günün sonunda önemli olan bir ürünü rakiplerinizden daha iyi satıp satamadığınız olacaktır.

Bununla birlikte dropshipping, kendi orijinal ürünlerinize yatırım yapmadan önce ürün-pazar uygunluğunu test etmek ve bir iş kurmak için düşük bütçeli bir yöntemdir. Tedarikçinizin güvenilir olduğundan ve ürünlerin kalitesinin müşterilerinize satış için uygun olduğundan emin olmak için her zaman kendinize bir numune sipariş ettiğinizden emin olun.

Dropshipping

2. Talep üzerine baskı t-shirtler tasarlayın ve satın

Başka bir dropshipping modeli olan isteğe bağlı baskı ürünleri, depolama ve nakliyeyi üçüncü taraf bir tedarikçinin ellerine bırakıyor. Yukarıdaki dropshipping fikrinden farklı olarak buradaki odak noktası ürünleri kendiniz tasarlayarak kişiselleştirmek, yaratıcı ve orijinal bir ürün ortaya koymak.

Tişörtler, şapkalar, telefon kılıfları, sweatshirtler, etekler, bez çantalar ve çok daha fazlası yaratıcılığınızı sergileyebileceğiniz tuvaller haline gelir. Yazılımcılar için esprili sloganlar ya da kedi sahiplerine hitap edecek tasarımlar yapabilirsiniz. İçinde tutku ve gurur barındıran herhangi bir topluluk, başlatacağınız tişört için harika bir potansiyel kitle olabilir.

Tasarımcı olmasanız bile, Fiverr, Upwork, Dribble veya 99Designs gibi siteleri kullanarak çalışmak için freelance bir tasarımcı bulabilirsiniz.

Çoğu isteğe bağlı baskı hizmetinde ödeme ürün başına yapılır, bu da ürün başına baz fiyatın toplu siparişlere göre daha fazla olması anlamı geliyor. Bununla beraber belli bir tasarımın satılmaması durumunda ürün için henüz ödeme yapmadığınız için (tasarımı başkasına yaptırmadığınız durumlarda) avantajlı olursunuz. Ayrıca tişört test model şablonlarını kullanarak her yeni tasarım için yapacağınız fotoğraf çekimi için masraf yapmaktan da kurtulabilirsiniz.

Sorunsuz sipariş gerçekleştirme için kullanabileceğiniz, çoğu Shopify mağazanızla entegre olabilen, birçok isteğe bağlı baskı platformu bulunuyor. Bununla birlikte, özel ürünlerinizin iyi göründüğünden emin olmak için her zaman ürününüzden bir örnek sipariş etmeyi (genellikle indirimli olarak sunulur) unutmayın.

T-shirt tasarlama

3. Kendi kitabınızı yazın

Düşündüğünüz zaman, kitaplar da birer üründür. Yani pazardaki talebe hizmet etmek için siz de bir tane yaratabilirsiniz. Yemek kitapları, resimli kitaplar, çizgi romanlar, fotoğraf kitapları ve romanlar… Eğer bilginiz veya yaratıcılığınız varsa, piyasaya çeşitli orijinal kitaplar sunabilirsiniz.

Talebe göre baskı yayıncılığı, kitaplarınızın kalitesi ve görünümünü kontrol ederken pazarı kolaçan etmek ve kendi kendinize yayıncılığa başlamak için güvenli bir yoldur. Blurb, bu amaçla dijital ve fiziksel ürünler olarak kendi kitaplarınızı yaratmanıza, siparişe sunmanıza ve dağıtmanıza yardımcı olan popüler bir platformdur.

Bir seferde bir kitap siparişi verebilirken, toplu olarak satın aldığınızda maliyetler doğal olarak düşüyor. Toplu sipariş için belirli sayıda müşteri talebinin garanti edilmesini sağlamak için kitap fikrinizi Kickstarter aracılığıyla önceden satmayı düşünebilirsiniz.

Kendi kitabınızı yaratmak, bir blogunuz varsa ya da bir tane başlatmak istiyorsanız blogunuzdan para kazanmanın da harika bir yolu olabilir.

Kitap satışı

4. Dijital ürünler veya kurslar oluşturun

Müzik, kurslar ve şablonlar gibi dijital ürünler bu fikir listesinde benzersizdir. Diğerlerinden farklı olarak, bunlar somut ürünler değildir. Kazancınızın yüksek kalması için endişelenmeniz gereken yinelenen üretim veya nakliye maliyetleri yoktur. İşin püf noktası, iyi bir dijital ürün oluşturmanın sırrının ne olduğunu bulmaktır. İnsanları ürünü indirmek için para harcamaya itecek kadar kullanışlı olan nedir?

Yanıtlar orijinal enstrümantal ritimlerden başkalarına lisanslanabilecek stok fotoğraflarına, insanların belirli bir alandaki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bilgi ürünlerine ve şablonlara kadar uzanır.

Dijital bir ürüne dönüştürülebilecek bir yeteneğiniz varsa, onu yeni bir gelir kaynağına çevirmeyi düşünebilirsiniz.

5. Talebe bağlı posterler, kartlar ve baskılar oluşturun

Sanata yatkınsanız ya da kameralarla aranız iyiyse, yine dropshipping ile isteğe bağlı baskı kullanarak başkalarının fiziksel ürünlerinizi satın almasını sağlayabilirsiniz. Genel kullanıma açık yani özgürce para kazanabileceğiniz bir içerik kullanmıyorsanız, baskıda kullanacağınız içeriğe dair haklara sahip olduğunuzdan emin olun.

Diyelim ki karikatürist ya daa fotoğrafçısınız ve halihazırda bir takipçi kitleniz mevcut, o zaman bu fikri denemek için özellikle iyi bir konumdasınız.

Kullandığınız yazıcıya bağlı olarak, çalışmanızı posterler veya çerçevelenmiş duvar resimleri, hatta tebrik kartları gibi ürünlere dönüştürebilirsiniz. Her bir öğeyi yazdırmak ve kendi fotoğraf çekimlerinizi yapmak zorunda kalmadan ürünlerinizi sergilemek için kullanabileceğiniz Place.it gibi birçok dijital şablon ve mockup üreticisinden faydalanabilirsiniz.

Baskı satışı

6. Yardım amaçlı bir işletme kurun

Kâr amacı gütmeyen bir organizasyon kurmak, daha iyi bir dünyayı finanse etmek için seçebileceğiniz tek yol değildir. Bir işe devam etme misyonuna sahip olmak ve bir sebep için bir miktar kazanç sağlamak, sosyal girişimcilere, şirketlerini piyasada konumlandırmak için en çok önem verdikleri konuları ele almak için benzersiz bir yol sağlar. Öyle ki, ankete katılan tüketicilerin %89'u, iyi bir nedenle ilişkiliyse, benzer ürün ve fiyatlarla yeni bir markaya geçebileceklerini söyledi.

Birçok sosyal işletme kendi orijinal ürünlerini sunarken, yukarıdaki iş fikirlerinden herhangi birini alabilir ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortak olabilir ya da nasıl çalıştığı konusunda şeffaf olduğunuz sürece, bu sosyal faydayı kendi ellerinizle uygulayabilirsiniz.

Pazarlamanızın bir parçası olarak, toplumdaki çalışmalarınızı kapsayan bir blog yazısı veya web sitenizdeki gerçek zamanlı bir etki hesaplayıcısı gibi, işinizi destekleyerek müşterilerinizin yarattığı etkiyi onlarla paylaşabilirsiniz.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

Sosyal İşletme

7. Bir hizmet sunun

Hizmet tabanlı işletmelerde "zaman" envanteriniz ve en büyük yatırımınızdır. Gününüzde yalnızca sınırlı bir saat kaynağınız var. Bununla birlikte, talep edilen becerilere sahipseniz kalkıp işe koşmanız da kolaylaşacaktır.

Yazarlar, tasarımcılar, yazılımcılar, fotoğrafçılar, ev temizleyicileri, spor eğitmenleri ve daha pek çoğu, yetenek setlerine göre bir iş kurabilir. Ayrıca, ek gelir akışları oluşturmak için işlerini yukarıdaki diğer fikirlerden biriyle genişletebilirler. Örneğin bir fotoğrafçı, Instagram hesabı üzerinden çevrimiçi baskı satarken yerel bir etkinliğe hizmet verebilir. Hizmete dayalı işinizi fiziksel ürünlerle birleştirmek, size zamanınıza doğrudan bağlı olmayan başka bir gelir kaynağı sağlayabilir.

Becerilerinize ihtiyaç duyan kişilerin sizi keşfetmesi için şansınızı Upwork ya da Fiverr gibi serbest bir pazar aracılığıyla hizmetlerinizi sunarak arttırabilirsiniz.

JivoChat ile çevrimiçi ziyaretçilerinizi müşterilere dönüştürün

Yukarıda bahsettiğimiz önerilerden kendinize uygun olanı seçip, çevrimiçi işletmenizi kurdunuz. Sıra müşteri kazanıp satış yapmakta. Sayfanıza gelen ziyaretçileri müşterilere dönüştürmek ve büyüme stratejinizi güçlendirmek için kullanabileceğiniz en iyi canlı destek çözümü olan Jivochat'in özelliklerine göz atın. Hemen şimdi JivoChat'e kaydolun ve müşterilerinize mükemmmel destek sunmaya başlayın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.