İnternette En Çok Satılan Ürünler Nasıl Bulunur? 20 Ürün!

Okuma zamanı10 dakika
Gürsu Yaman
Gürsu Yaman
Performans Pazarlama

İnternet üzerinden ürün satın almanın tüm dünyada 90’lı yıllarda yaygınlaşmaya başlamasıyla birçok e-ticaret sitesi yerini aldı. O dönemden günümüze kadar basılı yayınlardan giyim sektörüne kadar aklınıza gelebilecek neredeyse her ürünün internetten satışı gerçekleşir. Günümüze gelinen noktada insanlar artık internette neyin satıldığından daha çok internette en çok satılan ürünler üzerine bir sorgulama içindedir. Özellikle e-ticarete atılmak ve kısa zamanda olumlu geri dönüşler almak isteyen birçok kişi için ürünlerini internet ortamında satabilmek ilk amaçlardan biridir. Fakat kısa vadede sonuç almak isteniyorsa internetin e-ticaret alanında nasıl bir yapılanma içinde olduğuna ve insanların en çok neyi talep ettiğine kulak vermek gerekir. 

Sizlerin nokta atışı satışlar yapmanız için derlediğimiz bu yazımızda internet üzerinde kısa vadede sonuçlar elde edebilmeniz için bazı başlıklara yer verdik. Bu noktaları ve çok satılan ürünleri aşağıdaki başlıklarla takip edebilirsiniz:

  • İnternette satış yapmak (e-ticaret) nedir?
  • İnternette en çok satılan ürünler nasıl bulunur?
  • İnternette en çok satılan 20 ürün!
  • İnternette satış yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

İnternette Satış Yapmak (E-ticaret) Nedir?

İnternetten satış yapmak, birçok kişinin merak ettiği ve üzerine kafa yorduğu bir olaydır. Genel tanımıyla internetten satış yapmak, online kanallar üzerinden kişilere ürünlerin ya da hizmetlerin pazarlanarak satın alma bölmelerinden ulaştırılmasıdır. E-ticaret olarak da ifade edilen bir olay için yalnızca ürün ve ürünü pazarlayan biri gerekmez, daha sistemli bir yapı içinde faaliyetler yürütülür. Bu sebeple birçok kişi için sistemin kurulması güç ve zahmetli olabilir. Genel hatlarıyla internetten satış yapmak için şunlar gerekir:

  • İlk aşamada satış yapmak için pazarlayacağınız ürünleri ya da hizmetleri belirlemelisiniz.
  • Ardından bir iş planı hazırlayarak hangi noktalarda ne gibi insan gücüne ihtiyaç duyduğunuzu netleştirmelisiniz.
  • Satışları gerçekleştirebilmek için e-ticaret şirketi kurmalısınız. 
  • E-ticaret şirketinizi kurduktan sonra markanıza dair bir web sitesi ve sosyal medya hesapları açmalısınız. Bu kanallar aracılığıyla reklam vermeseniz bile organik reklamlar oluşturarak trafik alabilirsiniz. 
  • Ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi sitenizin tasarımını iyi bir biçimde yaparak satışa sunmalısınız. Site tasarımınız marka değerinizi ve sizi yansıtmalıdır.
  • Eğer pazarladığınız ürün dijital ya da hizmet sektöründe değilse kargolama aşamalarını titizlikle yürütmeniz gerekir. Sanal POS ve kargo anlaşmalarını gerçekleştirerek aktif bir şekilde e-ticaret yapabilirsiniz.
  • Başta daha hızlı sonuçlar almak istiyorsanız hâlihazırdaki pazaryerleri üzerinden mağazanız için hesap açabilir, bir süre satışlarınızı bu hesap üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İnternette En Çok Satılan Ürünler Nasıl Bulunur?

İnternette en çok satılan ürünlere ulaşmak herhangi bir araç kullanılmadığında zordur. Tek tek mağazalara bakmak, pazaryerlerini araştırmak, güvenilir olmayan verilerle işlemler yapmak gibi sağlıklı olmayan yöntemler akla gelebilir. Fakat bunlardan kısa vadede sonuç almak ve ürün ya da hizmetinizi geliştirmek güçtür. Bu sebeple rakip analizini iyi bir şekilde yapabileceğiniz kaynaklara ihtiyacınız vardır. 

Kaynaklara henüz geçmeden önce sizin satış yapmak istediğiniz kategoriyi ele alarak bu kategori ile ilgili Google gibi hızlı ulaşabileceğiniz arama motorları üzerinden araştırma yapmanız mümkündür. Ardından ücretsiz olarak karşınıza çıkabilecek listelere Google Analytics üzerinden erişerek kendi niş ürününüz üzerine düşünebilirsiniz. İlerleyen aşamalarda bu gibi araçları ücretli üyeliklerle satın alarak anahtar kelime analizi yapıp internette kendi kategorinizde en çok satılan ürünleri bulmanız mümkün olacaktır.

Pazaryerlerinde ürün analizi yapın!

Etsy, Amazon, Alibaba gibi kanallar üzerinden mağaza açıp satış yapmak istiyorsanız yine bu kanallara yönelik araçları bulmanız ve niş ürünleri incelemeniz etkili olacaktır. Örneğin Everbee aracılığıyla Etsy’de 10 ürünü ücretsiz bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bu ürünlerin aylık ve yıllık performanslarını dikkate alarak kendi mağazanızı şekillendirebilirsiniz. Yine Etsy üzerinde satış yapmasanı bile bu araştırmanız sizin ürününüzle ilgili fikir sahibi olmanızda etkili olacaktır.

İnternette En Çok Satılan 20 Ürün!

Özellikle Türkiye için konuştuğumuzda internette en çok satılan ürünler arasında bir liste oluşturmak mümkündür. Her ne kadar ürün analizi yapmak bazı araçları gerektirse de genel olarak ilk 20 ürünü sıralamak en üst noktaları da bize gösterebilir. Henüz 2023 listesi yıl yeni başladığı için net olmasa da 2022 için bu listeyi şu şekilde sayabiliriz:

1. Hazır yemekler

Günümüzdeki iş yoğunluğu, eve gelindiğinde yorgun olunması ya da kimi zamanlar yemek yapmak istenmemesi gibi etkenlerle hazır yemek almak sıklığını artırmıştır. Belki de yıllar geçse de liste başını terk etmeyecek ürünlerden biri yemeklerdir. Açıklanan verilere göre internet üzerinden en çok sipariş edilen ürünlerin başında hazır yemekler gelir. Özellikle online alışveriş yapanların %99’unun hazır yemek sipariş ettiği kaydedilir. Hâl böyle olunca eğer iyi bir lezzet tutturulursa bu sektörden gelir elde etmenin mümkün olacağı söylenebilir.

2. Giyim sektörü

Giyim alanında sürekli bir ihtiyaç olduğu için online alışverişler sıklıkla gerçekleşir. Özellikle bazı zaman dilimlerindeki indirimlerle birlikte bu alışverişlerin arttığını gözlemlemek mümkündür. E-ticarette giyim sektörüne girmek istiyorsanız genel bir kategori yerine nişleşmek etkili olacaktır. Çünkü genel kategorilerin trafik alması başlarda güçtür. Hızlı ve daha etkili sonuçlar için tek bir ürüne ya da konsept ürünlere odaklanmak iyi olacaktır. Bu sayede kısa vadede sonuç elde edip internetten satış yapabilirsiniz.

3. Kişisel bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri

Modern insanın temel problemlerinden biri bakımdır. Yüz, saç, el, ayak ya da vücut için birçok farklı kişisel bakım ürünleri geliştirilir. Bunlara olan talep ise yıllar geçtikçe azalmak yerine artar. Yaşlanma karşıtı kremler, nemlendirici kremler, saç için besleyici şampuanlar ya da vücudun bölgelerinde uygun geliştirilen ürünler gibi birçok farklı pazarlama yöntemiyle kişisel bakım ürünleri piyasada yer alır. Böylece insanlar sürekli bir satın alma dürtüsü içinde olur. Doğru ürünü satın almak isteyenler ise sosyal medyalarda dermotologların önerilerini takip eder. Fakat bu sektörün doğrusuyla yanlışıyla var olmaya devam ettiği gözden kaçmaz.

Makyaj malzemeleri de yine aynı şekilde sürekli ihtiyaç olan bir alandır. Kişiler zaman içinde bu malzemeleri yenilemek ya da farklı ürünleri satın almak isterler. Özellikle iyi bir pazarlama ve reklam ile satış yapmak bu alanda da mümkündür. Gerek kişisel bakım alanı gerekse kozmetik alanında doğal ve sağlıklı olarak pazarlanan ürünler daha fazla talep görebilir. Yine bu alanlarda e-ticaret yapmak istiyorsanız özel niş ürünlere odaklanmanız daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

4. Basılı kaynaklar ve oyunlar

İnternet üzerinden satış yapma ilk olarak kitaplar aracılığıyla başlar. Daha sonra diğer sektörlerde bu online satışlar gerçekleşir. Günümüzde de basılı kaynakların online alışverişlerde ciddi bir talep gördüğü fark edilir. Liste fiyatları açısından birçok kişi mağazalardan basılı kaynakları almak yerine online alışverişle almayı daha kârlı görebilir. Sizler de kitap mağazası açabilir ya da daha özel bir alana odaklanarak belirli bir kategorideki kitaplara yoğunlaşabilirsiniz. Bu sayede daha hızlı sonuç almanız mümkündür.

Basılı kaynakların yanında oyunlar da talep edilen ürünler arasındadır. Birçok mağaza online oyunlar satarak alıcılarına ulaşır. Online oyun geliştirmek için ciddi ekipler kurulur ve projeler yürütülür. Oyun alanı günümüzün teknolojileriyle çok daha farklı bir boyuta ulaşmıştır. Veriler gösteriyor ki oyunların alıcıları son bulmayacak ve çok daha farklı boyutlara ulaşacaklar. Bu sebeple bu alana ilginiz varsa internet üzerinden oyun satışı yapmak tam size göre olabilir.

5. Telefon aksesuarları

Alıcısı asla son bulmayan ürünlerden biri de telefon aksesuarlarıdır. İnternet üzerinden satış yapmak isteyen birçok kişi bu ürünleri önceleyerek hızlı sonuçlar alabilir. Telefon aksesuarları içinde; telefon kılıfları, telefon tutucular, telefon taşıma ipleri, ekran koruyucuları, powerbankler, şarj aletleri, kulaklıklar gibi ürünler yer alır. Alıcıların büyük bir kısmı çoğunlukla bu ürünlerin orijinal olmasını gözetmez. Bu sebeple sürekli bir alıcı isteği gözlemlenebilir.

6. Spor ürünleri

Herkes spor yapmıyor olsa da spor ürünlerine gelen talep çok fazladır. Anlık olarak spora başlamak isteyenler ekipmana ihtiyaç duyabilir. Evden çalışanlar için de spor çok daha gerekli hâle gelmiştir. Başlarda hızlı bir şekilde spor yapma kararı alındığı için internette en çok satılan ürünler içindeki spor ürünleri şunlardır:

  • Ağırlık kaldırma ürünleri
  • Spor kıyafetleri
  • Spor çantaları
  • Yürüme bandı
  • Kondisyon bisikleti

7. Sırt çantaları

İnternet üzerinde talep gören ürünlerden biri de sırt çantalarıdır. Kişilerin belirli bir yolculuğa çıkmadan önce ya da okul zamanı sırt çantalarına daha fazla ihtiyaç duydukları görülür. Bu sebeple dönemsel ve genel olarak online satışlarda bu ürünlerin öne çıkacağını söylemek mümkündür. 

8. Bebek kıyafetleri

Her yenidoğan için gerekli olan ilk ihtiyaç kıyafettir. Bebek kıyafetleri kategorisindeki ürünler yetişkin kıyafetlerine göre daha özenle ve bebeklerin rahat edebilecekleri biçimde tasarlanır. Bebeklerin yaşları büyüdükçe boy ve kilolarında belirgin farklılıklar olur. Bu sebeple yeni kıyafetlere ihtiyaç duyulur. Bebek kıyafetleri internet üzerinden satış yapanların arattığı ürünlerin başlarında gelir.

9. Oyuncaklar

Yetişkinler ve çocuklar için birçok farklı kategoride oyuncaklar vardır. Oyuncak kategorisi bu sebeple çok zengindir ve akla gelebilecek birçok nesnenin oyuncağına erişmek isteyenler bu kategoriden alışveriş yapar. Her yaşa hitap edebilme gücü olan bir sektör olan oyuncak sektörü içinde; arabalar, legolar, yapbozlar, oyuncak bebekler, örme oyuncaklar gibi akla gelebilecek birçok ürün vardır. Özellikle internetten satış yapmak isteyenler için önemli bir kategori de el yapımı oyuncaklar olabilir. Daha çok ahşaptan ya da plastik olmayan kaynaklardan üretilen oyuncaklara talep artmıştır.

10. Hediyelik eşyalar

Doğum günleri, evlilik yıldönümleri, kutlamalar, bayram ziyaretleri ve yeni işe başlama gibi birçok farklı alanda hediyelik eşyalara ihtiyaç vardır. Hediyelik eşyalar kategorisi içinde hediye almak istediğiniz kişiyi mutlu edecek birçok eşya yer alır. İnternette en çok satılan ürünler arasında çiçekler üzerine yoğunlaşılsa da daha özel ve niş alanlardan hediyeler hazırlamak mümkündür. 

11. Hayvan ürünleri

Evcil hayvanlar, hayvan sahipleri için vazgeçilmez canlardır. Bu canların hem ev içindeki refahlarını artırmak hem de düzenli beslenmelerini sağlamak amacıyla birçok ürün alınır. Gerek kedi ve köpek mamaları gerekse onların ev içinde ya da dışarıda keyifle oynayabilecekleri oyuncaklar başlarda gelir. E-ticarette en çok satılan ürünler arasında evcil hayvan ürünlerini sıralamak mümkündür. Ayrıca birçok kişi sokaktaki hayvanları beslemek için internet üzerinden alışveriş yapmayı daha ulaşılabilir bulur. 

12. Dekorasyon ürünleri

Yeni bir eve ya da ofise taşınıldığında dekorasyon temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra önemli bir nokta olarak öne çıkar. Evi ya da ofisi iyi bir şekilde dekore etmek aslında insanların yaşam alanlarını şekillendirmeleri demektir. Orada huzur bulacakları ve keyif alacakları bir ortam yaratırlar. Bu sebeple dekorasyonun önemi daha da artmıştır. Evden çalışanlar için evin belirli köşelerinde ufak dokunuşlar yapmak onların çalışma motivasyonlarını da artıracaktır. Bu sebeple internette satış yapılan ürünler arasında ev dekorasyon ürünlerinin başlarda geldiğini söylemek mümkündür.

13. Temizlik ürünleri

Temizlik ürünlerine olan ihtiyaç pandemi döneminde oldukça artmıştır. İnsanlar birçok malzemesini evden çıkmadan internet aracılığıyla sipariş etmiştir. Bu sebeple temizlik ürünlerini almak için de internet bir araç olarak kullanılır. Sizler de internette hızlı sonuç alabilecek ürünler listelemek istiyorsanız temizlik ve hijyen kategorisinde doğal içerikli ürünleri sunabilir, kısa zamanda etkileşim alabilirsiniz.

14. Hamile kıyafetleri

Hamile elbiseleri online mağazalarda çok daha fazla çeşite sahip olan ürünlerdir. Birçok hamile kadın için internet üzerinden alışveriş yapmak çok daha avantajlıdır. Mağazalarda dolaşmak, ürünleri denemek, çok fazla yorulmak hamilelik döneminde olumsuz etkenlere sebep olabilir. Bu sebeple hamile kıyafetleri ve ürünleri daha çok internet üzerinden sipariş edilir. 

15. Mobilyalar

Özellikle gidilip hem kumaşına hem de büyüklüğüne bakılma gereksinimi duyulan mobilyalar günümüzde daha çok internet üzerinden araştırılarak satın alınır. İyi ve güvenilir web siteleri aracılığıyla satın alınan bu mobilyaların kurulumu için kişiler mağazalardan destek talep edebilir. Bu sayede fiziksel olarak bir noktaya gitmeden ve çok fazla yorulmadan mobilya alışverişlerini tamamlamış olurlar. 

16. Mutfak malzemeleri

İnternet üzerinden alınan ürünler arasında mutfak malzemeleri önemli bir yer tutar. Fiyatlarının marketlerdeki satış fiyatlarından daha uygun olması nedeniyle kişiler bu malzemeleri çoğunlukla toplu olarak satın alır. Bazı mağazaların bu toplu alımlarda indirim yapması kişileri satın almaya daha çok motive eder. Bu sebeple mutfak ürünlerinin internette en çok satılan ürünler arasında yer aldığını söylemek mümkündür.

17. Robot süpürgeler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte evlerde pratik açıdan etkili olan robot süpürgeler piyasaya sunulmuştur. Başlarda sınırlı markalarda ve sayılarda olan bu süpürgelere günümüzde birçok noktadan ulaşmak mümkündür. Evcil hayvanı olanlar ve çalışanlar için robot süpürgeler zamanlayıcı özelliklikleri ile evi her an temiz tutar. Evin krokisini alarak her noktasını temizler. Evde olunmasa bile insanlar uzaktan bu süpürgeleri aktif hâle getirebilir. Robot süpürgeler internette en çok satılan ürünler arasında başlarda gelmektedir.

18. Akıllı saatler

Genel sağlık durumuna ilişkin bazı bilgileri, saati, aramaları ve mesajları telefona ulaşmadan görebilmeyi sağlayan akıllı saatler birçok kişi tarafından kullanılır. Bu saatlerin sağladığı özellikler spor yapanlar ve gün içinde telefona erişimi zor olanlar için hayat kurtarıcıdır. Anlık bildirimleri almak ve görüşmeler yapmak için akıllı saatler kullanılırken çocukların güvenliği için de ebeveynler tarafından bu saatler tercih edilir.

19. Aksesuarlar

Takılar ve diğer aksesuar ürünler internet satışında sıklıkla aratılan ve online alışveriş esnasında alınan ürünlerdir. Hediye amacıyla ya da kişinin kendine aldığı bu ürünlere talep gün geçtikçe artar. Aksesuarlarda daha çok belirli alanlarda satış yapan satıcıların tercih edildiği görülür. Bunların yanı sıra el emeği aksesuar alanında daha ön plandadır. İnsanlar eşsiz ürünler almaya daha motivedir. 

20. Ayakkabılar

Aniden ortaya çıkan bir davet ya da düğün gibi organizasyonlarda ayakkabı ihtiyacı duyulabilir. Özellikle kıyafetlerle uyumlu ayakkabılar bulmak güçtür. İnternette en çok satılan ürünler arasında ayakkabıların önemli bir yer kapladığı söylenebilir. Kişiler birçok ayakkabıyı internet aracılığıyla görece daha indirimli fiyatlara bulabilir. Bu sebeple online alışverişin önemli bir kısmını ayakkabılar oluşturur.

İnternette Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

İnternet üzerinden satış yapmaya başladığınızda ya da hâlihazırda yapıyorsanız ödeme alma ve kargolama süreçlerini dikkatle takip etmelisiniz. Müşterilerden gelen geri bildirimler mağazanızı daha iyi kılacaktır. Bu noktalarda titiz olur ve ürünlerinizin kalitesini ortaya koyabilirseniz kısa zamanda etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Bunların yanı sıra başlarda satışların az olacağını ve zaman içinde artış sağlanacağını kabul etmek de motivasyon açısından önemlidir. İnternette en çok satılan ürünler listesini size sunarken bu ürünlerden niş alanlara yönelmenizin üzerinde durduk. Sizler de bu noktalara dikkat ederek daha niş alanlardan daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.