Covid-19 ve JivoChat ile Uzaktan Çalışmak

Okuma zamanı3 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Şu anda, tüm dünya yeni koronavirüs, Covid-19 pandemisine kapılmış durumda. Bu virüs, insanları hasta ederek, işleri etkileyerek veya "normal yaşamın" tanımını tamamen değiştirerek dünya çapında binlerce kurban buldu.

İş dünyasına etkisi büyük. Tüketiciler, satın alma davranışlarını tamamen değiştirdi ve bu da işletmelerin onlarla etkileşim kurma şeklini değiştirmek zorunda. Durum, büyük etkinliklere veya insan merkezli ticarete bağımlı işletmeler için felaket gibi görünüyor. Birçok geleneksel şirket, uzaktan çalışma koşullarına uyum sağlamak için mümkün olan her yöntemi kullanarak kendilerini bulmaya çalışıyor.

Evden çalışmak işletmeler için ne anlama geliyor?

Birçok şirketin uzaktan çalışmaya daha kolay geçebileceği doğru olsa da, milyonlarca insan için evden çalışmak hala çok zor. Daha da kötüsü, koronavirüs pandemisi her türlü işi, özellikle küçük şirketleri etkiliyor.

Büyüklük veya endüstri ne olursa olsun, tüm şirketlerin bu evden çalışmaya geçişi daha az acı verici hale getirmek için kullanabildikleri dijital araçları kullanmasını öneriyoruz.

Buffer'a göre, bu, çoğu şirketin 2019'da koronavirüs salgını öncesinde evden çalışma konusundaki duruşuydu.

Evden çalışma istatistiği

Uzaktan çalışmaya ve JivoChat'e geçiş

Bu gibi sağlıkla ve ekonomi ile ilgili birçok belirsizliğin bulunduğu zamanlarda çaresiz hissetmek kolaydır, ancak hepimiz hala gelişebiliriz… ve JivoChat yardım etmek için burada.

JivoChat, işinizi büyütmenize yardımcı olmak için uzaktan çalışma için tasarlanmış dijital araçlara sahiptir:

  1. Canlı sohbet çözümü ile müşterilerle gerçek zamanlı iletişim kurun.

  2. JivoChat'i diğer kanallarla birleştirin; Facebook sayfanız, destek e-posta adresiniz, Apple Business Chat, geri-aramalar ve daha fazlası!

  3. Akıllı tetikleyicilerle ziyaretçilere doğru zamanda doğru mesajı gösterin.

  4. Etiketleri kullanarak müşteri bilgilerini düzenleyin, müşterilerinize belirli temsilcilerinizi atayın ve bunları sorumlu olarak ayarlayın, doğru zamanda iletişime geçmek için hatırlatıcılar ayarlayın, süreç için durumlar ayarlayın ve müşteri süreçlerinizin takibini yapın, iletişim kutularına yorumlar ekleyin ve bir dahaki gelişlerinde en son nerede kaldığınızla ilgili kendinize ve ekibe tüyolar verin

  5. İstatistikler: temsilci performansını, temsilci çevrimiçi süresini, cevapsız ve gelen çağrıları, yanıt süresini ve daha fazlasını takip edin

Müşteri hizmetleri standartlarınızı korumanıza ve müşterilerinizle iletişim halinde kalmanıza izin vermek için web sitenize ücretsiz JivoChat canlı destek sistemini kurabileceğinizi veya dönüşüm odaklı özelliklerden de yararlanabilmek için JivoChat Pro planımıza geçebileceğinizi unutmayın. 14 gün PRO denemesi ile başlayacaksınız, ardından ödeme yapmazsanız ücretsiz sürümle devam edebileceksiniz.

JivoChat'in özellikleri

JivoChat’in uzaktan çalışma için ipuçları ve püf noktaları

JivoChat yaklaşık 8 yıldır uzaktan çalışan bir şirket olarak faaliyet gösterdi. Bu geçişi yönetmek ve üretken kalmak için paylaşacağımız birçok ipucumuz var. :)

İşte JivoChat’in Satış Yöneticisi Mustafa Seçgin'den evden çalışma ipuçları:

  1. Ekibinizle görüntülü görüşme yapın: herkesi motive etmek ve göreve başlamak için her sabah değerlendirme toplantıları yapın.

  2. Takım arkadaşlarınızı gruplandırın: insanları birbirlerini güçlendirmek için bağımsız ekiplere koyun, böylece hedeflerine ulaşmak için başkalarına bağımlı kalmazlar.

  3. Trello gibi iş akışı yönetimi araçları kullanın.

  4. Bir bilgi bankası oluşturun veya güçlendirin: yeni başlayanları eğitirken veya uzun süredir sizle olanlara süreçleri hatırlatırken zaman kazanmanın en iyi yolu.

  5. İş gününüzü düzenli çalışma saatleri içinde bitirmeyi ve becerikli kalmayı unutmayın; evden çalışırken gerçeklik hissini kaybetmek kolaydır.

JivoChat’ten Seyhun Salihoğlu'nun çalışma masası

JivoChat Teknik Destek Sorumlusu Seyhun Salihoğlu'nun Çalışma Masası

Covid-19 salgınını atlatacağız

Özellikle evden çalışmaya geçerken, hızla yayılan ve değişen bu küresel salgının üstesinden gelmek zor.

Bunlar korkutucu zamanlar olsa da, açık tutmak için çok çalıştığınız işinizi kapatmanız gerekmediğini bilin. Müşterilerle ve ekip arkadaşlarınızla iletişim halinde olmanız için gereken tüm iş iletişimi araçlarını sağlamak için JivoChat'e güvenebilirsiniz.

Bununla birlikte yüzleşmeye hazırız ve işiniz için en iyi dijital iletişim çözümünü sunmaya çalışacağız. Güvende kalın, evde kalın!

  • Buğra, JivoChat Türkiye CEO'su
Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.