Sosyal ağlarda satış yapmak, satışlar tamamlanamasa bile yaygınlaştı. Örneğin, Facebook veya Instagram üzerinden satış yaparken namınız "ağızdan ağza" yayılabilir veya örneğin bir Facebook reklamına tıklayarak satıcının web sitesinde bir satın alma işlemini sonlandırmak için bir ödeme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu formül henüz değişmedi, ancak hayran sayfanız üzerinden de Facebook'ta bir mağaza oluşturabilirsiniz.

Bu, ürün kataloğunuzu - fiziksel bir ürün veya tanıtım ürünü - Facebook sayfanızın bir bölümünde, bir e-ticaret ana sayfasında gördüğümüze benzer şekilde ekleyebileceğiniz anlamına gelir. Yani, ürünlerinizin resimlerini yükleyebilir, bir açıklama ekleyebilir ve ücreti fiyatlandırabilirsiniz. Bir ürünü almaya karar verirken, alıcı ödeme sayfasına yönlendirilir. Facebook doğrudan mağazada bir satın alma işlemini tamamlama yolları üzerinde çalışıyor ve yakında tüm sürecin orada yapılabilmesi mümkün olacak. Bu nedenle, anın tadını çıkarın ve bu olası değişikliğe hazırlanmak için şu anda bir Facebook mağazası kurmayı öğrenin.

Bir Facebook Mağazası nasıl oluşturulur?

Facebook'ta bir mağaza oluşturmadan önce, sosyal ağda e-ticaretinizin evi olacak bir Hayran Sayfası oluşturmanız gerekir. Ekranın sağ üst köşesinde bulunan oka tıklayın ve Sayfa Oluştur seçeneğini seçin.

Sayfa Oluştur

Oradan, sayfanızı birkaç dakika içinde almak için Facebook tarafından belirtilen adımları izleyin. İşletmenizin bir Hayran Sayfası zaten varsa, aşağıdaki adımlarla başlamanız yeterlidir:

Fanpage

1- Facebook'taki kapak fotoğrafınızın üstündeki çubukta sağda yer alan Ayarlara erişin;

Ayarlar

2- Sayfayı Düzenle seçeneğine tıklayın;

Sayfayı düzenle

3- Sayfanın en altına giderek Sekme Ekle butonuna ulaşın;

Katalog Ekle

4- Kullanım Kılavuzu içerisinden Mağaza seçeneğini bulun ve Fan sayfanızın yan menüsüne eklemek için Sekme Ekle'ye gidin;

Mağaza

Bundan sonra, Facebook sayfanızın ana sayfasının solundaki menüde Mağaza sekmesi görünecektir.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

Mağazanıza Facebook'ta ürün nasıl eklenir?

Artık Facebook mağazanız oluşturuldu ve ürün ekleme zamanı geldi. Aşağıdaki adımları takip etmeye devam edin!

1- Fan Sayfanızın ana sayfasına geri dönün ve profil fotoğrafınızın solundaki menüden Mağaza seçeneğine tıklayın;

Anasayfa

2- Satışın Messenger üzerinden yapılıp yapılamayacağını veya alıcıları başka bir siteye yönlendirip yönlendirmeyeceğini seçin. Zaten aktif bir e-ticaretiniz varsa, ikinci seçeneği seçmenizi ve Devam et'e' tıklamanızı öneririz.

Seçim

3- Ürünlerinizi hangi para biriminde satmak istediğinizi seçin ve Kaydet düğmesini tıklayın.

Ödeme

4- Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra, Facebook'taki mağazayı doldurmaya başlamak için Ürün Ekle düğmesini tıklayın!

Ekleme

5- Ürününüzün görüntüsü ve videosunun yanı sıra bilgi göndermenizi isteyen yeni bir pencere açılacaktır. Facebook mağazasındaki ürünler için ideal resim boyutu,1024x1024'ün üzerindedir.nGörüntüler her zaman kare biçiminde olacaktır ve bilgilerin aşağıdaki ekran görüntüsünde nasıl doldurulduğunu kontrol edin:

Biçim

Not:: Yukarıdaki örnekte yaptığımızdan farklı olarak, fiziksel ürünler satmanız durumunda şirket logonuzu koymaktan kaçının.

Facebook'ta ürün koleksiyonu nasıl oluşturulur?

E-ticaretinizde zaten Facebook tarafından satılmaya hazır çok sayıda ürün varsa, aynı anda birkaç ürün ekleyebilirsiniz. Mağazanıza Facebook üzerinden erişin ve devam etmek için ** Koleksiyon ekle ** 'yi tıklayın:

Koleksiyon

1- Sayfadaki Koleksiyon ekle'ye tekrar tıklayın ve koleksiyonunuza bir ad verin ve Kaydet'e tıklayın;

Koleksiyonu isimlendir

2- Bu aşamada koleksiyonunuz zaten oluşturulacak, ancak ürün eklenmemiş. Düzenleme ekranına dönmek için az önce oluşturduğunuz koleksiyonun adını tıklayın;

Koleksiyonu düzenle

**3-**Ürün ekle'ye tıklayın;

Ürün ekle

4- Açılacak olan listeden mağazanızda yaratılan ürünleri seçin ve Ekle 'ye tıklayın.;

Seç

5- Koleksiyonunuzu kullanılabilir hale getirmek için "Kaydet" e tıklayarak işlemi tamamlayın;

Kaydet

Jivochat'ı kullanarak müşterilerinizle Messenger aracılığıyla tanışın!

Facebook'ta sadece bir mağaza oluşturmak değil aynı zamanda çevrimiçi hizmeti sosyal ağ üzerinden genişletmek de mümkün. Jivochat'in, Facebook Messenger ile arasında çeşitli entegrasyonları var. Yani, Jivochat'ın kontrol panelinden hem sitenizde hem de Fan Sayfanızın Messenger'ında insanlara hizmet verebilirsiniz. Canlı destek sistemimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Jivochat'i keşfetmeye şimdi başlayın!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.