HTTPS Nedir ve Onu Neden Sayfanızda İstiyorsunuz

Okuma zamanı4 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Bugün, ziyaretçilerinize güvenli bir bağlantı ve deneyim sağlamak, herhangi bir şirketin web sitesini geliştirmesini sağlayan en önemli faktörlerden biridir. Kullanıcılar, İnternet'te gezinirken, verilerinin güvenliği konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor. Bir şey satın almaya çalışırken ya da sadece sosyal medyayı kullanırken kimse kişisel bilgilerini herhangi bir yere sızdırmak istemez.

Google tarafından duyurulduğu gibi, Chrome 68'in lansmanı ile birlikte Günümüzde en çok kullanılan tarayıcılardan biri olan Google Chrome - bir HTTPS protokolüne sahip olmayan web siteleri güvenli olmayan olarak etiketlenecek ve web sitesi şifre veya herhangi bir faturalandırma bilgisi isterse Chrome uyarılar gösterecektir. Bu, eski HTTP protokolünde hala çalışan bir e-ticarete sahipseniz, ziyaretçilerin web sitenizden ürün satın alma olasılıklarının daha düşük olduğu anlamına gelir.

Ama önce, HTTPS nedir?

HTTPS'deki "S", Güvenli anlamına gelir; bu, bir Hiper Metin Aktarım Protokolü Güvenli web sitesinin şifrelenmiş olduğu anlamına gelir, böylece ziyaretçilerin bilgilerini sızıntıya veya çalınmaya karşı korumak için ekstra güvenlik katmanları sağlar. HTTPS sayfaları bir SSL (Güvenli Yuva Katmanı) veya TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği) protokolü kullanılarak korunur. Her ikisi de hiç kimsenin bilgilerinizi güvende tutmaktan sorumlu özel anahtarlara erişmesini sağlamak için asimetrik anahtar altyapı sistemleri kullanıyor.

Bir HTTPS protokolü, kötü amaçlı yazılım tarafından ele geçirilemediğinden emin olmak için kredi kartı numaraları veya parolalar gibi her türlü müşteri bilgisini şifreler. Tüm bunlar çok teknik görünebilir, ancak alt satırda, ziyaretçilerin onaylı bir HTTPS bağlantısı sağlamanız durumunda web sitenize ve şirketinize güvenme olasılığı daha yüksektir.

HTTPS kesinlikle web'in geleceği olup, bu tür bir protokolü olmayan bir web sitesine sahip olmak, müşterilerinizi yalnızca sizden satın almayı değil, aynı zamanda şirketinizin çevrimiçi varlığından sorumlu olmadığını ve şirketinizin geçersiz olduğunu düşünmelerini sağlayacaktır.

Kaçırmayın:2018'de Online Satış Yapmanın 10 Yolu

HTTPS

HTTPS nasıl edinilir?

Şimdi, web sitenizde sertifikayı edinmek ve yüklemek için tam olarak ne yapmanız gerektiğini kendinize soruyor olabilirsiniz. Endişelenmeyin, bunun için size yardımcı olacağız. Yapmak istediğiniz ilk şey, web sitenizin özel bir IP adresiyle barındırıldığını doğrulamaktır. Eğer özel bir IP adresiniz yoksa, StableHost, Wix, Shopify gibi popüler web sitesi barındırma hizmetlerinden bir tane satın alabilirsiniz , .

Web sitenizin özel bir IP Adresi almasını sağladıktan sonra, bir sonraki adım SSL sertifikanızı satın almak ve kurmaktır. SSL Sertifikanızı almak için en iyi yerlerden biri doğrudan Comodo SSL Mağazası'dır . Sertifikanız, satın alma işleminiz onaylandıktan hemen sonra düzenlenecek ve SSL Sertifikanızı hangi hizmetin verildiğini göstermek için ücretsiz site mührü alacaksınız. Piyasada başka seçenekler var, ama Comodo mağazası kesinlikle en iyilerinden biri.

Güvenlik konuları

Bugün, Google Chrome üzerinden sayfanıza göz atan ziyaretçiler, aynı zamanda Android akıllı telefonlar için varsayılan tarayıcıdır. HTTPS'nizi yüklemediğiniz sürece web sitenizin güvenli olmadığını bildirir. Bu, ziyaretçilerden herhangi bir kişisel bilgi toplamayanlar için bile, herhangi bir şirket başarısı için kesinlikle kritiktir. Tüm ziyaretçiler, web sitenizin neden güvensiz olarak işaretlendiğini tam olarak bilmez ve beklenen tepki, sekmeyi hemen kapatır.

Google, web'deki kullanıcı güvenliğinin ciddiye alınmasını sağlamak için hizmetlerini ve güvenlik önlemlerini sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor. Chrome 68’in resmi sürüm notlarını kontrol edebilirsiniz . Elbette, web sitenize farklı tarayıcılar aracılığıyla gelen kullanıcılar henüz herhangi bir uyarı almayabilir ancak, Firefox ve Safari gibi diğer popüler seçenekler aynı tür güvenlik önlemlerini uygularsa şaşırmayın.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

Web Security

Mobilde de İhtiyacınız Var

AMP (Accelerated Mobile Pages) teknolojisi, web sitelerinin mobil tarayıcılarda neredeyse anında açılmasını sağlamaktan ve daha da önemlisi, yalnızca HTTPS sertifikalı sayfalar için çalışır. Web sitenizi mobil cihazlar için optimize etmek, günümüz pazarında çok önemli bir adımdır. Statista'ya göre, mobil trafiğin% 50'den fazlası mobil cihazlardan gerçekleşiyor. Bu, e-ticaretinizden satın almak veya mağazanıza göz atmak isteyen ziyaretçilerin yarısının akıllı telefonlarını kullanarak bunu yapacağı anlamına gelir.

Müşteri deneyimini geliştirmek bugün çok önemlidir. Sayfanızın yüklenmesi çok uzun sürüyorsa, tekliflerinize göz atmaya bile başlamadan ziyaretçiler ziyaretçilerin ilgisini kaybedebilir. Şirketinizin web sitesi hakkında "Bu sayfanın açılması çok uzun sürüyor" diyen kullanıcıları istemezsiniz. Ayrıca, AMP, web sitenizi Google organik aramalarında daha üst sıralarda konumlandırmanıza, görünürlüğünü artırmanıza ve doğrudan sayısını etkilemenize yardımcı olan SEO'yu (Arama Motoru Optimizasyonu) etkiler.

Mobile Security

Sayfanızı Jivochat İle Daha Güvenilir Hale Getirin

SSL sertifikanızın uygulandığından ve bir HTTPS protokolüne geçtiğinden emin olduktan sonra, ziyaretçileriniz artık sayfanızdan ayrılmayacak. Ancak bu, şirketinize güven duymak için tek başına yeterli değildir, özellikle de pazarda yeni ise. Şimdi, bir canlı destek kesinlikle bu konuda size yardımcı olabilir. Jivochat, sadece potansiyel müşterilere ulaşmanıza yardımcı olmakla kalmayan, aynı zamanda birden fazla platformla entegre olmanıza da olanak tanıyan eksiksiz bir çözümdür. Müşterilerinizin sorularının zamanında yanıtlanmasını sağlayın ve şirketinizin neden güvene değer verdiğini anlamasına yardımcı olun. Hemen şimdi sitenize Jivochat kurun!

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.