Pasif Gelir: Uyurken, İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

Okuma zamanı7 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Uyurken pasif gelir kazansaydınız hayatınızın nasıl görüneceğini hiç merak ettiniz mi? Çoğumuz çalışma hayatının diz boyu içindeyken, statükoyu kolayca kabul ediyoruz. Peki farklı bir yaşam vizyonu mümkün mü? Ya da bu kadar iddialı olmadan, ek gelir elde etmek gerçekten zor mu?

Yine de, daha fazlasını isteyen ve sıradan bir çalışanın rutin hayatından kaçmaya çalışan istisnalar vardır. Demek istediğim, sağduyunuz var ve bunu kendi gerçekliğinizi seçmek için kullanabilirsiniz. İstediğin zaman istediğini yapmanın lüksünü hayal et. Artık 9'dan 5'e kadar çalışmak yok. Artık sıkıcı bir ofiste vakit geçirmek yok, artık rapor yok, dikkat dağıtıcı toplantılar ve işle ilgili tüm anlamsız şeyler yok. Tamam, bu kadar uçmayalım, belki de var ama ek bir gelir kapısı da neden olmasın?

Kendinizi özgür bir ruh, bir tür bağımsız girişimci, pasif gelirle iyi para kazanan biri olarak hayal edin. SİZ gerçek anlamda hayalinizi yaşarken banka hesabınıza 7 gün 24 saat doğal olarak akacak gelir. Seyahat etmek, eğlenmek ve dünyayı keşfetmek. Pasif gelir elde etme fikrini bu kadar cazip kılan öz budur. Bir rüya gibi mi geliyor? Aslında bazı insanlar yaşıyor.

Nitekim hayat, hayallerini hedefe dönüştürmeye ve gerçekleştirmeye cesaret edenlere aittir. Pasif gelir kolay gelmiyor. Ve hayatta "BÜYÜK" şeyleri başarmak istiyorsanız, kendinizi tamamen adanmış bulmanız gerektiği anlamına gelir, ancak o zaman motivasyon gelir. Akıllı bir pasif gelir işletmesi kurarken benzer mücadelelerle karşılaşacaksınız. Bu, kaydolabileceğiniz veya ücretsiz olarak alabileceğiniz bir şey değildir. Pasif gelir elde etmek yaşam için harika bir fikir olsa da işler kolay olmayacak. Ancak, hedefinizi tutarlı bir şekilde sürdürürseniz, bu tamamen yapılabilir.

JivoChat Satış Ortaklığı Programı ile Tanışın

JivoChat satış ortaklarına ömür boyu geçerli %30 komisyon verir. Bu sayede getireceğiniz tüm kullanıcıların yapacağı tüm satın alımların %30'u sürekli hesabınıza yatacaktır. Aşağıda program sunumumuzu ve Youtube video serimizi incelemeyi unutmayın! Şimdi kaydolun.

Pasif Gelir Nedir?

"Pasif gelir, düzenli olarak alınan nakit akışından kaynaklanan gelirdir ve alıcının bunu sürdürmesi için asgari düzeyde veya hiç çaba harcamamasını gerektirir."

Bir çalışan olarak aktif olarak para kazanmaktan bahsettiğimizde, bunu zamanınızı ve emeğinizi satarak yaparsınız. Belirli bir şirket veya kuruma uzmanlığınıza göre çeşitli hizmetler sunarak gününüzün (yani hayatınızın) büyük bir bölümünü işte geçiriyorsunuz.

Pasif gelirin tanımı, kazanma sürecine aktif olarak dahil olmadan para kazanmanızdan bahseder. Bunun yerine, insanlar için değerli kaynaklar, ürünler ve deneyimler yaratarak zamana ve sıkı çalışmaya yatırım yaparsınız. Ardından, faydalarından daha sonra yararlanırsınız.

Pasif gelir elde etme fikri, aktif gelirin tam tersidir. Zamanınızı para için takas etmeye dönüşmez. Gerçek hayattaki bir pasif gelir işine sahip olmanız durumunda, bu iki büyük yaşam değeri, zaman ve para, emrinizde olacaktır.

Pasif gelirle ilgili çoğu çevrimiçi makale, bariz tıklama tuzağı başlıklarıyla sunulur - istenen nakit akışını HIZLI olarak 5 dakika veya daha kısa sürede kazanmanızı sağlayacak parlak fikirleri(!) sergiler. Bu tür gönderilerden ben olsam uzak dururdum. Çünkü pasif gelir için çok önemli olan, onu düzgün ve istikrarlı hale getirmektir, HIZLI değil.

Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir?

Pasif gelir elde etmeye nasıl başlayacağınızı merak ediyorsanız, atlamadan önce gayretli bir pazar araştırması yapın. Size içinde ne olduğuna dair bir bakış açısı sağlayacak ve olası tüm pasif gelir akışlarını anlayacaksınız. Daha sonra hangilerinin öne çıkan kanallar olma potansiyeline sahip olduğunu görmek için daha fazla araştırma yapabilirsiniz.

Ayrıca, internette pazarlanan pasif gelir fikirlerinin çoğunun ya düşük getiri sağlayacağını ya da zamanınızın çoğunu tüketeceğini unutmayın (ve burası artık pasif olmayı bıraktığı yerdir).

Konseptin aklınızda biraz daha oturması için pasif gelire birkaç örnek vermek istiyorum:

  • Emlak Kiralama: Dairenizi kiraya verirsiniz ve başka hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz. Her ay kiranızı alırsınız. Tabii bir sorun var, daireyi nasıl alacaksınız? Bu nedenle giriş maliyeti olan pasif gelir fikirleri genelde çoğu kişiye hitap etmez.

  • İçerik Üretmek: Kitap yazmak, şarkı yapmak, Youtuber olmak... İlk emeğin ardından süregelen pasif gelir getirebilirler. Giriş maliyeti bu sefer para değil yaratıcılıktır. Yine çok kolay değil, değil mi?

  • Dropshipping: Ya da stoksuz satış olarak bilinir, sipariş alıp tedarikçiyle müşteriyi bağlamaya denir. Burada giriş maliyeti daha da düşüktür. Doğru iş planıyla, ufak bir sermayeyle başlayabilirsiniz. Bir kere düzgün kurguyu sağlayabilirseniz, işler kendiliğinden yürüyecektir. Ama o kadar da pasif bir gelir değil, emek gerekiyor.

Satış Ortaklığı Pazarlaması (Affiliate Marketing) ile Sermayesiz Pasif Gelir Kazanmak

Odaklanmak istediğim kısım bu. Neden? Çünkü tüm seçenekler arasında sermaye gerektirmeyen en kolay pasif gelir fikri arıyorsanız bu seçenek sizin için. Giriş maliyeti olmadığı için sıfırdan başlayabilir ve bir yan proje olarak devam edebilirsiniz.

Mantık basittir. Değerine inandığınız bir ürünü, arkadaşlarınıza, çevrenize, müşterilerinize ve sosyal ağınıza pazarlarsınız. Ürünün satış ortağı olarak ürünün tedarikçisi olan firmayla bir komisyonda anlaşırsınız. Ürünü sizin pazarlamanız yoluyla tanıyan ve satın alan her müşteri için anlaştığınız oranda komisyon alırsınız. Günümüzde en çok yazılım firmaları bunu kullanıyor, bazı örnekleri daha önce paylaşmıştık.

Web sitesi ve satıcı sözleşmeleri gibi temel konular belirlendikten sonra, işe başlayabilir ve tanıttığınız her ürün için sağlam bir pazarlama stratejisi uygulayabilirsiniz.

Başlamak için birçok yol var:

  • Ücretli kampanyalara yatırım yapın - reklamlarınızla birlikte hedeflenen ifadeler için arama sonuçlarında görünün ve ardından zaman içinde optimize edin.
  • Bir inceleme blogu başlatın - seçilen ürünleri inceleyin, tanıtın ve karşılaştırın. Satış ortağı referans linklerinizi kullanın ve okuyucular tıklayıp satın aldıklarında komisyon kazanın.
  • Demolar yapın, toplu e-postalar gönderin - soğuk satış tekniklerini uygulayın. İlgilenebilecek kitlelere doğru şekilde ulaşın ve doğru tanıtımı yapın.
  • İçerik üretin - ürünleri yalnızca makaleler oluşturarak tanıtmayın, aynı zamanda daha da önemli etkiye sahip olan ve daha yüksek katılım oranlarına ulaşan videolar oluşturmaya yatırım yapın. Açıklamalarda satış ortağı referans bağlantılarının bulunduğu web seminerlerini, canlı tanıtımları veya yalnızca video incelemelerini düşünün.

Satıcılar

Çoğu satıcı esnektir ve işinizi olabildiğince kolaylaştırmak için çok şey yapacaktır. JivoChat satış ortaklığı programına bir göz atın. Satıcılar genellikle size hemen kullanabileceğiniz birinci sınıf pazarlama materyalleri sağlar. Bu sayede kupon, afiş ve hatta tweet kopyası oluşturmakla bile uğraşmak zorunda değilsiniz.

Dahası, satıcılar sizi eğitir ve karşılıklı fayda için pazarlama becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Yardıma mı ihtiyacınız var? Sadece kendini işine adamış yöneticilere ulaşın ve kesinlikle size ürünleri ve pazarları hakkında size temel ürün satış noktaları, alıcı kişi tanımları veya diğer materyalleri sağlayacaklardır. Bu şekilde tanıtım süreci kolaylaşır ve pazarlama becerileriniz gelişir.

Örnek vermek gerekirse, JivoChat olarak satış ortaklarımıza çok çeşitli pazarlama materyalleri sunuyoruz. Tıklayın ve görün!

Ürünler

Bir satış ortağı olarak, her türden ürünü tanıtmakta özgürsünüz. Bunların FMCG, Amazon ürünleri veya yazılım olması farketmez. Satıcı, satış ortağı programı sunduğunda, kaydolabilir ve sizin için orada ne olduğunu görebilirsiniz. Burada iyi bir fikir, yazılım ürünlerini tanıtmaya yatırım yapmaktır. Neden? Çünkü yönlendirilen her bir müşteriden kazandığınız komisyon tekrar ediyor ve ödemenizi aylık olarak alıyorsunuz.

Örneğin, JivoChat'te, 10 kullanıcı getirdiğinizde ve onlar 3 temsilcili senelik lisans aldığında, senelik 10260 TL komisyon kazanırsınız. Onlar lisansını yeniledikçe bu komisyon miktarını almaya devam edersiniz.

Çaba

Ancak, bu tür faaliyetlerin meyvelerinin kolay geldiğini düşünmeyin. Hedeflerinizi gözlemlemek ve her düzeyde deneyimlerini iyileştirmek önemlidir, böylece daha iyi dönüşüm sağlayabilirsiniz. Çevrenize bakın ve kimin neye ihtiyacı olabileceğini gördükten sonra doğru şekilde önerin.

Örneğin, inceleme web sitesi oluşturmak, stratejik olarak hedeflenen ifadeler için arama sonuçlarında yüksek bir görünürlük oluşturmanızı ve aslında iyi hedeflenmiş ziyaretçilerden (iyi dönüşüm sağlayan) oluşan daha yüksek organik trafik düzeylerini sürekli olarak hedeflemenizi gerektirir.

Gördüğünüz gibi, bu aynı zamanda ustalaşmanız gereken karmaşık bir yapbozdur. Çoğu zaman, en iyi sonuçlar için mevcut tüm satış ortaklığı pazarlama taktiklerini bir araya getirmekle ilgilidir.

Neyse ki, affiliate marketing (satış ortaklığı pazarlaması) öğrenilebilir. Zaman, tecrübe ve sıkı çalışma ile doğal olarak daha iyi bir perspektif elde edeceksiniz. Bir süre sonra, belirli kanalların nasıl performans gösterdiğini, potansiyellerinin ne olduğunu ve neler bekleyebileceğinizi tahmin edebilirsiniz. Sonra işler kesinlikle kolaylaşır ve pasif geliriniz artar ve daha istikrarlı hale gelir. Eğer zaten dijital pazarlamaya aşinaysanız, işiniz çok daha kolay.

Bitirirken

Pasif gelirli bir iş kurmaya hevesliysen, başlangıçta çözmen gereken birkaç şey var. İlk olarak, hangi fikri seçerseniz seçin, kendinize bunu sadece para için mi yapacağınızı sorun. Nakit akışı hiçbir zaman bir iş kurmanın birincil nedeni olamaz. Sizi gerçekten harekete geçiren, sizinle uyum içinde duran bir alanda faaliyet göstermelisiniz, her ne yapmaya çalışıyorsanız, bunu içgüdülerinizde hissettiğinizden emin olmak için.

Unutmayın, kitleniz insanlar, ve inanmadığınız ürünü pazarlamaya çalışırsanız sahte tutumu çabucak anlayacaklar ve satın almayacaklar. Çevrimiçi pasif gelir elde etmek her zaman ilk etapta değer sağlamakla başlar. Bu yüzden işinizi doğru yaptığınızdan emin olun. Her şeyden önce, "% 100 pasif gelir diye bir şey yoktur" ilkesini hatırlayın. Evleri kiralarken bile onları yönetmeniz gerekir.

Konuyla ilgili sorularınız mı var? Sağ alttaki canlı destekten bizimle iletişime geçebilirsiniz. İşte JivoChat olarak, bunu satıyoruz ve satış ortağımız olmanızı çok istiyoruz!

JivoChat Satış Ortağı Olun

İş Ortağımız Olun →

Bu makaleyi paylaş
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.